DC - am nevoie de voi
Raspunsuri - Pagina 4
danab spune:
Lulu, vreau doar sa-ti spun ca sotul meu a venit in Olanda cu drept de munca de la inceput iar eu a trebuit sa astept inca 2 luni pana mi-au fost facute si mie actele. Conditia in cazul nostru a fost ca el sa ajunga mai intai aici si apoi s-au demarat formalitatile si pentru mine. Poate este un caz similar si la voi. Aici in Olanda nu sunt un caz singular, toate sotiile au avut aceeasi "soarta" ca si mine( mai mult de 20 de sotii ai caror soti lucreaza in aceeasi companie cu sotul meu - Orange).
Succes si nu dispera, o luna nu-i chiar asa de mult...si nici chiar doua! Eu cred ca este o sansa pentru voi, e pacat sa renunte atat de repede. Dana
lulu75 spune:
Sper sa ne ajute Dumnezeu sa iesim cu bine din acesta situatie. Vad ca sotul meu e hotarat sa isi dea examenele. Va multumesc pentru incurajari si va tin la curent cu ce se mai intampla. Va pup pe toti!
Luminita
m34 spune:
Si eu stiu ca se vor elimina vizele pentru romani, dar de la 1 ianuarie. Oricum nu mai este mult. Dupa aceea iti iei bilet de avion si asigurare si mergi la el, macar in vizita, de cate ori iti permite bugetul ! Dupa o vreme o sa limpeziti sigur lucrurile, nu lua acum o decizie.
Numai bine,
lulu75 spune:
Simt ca ma apuca disperarea. Imi este dor de sotul meu de simt ca nu mai pot. Am fost la Metro si am vazut atatea cupluri incat am simtit ca mi se taie picioarele. Sunteti fericiti-voi cei care sunteti impreuna cu jumatatea voastra.
Va doresc multa fericire si Mos Nicolae sa va aduca tot ce visati.
Luminita
lulu75 spune:
Cred ca o sa o iau razna. In ultimele zile, sotul meu a ajuns la concluzia ca e mai bine pt noi sa se intoarca in Romania. Era suparat pe mama lui ca l-a mintit cu f multe lucruri si astepta sa-i dea elvetienii actele ca sa poata veni. Aseara era hotarat sa urce in primul avion in 2-3 ore si sa se intoarca aici. Trebuia insa sa se mai intoarca acolo sa clarifice cu actele. I-am spus ca nu are rost sa faca atatea drumuri si sa astepte pana are totul in regula. Ieri am vorbit pe YM 9 ore.
Azi am vorbit cateva ore si era f dezamagit ca mama lui l-a lasat acasa cu un iaurt si 1 litru de lapte pt ca trebuia sa plece cu iubitul ei la dans si nu a mai avut timp sa ii faca mancare.
Soacra mea are o foarte mare influenta asupra sotului meu. In aceste zile reusisem sa il conving ca acum are o familie si ca mama lui are viata dansei. Cand totul era ok, mi-a trimis un sms ca soacra-mea s-a despartit de iubitul ei. A picat ca o bomba. Acum iar sta cu el tot timpul, iar il convinge sa ramana acolo desi ii face un mare rau pt ca vrea sa ii controleze viata. Cat a fost cu iubitul ei, cand ii spunea: " Mama mi-e rau!" ea-i spunea" Mananca si tu ca eu plec la dans. Ciao!"
Ani la rand a incercat sa il insoare cu elvetience doar ca sa il aiba acolo. Acum de cand ne-am casatorit, m-am certat 1 data cu sotul meu si a doua zi i-a aratat o tipa la biserica, poate se lipeste de ea ca sa aiba sanse mai mari sa ramana acolo. In loc sa ma ajute cu viza, sotul meu a aflat ca mi-a pus bete in roate ca sa mai economiseasca din bani. Nu are nici un fel de scupule dupa cate mi-a spus chiar FIUL EI. A avut f multe relatii toate cu barbati bogati. Nu stie ce inseamna o familie si ne chinuie si pe noi. Din pacate eu sunt aici iar ea e acolo cu sotul meu. De ajuns acolo de Sarbatori sunt 10% sanse. Daca eram langa sotul meu l-as fi convins sa facem asa cum ne doream amandoi, dar asa, nu stiu ce o sa-i mai bage in cap. Ma doare inima de mor. Nici nu ma pot tine pe picioare. Sunt disperata!!!
