introducerea carnitei in supa bebelusului

introducerea carnitei in supa bebelusului | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita mea de 5 1/2 luni papa de vreo 2 sapt supa de legume. As vrea sa stiu cam cand se poate introduce carnita in supa, ce fel de carnita (presupun ca piept de pui...), cantitate, si cum fac cu ea: o adaug numai la fiert, sau dupa ceva timp (cat?) incep sa o si pasez? Ma gandesc ca supa numai de legume (si ulei) nu e prea hranitoare, plus ca nu ii place la gust si trebuie sa ii adaug o masura de lapte praf in ea ca sa o accepte...

Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Din pacate nu-mi aduc bine aminte cand anume am introdus carnea in meniul fetitei mele. Oricum in jurul varstei de 6 luni, pentru ca apoi am inceput serviciul si Maria deja manca si carne. Stiu insa ca ii fierbeam carnea separat la inceput, iar apa in care fierbea o aruncam. Ii dadeam carne de pasare sau de vita, bine fiarta, pasata si amestecata cu supa cu legume. Doctorita mi-a recomandat inca de la inceput sa-i dau si peste, dar mi-a fost putin cam teama de oase. Oricum stiu ca pestele e foarte bun. Poti sa-i dai fiert. Numai sa fie proaspat. Eu ii dadeam si peste congelat (ton sau merluciu), dar cel proaspat e mai indicat. Parerea mea e ca ai putea sa-i pui cate putina carne in supa. Si sa urmaresti daca ii merge bine copilului (sa-i placa, sa nu se constipe etc.). Si inca ceva: tot de cand am inceput sa-i dau carne Mariei, doctorita mi-a indicat sa-i dau si ficat fiert. Nu stiu insa sa-ti recomand care ar fi cel mai bun. Eu i-am dat si de pui si de vaca, dar nu in fiecare saptamana.

Multa sanatate si pofta buna copilasului,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Eu i-am introdus Naomiei carnitza de pui,exact cind a implinit 6 luni.Faceam supa normal:puneam apa la fiert,apoi carnitza,apoi legumele shi gata.Ca sa pape mai ushor,carnitza i-o bagam in blender iar legumele,le pisam in sita cu okiuri mici,dupa care amestecam totul in castronelul ei,adaugam supa shi papa tero-chan tot.Carnea pe care o folosesc shi acum cel mai des,este o fishie moale care se gaseshte pe undeva la pieptul puiului.
shi pofta buna,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Dila 6 luni. Carne de pui, vita si peshte (shalau). faza pe care a insistat pediatrul: sa fierb carnea separat, nu in ciorba.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Multumesc tuturor. Vad ca este unanimitate de pareri cu privire la varsta

Mai avem deci de asteptat un piculetz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si noi tot la 6 luni am introdus carnita si ficatelul dar nu o fierbem separat. La inceput o pasam la robot iar de pe la 10 luni am inceput sa o toc marunt.
Pe noi ne-a sfatuit pediatrul sa papam carne de gaina pana la 1 an, cea de pui cica are acid uric, in cantitate mai mare, si bb poate face alergie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Noua dr ne-a recomandat sa introducem carnita la 4 luni si jum, insa nu i-am inrtrodus-o inca, dar de sapt viitoare intentionez. Si ne-a spus sa incepem cu carne de vita (pulpa) si nu de manzat ca are uree multa. Carnea de pui a zis ca are prea putin fier. Mi-a zis s-o fierb separat si s-o mixez. Eu am incredere in dr asta si e si specializata in gasto-enterologie. Mai ales ca noi avem probleme cu greutatea, de-abia asteptam carnita, si poate n-o sa mai fim si noi asa palide in obrajori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Noi cred ca suntem mai deosebiti ca i-am introdus carnita de pui dupa 1 an si jumatate. L-am alaptat cam 9 luni - supita papa de la 5 luni dar doar cu legume, in schimb de la 10 luni papa peste - salau fiert sau facu pane din care ii dadeam doar carnita de peste nu si oul de deasupra.

A fost f bine, a crescut super si acum este la fel - carne (doar de pui) papa f rar si are cateva preferinte: ciorbita sau supa cu galusti + snitele. ATAT !!!! Alta carne nu ii place deloc !!!

Mananca si soia (in sarmale) sau produse gen parizer sau salam de soia si ii plac f tare - ca si noua.

Pofta mare si sa iti traiasca puiuta,

Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si eu stiam ceva de genul ca nu e voie la copii carne de pui de animale (adica pui, vitel) ci trebuie dat animal adult (adica gaina, vita). Acum insa aflu si explicatia...

Andruska voi sunteti vegetarieni ?

Mersic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

I-am introdus carnita de la 5 luni. Carnea se fierbe separat, aruci prima apa . Carnea de pui, preferabil pulpa, pieptul e mai atos . Carnea de vita se introduce ceva mai tarziu ( 7-8 luni) .
Incepand cu 7 luni poti sa-i fierbi carnea impreuna cu lgumele , dar tot asa sa arunci prima apa. Doctorii spun ca asa e recomandat si pentru noi , maturii ( eu numai asa fac ciorba) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu i-am dat carne de pui (pana acum n-am auzit ca trebuie de gaina!) de la 6 luni, dar a trecut aproape o luna pana cand a chiar mancat. Nu i-a placut deloc si era un adevarat cosmar masa aia pentru amandoi! Dar s-a rezolvat in cele din urma. De cateva zile (are 11 luni si jumatate) i-am dat si peste alb, file proaspat de cod si i-a placut (ma rog, a mancat bucatica cu pricina). Din cate stiu eu, pestele este recomandat de pe la 10 luni, de preferat proaspat. O sa-i dau si salau sau pastrav.
Apropos, ce stiti despre creveti, de ex.? Intreb pentru ca sotul meu era gata-gata zilele trecute (dupa ce i-am dat peste) sa-l serveasca cu niste "prawns", iar eu am facut scandal.

Claudia

Mergi la inceput