Avem anemie?

Avem anemie? | Autor: miha

Link direct la acest mesaj

Buna,
I-am facut hemograma fetitei mele si au iesit valorile:
9.93 hemoglobina
5400 leucocite
Avem anemie?
Nu stiu ce valori ar trebui sa fie.....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Hemoglobina normala e intre 11,5 si 15, iar leucocitele 4000 si 11000. Astea sunt valorile date de Medsana, laboratorul care a facut analizele ar trebui sa precizeze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Eu i-am facut baietelului meu in primavara analizele si i-a iesit 10,3 hemoglobina iar medicul mi-a spus ca are anemie usoara.
Sigur ca rezultatul difera de la cabinet la cabinet, dar mai mult ca sigur la valoarea 9,93 e anemie.
Eu te sfatuiesc sa mergi la medic cu rezultatul si probabil ca-ti va prescrie Fier.

(5 ani si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Va multumesc ptr. raspunsuri.
Sigur ca am sa merg la dra. ei cu rezultatul, dar vroiam o parere pana atunci.
Valorile normale nu au fost trecute pe rezultat, ca de... laborator de policlinica de stat.
Oricum cea mica este palida, cearcane, nu prea mananca si spune ca oboseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si noi tocmai ne-am facut analizele la o policlinica de stat si tot asa am patit, nu ne-au trecut si valorile normale, sa ne dam si noi seama. Le-am gasit pe niste analize mai vechi, unde scria ca hemoglobina ar trebui sa fie intre 12 si 15, dar la adulti.Acum nu stiu cat ar trebui sa fie la copii mici(ai mei au 6 luni si 2 ani), dar la ai mei le-a iesit 10,7 si 10,8. Daca Mirela spune ca la 10,3 e anemie usoara, inseamna ca nu ar trebui sa ma ingrijorez foarte tare.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Copiii mei au fost anemici.
Inainte de a-i externa, le-am facut analizele(am avut vagi banuieli ca ar fi anemici)si amandoi aveau valori sub 8 !!!
Dr. pediatru mi-a dat Fe Haussman si , de la California Fitness, niste picaturi numite INFANT FORMULA. La o luna de la externare am repetat analizele, valorile crescusera, insa am continuat cu Fe-urul si cu picaturile, apoi la 3 luni am mai facut analize si la 6. Valorile erau normale si la 9 luni nu am mai facut analize!
Daca aveti si o alimentatie diversificata, nu vor fi probleme si-si va reveni repede micuta!
Multa sanatate.

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha spune:

Am vorbit cu dra. si mi-a dat:
Fe Haussman sirop 2lingurite/zi
Acid folic 1comprimat/zi
Ascovit 3compr./zi
Sanasol 3lingurite/zi
sa le luam cam 6 sapt. si analize dupa aceea.

Sper sa o rezolvam si pe asta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Eu m-am confruntat cu anemie mult timp, ca deh, iau premiul pentru cea mai panicata mama - faceam analize o data la trei luni si abia la 1 an s-au normalizat.
Noi am avut hemoglobina 10,6 -10,8 si am ajuns la 15 picaturi de Haussman pana s-a normalizat.
Fetita ta este insa mare, nu stiu daca i-ai mai facut analize pana acum.Daca da si hemoglobina a iesit bine nu-ti fa probleme e ceva trecator.Daca nu repeta-i analize pana se normalizeaza.
Ultima oara cand i-am facut analizele mi s-a spus sa-l caut si de viermisori (examene coproparazitologice repetate) ca pacatosii astia dau si ei anemie.
Multa sanatate Ancutei, e tare frumusica si gospodina!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihnuta spune:

Si Mihnea (1 an) sufera de asa ceva. Pana acum mi-a facut de 2 ori anemie. Ultima oara i-a iesit hemoglobina 10,4 i-am facut 20 de zile tratament si acum o are de 11,7. Pediatrul mi-a zis ca e buna dar ar trebui sa fie mai mare asa ca trebuie sa continui tratamentul cu fier. Eu stiu ca fierul se da in functie de greutatea copilului (cate 2 picaturi/kg) si neaparat in combinatie cu vitaminele C si B. (este perfect daca i le administrezi in acelasi timp cu Sanasol-ul).
Cei de la laboratorul de analize medicale mi-au spus sa nu intru in panica fiindca astfel de probleme au marea majoritate a copiilor si s-ar putea sa mai patim asa pana la varsta de 3 ani.
Conteaza mult si alimentatia; nu trebuie sa-i lipseasca galbenusul se ou si ficatul de pui.
multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Si baietelul meu a avut probleme (2,9 ani) hemoglobina nu era foarte mica, dar i-am facut dozarea fierului si a iesit foarte, foarte mica. Pe fond parazitar. Daca procentul eozinofilelor este ridicat, sigur e vorba de viermisori. DESI noi i-am facut cateva examene si toate au iesit negative, I-am dat tratament antiparazitar naturist si trei luni d ezile cate 30 (!) de picaturi de Fe Haussman si Sanasol. Acum ar trebui sa-i repetam analiza si dupa normalizarea nivelulul FE sa-i mai dam inca o luna.
La capitolul alimentatie n-as yice ca sta rau, dintotdeauna a fost un mancacios. Si totusi!..
Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput