Bebe hiper agitat - stiti vreun remediu?
Raspunsuri - Pagina 2
anca ivan spune:
Incearca cu produsul homeopat "Chamomilla 9", adica musetel in dilutie homeopata cu care si eu mi-am tratat copilul inca de la nastere, pt. ca tot asa ca si tine am incercat toate variantele de produse de pe piata si nici unul nu a avut efect la colici.Este bun si pt. linistire.Eu m-am tratat homeo. fiind insarcinata si totul a fost o.k.Se dizolva 2 granule in 25 ml lapte sau apa(fiarta si racita) si se administreaza cu lingurita. Preferabil ar fi in apa.Trebuie sa ceri granulede la farmacie, nu neaparat homeopata, poti gasi si la Help Net.
Succes,
Anca
orzu irina spune:
Si al meu bb era f agitat.Toate "mamele" din jur imi spuneau ca nu am lapte. Eram exasperata! Si sa-ti spun cum l-am linistit. Pe langa produsele sus amintite SAB (care este f f bun ) sau Bonisan pe care le administram cu regularitate, de 3 ori pe zi SAB si de 2 ori Bonisam, am incercat sa-i realizez un anumit "ritual" zilnic. Dupa ce manca, eu nu reuseam sa-i scot aerul din stomacel. Cu timpul am reusit: il masezi usor de-a lungul coloanei sau il tii cu burtica pe umarul tau si il bati usor pe spate. Apoi il luam si il plimbam prin camera cu putina muzica, strans la piept ca sa te simta. Alex are 4,5 luni si adoarme mult mai usor, nu mai este atat de agitat. Sanatate multa!
orzu
oz spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Bebe e alimentat mixt, avem tetine de la Nuk cu ventil, deci nu cred ca se face vid in biberon, ca tot timpul fasaie.
tetinele alea sunt foarte bune pentru bebelusi mai lenesi, daca al tau este mancacios si trage tare din ele se poate sa traga si aerul din ventil. Eu asa am patit cu fata, tragea aer din ventil odata cu laptele. Pune-i Sab Simplex in fiecare biberon si opreste-l macar o data sa ragaie.
danat spune:
Draga Carmen77, parca ma vad pe mine acum o luna cind postam si eu un mesaj cam cu acelasi continut (daca dai dupa cautare, gasesti si mesajul meu prin luna octombrie, cred). Si Radu al meu este un bebe agitat (acum are 2 luni si jumate). Am incercat toate variantele, sa nu ma mai ating de cafea (si eram ca o musca beata, ca am tensiune mica) dar nu se vedea nici un efect, am baut eu ceai de tei, i-am dat si lui, nimic, nimic nu dadea roade!
Am intrebat-o disperata pe pediatra ce sa fac, ca da mereu din picioare din minutze, nu are astimpar, asta ii crea o stare si mai mare de agitatzie, nu dormea decat cite 30 de min ziua si din cauza oboselii acumulate nu isi gasea linistea sa adoarma nici seara, il vedeai cum ii pica ochii in gura, dar parca isi punea scobitori sa nu inchida ochisorii (este si f curios de felul lui).
Pediatra ne tot zicea, mai aveti rabdare ca o sa se schimbe, mai ales dupa 3 luni, dar in sinea mea innebuneam la gindul sa o mai ducem 2 luni tot asa, seara era un intreg ritual sa il adormi, si dupa ce adormea linga noi la san, il puneam ca pe o bomba cu ceas in patutzul lui, sa nu-l miscam deloc, sa nu se trezeasca.
Sa iti spun cum s-a schimbat baiatul nostru: cind avea cam 2 luni l-am lasat sa plinga cind il apuca seara pe la 7, si a tinut-o cam 10 min asa, crizat, cu plins din ala de ciuda parca ca nu il ia nimeni in bratze sa-l consoleze
. Mai facea o pauza sa-si traga sufletul, se uita la mine, la taica-su, nu-i venea sa creada ca nu reactionam, incepea de la capat. Eu am inceput sa pling de mila lui, ca era un omuletz asa de chinuiiit, eu boceam, el urla, ca la nebuni era aici!![]()
Sotul meu a pus mina pe telefon, a sunat-o pe pediatra care ne-a zis ca daca nu are nici o problema, e schimbat, mincat sanatos, sa-l lasam ca altfel nu vom mai avea si noi o viatza a noastra, si ca ne da in scris ca in maxim o saptamina vom avea un super-copil cuminte!
A inchis telefonul, Radu a mai tras un urlet de vreo 30 de secunde si apoi a adormit instantaneu, relaxat, linistit, din visiniu ce era de urlete, se facuse alb ca laptele si asa de ingeras parea....si a dormit tun vreo ora, dupa care nu s-a mai repetat figura asta in nici o zi...sotul meu jubila ca a avut dreptate sa-l lase (eu ma felicit ca am rezistat - foarte greu!!! - sa nu-l iau in bratze) dar acum sa stii ca il mai apuca asa cam 1 minut, plinge, dar nu mai urla asa ca inainte, vede ca nu se apropie nimeni de el, ii trece imediat! S-a maturizat, deh
!
Daca puteti - si eu va sfatuiesc sa incercati macar - lasa-ti-l asa odata macar, sa vezi ce baga baiatul la cap ca nu e mereu cum vrea el si n-o sa-si mai consume energia aiurea, n-o sa-ti vina sa crezi!
Daca vrei sa mai vorbim mai multe scrie-mi pe privat!
Bafta si sanatate!
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
SIMONABB spune:
puiul meu are o luna, e hranit mixt, tot cu NAN si la un moment dat a fost constipat din cauza ca gramajul scris pe cutie - adica 3 masuri de lapte la 90ml de apa- s-a dovedit a fi prea concentrat pt el. Asa ca de vreo 10 zile, i-am pus doar 2 masuri jumate la 90ml si e super OK, face singur fara termometru si fara supozitoare. Ii dau si SAB 10 picaturi diluat in ceai, o data dimineata si o data seara.
SIMONA