Chesii "paranormale" cu un CD!

Chesii "paranormale" cu un CD! | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Fratzilor, azi mi s-a intamplat o chestie "paranormala". Dis de dimineata am pus pe un CD pe care mai aveam niste imagini jpeg si tif, 2 fisiere cdr (Corel 10). L-am scos din CD-writer si l-am pus direct in poseta. Cand am ajuns la serviciu.... surpriza! Scria ca e un CD Audio cu Track 1, 2, 3, dar evident ca nu mergeau cu sunet. Am incercat CD-ul pe 3 computere si idem.
Poate sa-mi explice cineva ce s-a intamplat si cum pot recupera fisierele? In mod cert ala e CD-ul si in mod cert nu am selectat optiunea Audio cand am inscriptionat CD-ul, ma ocup frecvent de treaba asta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Unitatile de la servici sunt cu CD -R-W ? De aici ar putea apare problema, daca nu ai inchis sesiunea de scriere. Altceva nu-mi vine acum in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Da. Nu i-am dat Finalize, pentru ca mai aveam spatiu pe el, iar CD-ul nu e reinscriptibil. In concluzie....?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fanica spune:

foarte ciudat ce descrii tu...
ce tip de blank ai folosit ?

--
Liviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Candy

Da. Nu i-am dat Finalize, pentru ca mai aveam spatiu pe el, iar CD-ul nu e reinscriptibil. In concluzie....?

Daca lucrezi cu direct-cd, poate sa fie "o tzaruca mai ciudat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Unitatile CD mai vechi au mari probleme in citirea discurilor RW, ba chiar si a celor R cu sesiuni lasate deschise (am intalnit probleme si la CD-R noi, de viteza mare: erau scrise corect, verificate, dar unitatile vechi se cam chinuie sa le vada...).
O pozibila solutie in cazul tau ar fi sa inchizi sesiunea (trebuie sa mai scri ceva pe el, macar un fisier micut). Alta ar fi sa scri un alt CD-R cu viteza mica si sa inchizi sesiunea de la inceput. Asa o sa mai strici un disc, dar cel putin o sa iti fie clar daca merge sau nu la servici, pentru data viitoare.
Inainte de asta mergi totusi acasa si incearca inca o data discul respectiv, poate chiar sunt niste probleme cu el...
Bafta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Am folosit Delphi CD-R 80 min 48x Multispeed cumparate din Metro, oricum cele proaste CD-uri cu care am avut eu de-a face, mi-au dat erori si cu alta ocazie, ocoliti-le cat puteti!

Mergi la inceput