Luminita
amelia spune:
Draga Lulu,
Nu ma bag sa-ti dau sfaturi in problema voastra, pentru ca e foarte delicata. Ti-am scris numai ca sa-ti dau poate o idee, povestindu-ti cum m-am intalnit eu cu sotul meu, venit la doctorat in Austria, in cele 4 luni (interminabile!!) in care eu mi-am asteptat viza.
Intr-o zi mi-a venit ideea - geniala - ca eu pentru Ungaria nu am nevoie de viza si deci ne-am putea vedea acolo! In week-end-ul urmator deja puneam ideea in aplicare. Si tare fericiti am fost amandoi ca ne-am revazut...
Pentru sotul tau, Budapesta e intr-adevar mai departe, are drum lung de strabatut pana acolo. Dar acum, fiindca tu nici pentru Austria nu mai ai nevoie de viza, v-ati putea intalni aici. Trebuie doar sa ai ceva bani pusi deoparte cat sa arati la granita si bani de cheltuiala, bineinteles. Ar fi pacat sa nu petreceti sarbatorile impreuna...
Oricum ati proceda, eu va doresc din toata inima sa reusiti sa va solutionati problemele si sa luati decizia cea mai buna legata de viitorul vostru.
Mult succes si sarbatori fericite!
Cu drag,
Amelia si Ana Maria - 1 an si 2 luni.
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
ruxij spune:
Eu zic ca ar trebui sa vina acasa se Sarbatori. De ce nu, ce il impiedica? Nu cred ca invatza de Sarbatori. Eu am fost tot asa in depresie cand am inceput doctoratul, am ajuns in US in Sept. si in Dec. m-am intors acasa pentru Sarbatori pt. ca aveam sotul in Ro si nu mai puteam rezista. Mi-am auzit multe vorbe pentru gestul asta "anormal". "Nici n-a ajuns bine si a plecat in vacanta, ce sa spun nu a putut sa stea fara relatii intime (asta in limbaj delicat)"etc., dar nu m-a interesat nimic. De ce nu poate veni in Ro, dc. eu am venit de la 20000km, din Elvetia oricum se ajunge mai ushor. Si-ar reincarca bateriile si v-ati lamuri. Incearca sa il convingi, dc. vine poti sa il si convingi sa faca asa cum iti doresti si sa iasa de sub influenta maica-sii.
Numai bine!
ruxij
AlexandruL spune:
quote:
Initial creeata de lulu75![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Am o mare problema. Sotul meu a plecat in strainatate sa faca doctoratul, cu gandul de a ne stabili in Elvetia. Soacra mea locuieste de 12 ani acolo si s-a gandit ca e bine sa ne aiba langa dansa. Doctoratul presupune foarte multa matematica si intr-o limba straina, iar volumul de invatat este urias. Sotul meu invata din rasputeri, dar este fff greu si a inceput sa aiba probleme de sanatate. Il inteapa inima, are cosmaruri noaptea, se simte foarte rau, a ajuns chiar de cateva ori la spital. Sunt foarte ingrijorata pentru sanatatea lui care se subrezeste cu fiecare zi si nu pot fi inca langa el pentru ca nu am primit viza (trebuia sa o primesc pe 5-6 noiembrie).In Romania are un serviciu bun la care inca se poate intoarce (e in concediu fara plata).
Ceea ce va rog eu este sa imi spuneti parerea voastra, daca voi v-ati intoarce sau nu, ca apoi sa ii trimit si lui ce mi-ati scris. Eu ii spun sa se intoarca, mama lui sa ramana acolo iar el nu mai stie ce sa faca pt a fi bine pt toata lumea. Sfatul unor persoane neutre i-ar prinde bine.
Va multumesc din suflet!
Luminita
Luminita sa ma ierte dumnezeu dar eu nu cred ca în Romania era mai usor acel doctorat ?!
Durerile de inima se datoreaza faptului la ce a gasit acolo probabil (aici glumeam)
Dacä e sotzl tau nu väd de ce nu ai primi o viza mai ales ca soacra ta e stabilita acolo .
Acum trebuie sä te gândesthi cel mai bine la :
-unde doresthi tu satzi creasca copii ?
-daca mai doresthi pe nenea Ion cu minciunica si toate celalalte ?
-daca doritzi sa traitzi decent si omeneste ?
Pärerea mea este ca în România mai tre sä treaca sute de ani buni ca sa fie civilizatzia ca în Elvetzia SI NIVEL DE TRAI
Cate nu se pot spune aici .
Spunei sotzului tau sa lase durerile de inima pe mai încolo dupa ce vatzi închegat bine acolo !

Sa ne auzim cu bine si nu uita nicaieri nu e ca în europa ocidentală

AlexandruL http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html