Despre maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Din pacate nu putem pretinde/spera sa stea doctorii cu noi in timpul travaliului. Ganditi-va ca poate dura 10 ore sau mai mult la prima nastere si el are si alte treburi intre timp. Normal mi se pare sa vina de cateva ori sa vada ce facem si daca apar probleme.

Despre asistarea sotului la nastere / travaliu la Giulesti s-a mai discutat pe forum. Cand am nascut eu sotul s-a mai descurcat sa stea pe hol in timp ce eu eram in travaliu si atata timp cat eram capabila sa merg am mai iesit si am mai stat cu el de vorba. Dar sala de nasteri da direct din sala de travaliu si sunt mai multe femei acolo si nici uneia nu i-ar conveni sa fie consultata si sa nasca in fata sotilor altora. De-asta ei nu permit accesul sotilor. . Dar poate s-o fi schimbat ceva din 2002 cand am nascut eu acolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ea spune:

Mie mi se pare ca in Giulesti e sinistru, dar asa este mai in majoritatea maternitatilor, cu exceptia Spitalului Universitar unde stim noi cine este boss. Noroc ca sunt medici buni ca altfel nu stiu ce se alegea de acest spital. Eu o sa nasc cu Dr.Puia, care desi este foarte ocupat, intotdeauna a avut timp sa stea de vorba cu mine. Si eu am fost "atenta" de fiecare data dar sunt convinsa ca chiar daca nu as fi facut-o tot la fel s-ar fi comportat. Din toate povestirile eu am o singura retinere atunci cand vine vorba de asistente si femei de serviciu. Am impresia ca acestea sunt atat de tupeiste si fara suflet, schimbandu-si atitudinea daca le "motivezi". Groaznic aici pe la noi!
Asta e viata! Noi sa fim sanatosi!

Ea si bebe Horia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Zazzie, nu vreau sa te intristez, insa ma indoiesc ca sotul tau va putea sa te asiste in timpul travaliului. Dupa cum a spus si lavi, in sala de travaliu sunt 4 paturi, iar uneori pot fi si mai mult de 4 paciente (eu am prins o perioada cand se nastea la greu si am fost si 6 in sala in acelasi timp). Nu e prea placut sa iti expui toate cele in fata unui barbat strain, si nu stiu cine va accepta asa ceva.
Este posibil sa vina sotul in timpul expulziei, dar nici atunci nu e prea fain, ca sala de nasteri face parte din cea de travaliu si situatia e cam aceeasi. In sfarsit, daca o sa ai un travaliu usor, poate ai sa poti iesi tu pe hol (cel putin la inceput) si sotul te va ajuta sa faci ture prin spital. Asta da, asta se poate.

Despre asistenta permanenta a medicilor am acceasi parere cu lavi, nu e nevoie sa stea cineva tot timpul cu tine, in primul rand ca nu are ce face, in al doilea ca oricum nu prea ai chef sa vezi pe nimeni. Oricum, moasele sunt tot timpul in preajma, daca ar fi fost dupa capul meu puteam sa nasc cu moasa, cred ca ne-am fi descurcat perfect.

Corina, despre conditiile din Giulesti am mai scris numai eu o gramada, din pacate n-am salvat linkurile catre subiecte, si acum nu am timp sa reiau. Una peste alta, medicii si asistentele sunt ok, e posibil sa te supere vreo asistenta de la bebei, incearca sa ignori si sa nu te enervezi... spitalul e urat tare, unele saloane sunt jalnice, dar gandeste-te ca vei sta doar 2-3 zile si apoi te vei duce cu puiul acasa.
Asistentele nu-s de speriat, si nu e adevarat ca te ajuta doar daca le bagi in buzunar. Sunt si cateva de genul asta, insa majoritatea mi s-au parut ok, si asta INAINTE sa le bag ceva prin buzunare.

Nastere usoara fetelor si sa fiti sanatosi, voi si bebeii!

http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Eu am nascut in decembrie 2002 la Giulesti cu Bucur cezara.
Prima oara cand am intrat in maternitate am zis ca eu in veci nu mai calc acolo, dar avand in vedere ca aveam mare incredere in doctorita m-am riscat si am nascut acolo.
Eu zic ca poti naste cu tatal ptr. ca stiu cazuri in care au nascut la GIULESTI cu tata in sala. Se poate , trebuie sa ai acordul doctorului tau.
Am stat in camerele de 3 paturi, cu wc in camera si a fost f. bine, n-am platit nimic. in timpul travaliului doctorita nu m-a vizitat, ptr. ca era de garda si a avut cateva urgente, dar s-a interesat de mine si mi-a trimis pe cate cineva sa ma vada, iar cand a fost momentul a fost langa mine. Nu am ce sa-i reprosez a fost super ok.
Eu am avut probleme cu doctoritele de la pediatrie ( mai exact cu una), sper sa nu dai peste ea.
In rest, ca peste tot, pui in buzunar, se rezolva .
Nastere usoara si fruntea sus , stai in spital doar 3 zile, MAXIM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu am nascut in martie 2003 tot la Giulesti,am stat doar 2 zile si totul mi s-a parut destul de bine,sigur ca intotdeauna e loc si de mai bine.
Rezervele cu 2 paturi se platesc cu 10$/noapte,achitarea se face la externare.
Rezervele cu 3 paturi nu se platesc si ai aceleasi conditii ca la rezerva cu 2 paturi adica,grup sanitar,frigider si cheie la rezerva.
Eu am nascut cu Dr.Georgescu care a fost o bomboana.
Iti doresc nastere usoara si Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

corina, am nascut in august la giulesti, cu dr mohamed (sa traiasca!), dar trebuia sa nasc cu dr. drambarean (sper ca i-a priit soarele de la mare, ca a plecat fara sa ma anunte si fara sa ma lase pe mana nimanui...). daca vrei ceva amanunte anume, eu am o poveste tare "picanta" de la nastere, da-mi un PM si ti-o trimit. pe scurt:
-tata nu la travaliu, dar daca dr e de acord, intra la nastere
-rezervele de 3 paturi au fost renovate pe cheltuiala pesonala a nu stiu ce doctori si ai acces la ele numai daca esti pacienta lor. s-ar putea ca marinescu sa fie printre ei. intreaba!
-asistentele sunt ok, dar sunt si cateva care cer direct daca vad ca nu au primit nimic

cristina si andrei razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Daca tot vorbim de Giulesti, sa zicem si ca au sectie de neonatologie buna, si ca au si anestezisti buni (pt. cazuri de cezariana sau epidurala).
Am fost recent in Giulesti, din pacate pt. un chiuretaj (sarcina oprita in evolutie), si a fost binisor la reanimare, adica asistentele de la renimare sunt OK.
Pacat ca nu este renovat acest spital.

Mergi la inceput