Cand pernuta?
Marea mea dilema, deoarece Codrin are cateva pernute mici si daca le uit cand doarme nu se mai dezlipeste de ele, pare asa fericit.
Cand ati pus bebeilor vostri prima pernuta?... ca ma ingrijoreaza problema coloanei oricat de mica ar fi pernuta.
Va pup dulce!
Delia si
Codrin
Raspunsuri
alssa spune:
Cit are bebeul ?
Eu sint contra pernutzelor... eu una am fost crescuta fara perna, la gradinita am dormit asemenea. Si mi-a fost intotdeauna mai bine... Mai ales la copiii mici... si coloana si ceafa cred ca sint afectate.
Alssa si Clara (1 an)
anchi spune:
draga delia,
eu cred ca trebuie sa tinem cont si de dorintele copilului.
pe baiatul cel mare l-am crescut dupa carte, cu program si reguli impuse (fara perna, masa la o anumita ora, aia nu, si cealalta iar nu, etc). a fost un miriit pina la trei ani.
la cel mic am schimbat tactica pt ca altfel ma lasau nervii.
l-am lasat pe el sa-si stabileasca programul, in linii mari. rezultatul a fost ca pe la doua luni dormea singur in camera, ii faceam baita, ii dadeam un biberon cu laptic, ii stingem lumina, usa inchisa si pina dimineata nu ma deranja.
dar, de la o luna doarme pe o perna mare (nu doar cu capul ci cu tot spatele), statea in carucior, in sufragerie, impreuna cu noi, si parca participa si el la discutii, ne urmarea continuu cu niste ochisori tare jucausi, dormea cind ii era somn, minca de trei ori pe zi dar nu la ore batute in cuie.
pot sa-ti spun ca eu nu stiu cind a crescut copilul asta, a fost o placere sa am grija de el. Secretul este ca i-am rspectat dorintele si nu i-am impus nimic.
nu are nici o problema cu spatele. am uitat sa-ti spun ca tot de la 2 luni statea pe perna si in carucior, ca sa vada tot ce era in jur.
Andruska spune:
Andrei doarme cu o pernuta - gen puisor - si se simte foarte bine. Este f adevarat ca el doarme mai mult pe burtica si in timpul noptii de cele mai multe ori o da la o parte. Dimineata o gasesc prin pat sau chiar pe jos.
Multa sanatate si copii fericiti si sanatosi,
Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
Delia spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri fetelor!
Codrin are 1,1 ani si cred ca am sa-i las ocazional puiutul mai ales asa cum spune si Andruska nu sta in permanenta pe ea ci doar in anumite momente ale noptii.
Multi pupicei tuturor!
Delia si
Codrin