Ce stiti despre fontanela?
Tiara (6 luni),mai are putin si i se inchide fontanela de tot. Eu zic ca e prea devreme.Ce e de facut?DAca se inchide prea devreme se intimpla ceva?
Lidia ,Tiara si David D.
Raspunsuri
gogosica spune:
Fontanela se inchide intre 6 luni si 24 de luni. Sunt cazuri cand se inchide pe la 3 luni. Daca circumferinta craniului corespunde varstei, nu este nici o problema.
Se gaseste in librarii si am vazut-o si la o taraba in Pta Amzei o carte "Mama si copilul", cu coperti roz si o mamica cu un copilas pe ambele coperti. Eu o am si este instructiva. Iti explica foarte multe, arata ce se intampla in fiecare luna a copilului (pana la 1 an), se ocupa si de copilul prescolar, scolar si adolescent - problemele fiecarei varste, cum sa intelegi copilul si multe altele
Gogosica si
Mihnea
gogosica spune:
Scuza-ma, acum am vazut ca nu esti din Romania.
Daca ai pe cineva care ti-o poate trimite...
Pupici,
adita spune:
La mine e invers. Baiatul meu are 2 ani si inca nu i s-a inchis fontanela de tot.Nu stiu sa-ti spun exact, dar am auzit multe mamici ca nu mai dadeau vit D copilului ca sa nu se inchida fontanela prea devreme.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
MLDiana spune:
Gogosica ,am si eu carti in romana si in engleza dar nu scrie prea mult despre asta.Scrie doar ca se inchide intre 8 si 18 luni etc.Pe mine ma interesa daca e vreo problema cu inchiderea ei prea devreme.Am cautat si pe net ,dar spuneau mai mult despre fontanela mare care se inchide tirziu si nu e prea bine pentru copil.
Adita ,banuiesc ca bb al tau e bine ,nu?Nu stiu prea multe despre asta si de asta va intreb pe voi.
Lidia ,Tiara si David D.
Adela P spune:
Da, e o problema cu inchiderea ei prea devreme, dar nu cred sa fie cazul vostru.
Problemele care apar sunt de regula durerile de cap(care pot fi de la usoare la foarte severe) din cauza creierului care mai are de crescut dar nu-i permite spatiul.
Cel mai bine ar fi o evaluare la medic. El te poate indruma cel mai bine.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
danae spune:
quote:
Originally posted by adita
La mine e invers. Baiatul meu are 2 ani si inca nu i s-a inchis fontanela de tot.Nu stiu sa-ti spun exact, dar am auzit multe mamici ca nu mai dadeau vit D copilului ca sa nu se inchida fontanela prea devreme.
Fetita mea are 1 an si 2 luni, si avem mari probleme cu fontanela. Medicul ne-a recomandat pana acum 2 cure de calciu lactic si cate 5 injectii de D2 100000, nu avem rezultate. Fata mea s-a speriat de la injectii si nu mai vreau sa-i fac. Ce tratament pot sa mai aplic.(mananca branza, lapte, iaurtel etc.) Ajutati-ma !
Andrada spune:
quote:
Originally posted by danaequote:
Originally posted by adita
Fetita mea are 1 an si 2 luni, si avem mari probleme cu fontanela. Medicul ne-a recomandat pana acum 2 cure de calciu lactic si cate 5 injectii de D2 100000, nu avem rezultate. Fata mea s-a speriat de la injectii si nu mai vreau sa-i fac. Ce tratament pot sa mai aplic.(mananca branza, lapte, iaurtel etc.) Ajutati-ma !
La fel am patit si noi cu Marcu.
Cred ca pe la 2 ani jumatate i s-a inchis de tot.
Am fost la medici, unii spuneau sa facem investigatii serioase, altii spuneau sa lasam copilul in pace. Am decis sa asteptam. Intre timp am aflat ca si sotzului meu i s-a inchis fontanela mai tirziu. Asa ca poate fi si genetic. Nu va ingrijorati. Daca nu exista si alte simptome, numai faptul ca fontanela s-a inchis mai tirziu sau mai devreme decit intervalul pe care il dau medicii, eu nu cred ca constituie o problema,
Sanatate,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele