Oare am lapte suficient...?
Bebica al meu are aproape 1luna jumate si nu mai doarme aproape deloc in schimb plange aproape tot timpul cat nu-i la san. Eu sunt foarte obosita nu stiu el cum rezista. Cred ca nu am lapte suficient si completare refuza, orice ii dau. De cand s-a nascut a luat doar 1 kg in greutate. Nu stiu ce sa fac, n-as vrea sa-l intarc dar nu mai vad alta solutie. Doarme cate 20 min si apoi se trezeste , plange pana il pun iar la san , adoarme si iar se trezeste dupa 20 min si plange si tot asa, ziua si noaptea. Ce sa fac? A mai intarcat cineva asa devreme? Maria
Raspunsuri
MarikaStefan spune:
Buna Maria,
Nu dispera, fiecare mamica trece prin momente dificile. Si eu am avut probleme cu cantitatea de lapte. Exista doua metode sa probezi:
1. proba suptului - cantaresti copilul inainte de alaptat, ii dai sa suga, apoi cantaresti din nou fara sa-i schimbi scutecele, faci la o anumita masa si repeti 2-3 zile la rand
2. Te mulgi intr-un biberon si vezi cantitatea de lapte ce ai putut sa mulgi din ambii sani
Daca te-ai convins ca nu ai suficient lapte abia atunci sa treci la completare. Sunt unii copii care refuza pieptul daca au invatat sa suga la biberon
Eu l-am pacalit pe Ionel, ma mulgeam la inceput la spital, maxim 50 ml. si imi completau cu lapte praf. Apoi acasa stiind cam cat ar trebui sa suga, completarea ii dadeam inainte, apoi il puneam la piept si avea rabdare sa suga mai viguros.
Acum are 5 luni si nu l-am intarcat, are 2 mese supica si mere, completare san, 2 mese laptic la biberon iar seara la culcare si dimineata prima masa san exclusiv.
Sunt de parere ca oricat de putin, dar cat mai pot ii dau san.
Sa cresteti mari si sanatosi
Mari si Kitti&Ionel sm:)e
Sabina spune:
Da, Maria, ai destul lapte.Copilasul tau a crescut foarte mult, un kilogram in aproape 6 saptamani este minunat!
cauta si citeste subiectul Sondaj,Intarcarea precoce, trebuie sa fie pe la pag. 15 , asa ceva.Acolo se afla raspuns la f. multe din problemele tale.Daca poate cineva sa-i ofere mariei link-ul, eu nu ma pricep.
Nu intarca, nu da lapte praf.fata mea a facut la fel pana la 3 luni, eram innebunita, dar am persevarat , si suge si acum la un an si 3 luni.In prima luna n-a crscut decat 6000 de grame, dar medicul mi-a interzis lapte praf, crescuse peste limita acceptata( care e de 500 de grame, asa ca bebe al tau a crescut f. mult)
Succes!
PS Daca nu vrea completare, e clar ca mananca destul Are colici saracutul...Da-i Sab Simplex.
Sabina & Sofia Galagia
roisin spune:
Maria, eu zic sa vorbesti cu un pediatru, asta e cea mai buna solutie.
Nici eu nu cred ca ai probleme cu laptele, 1 kg intr-o luna jumatate este mai mult decat ok (nu uita ca in prima saptamana bebeii scad in greutate cu 100-200 de grame). Poti incerca totusi un sirop de colici, Sab Simplex sau Bonnisan (asta e 100% natural, si noua ne-a prins bine).
Mai poti incerca un ceai, fie de fenicul (5 bobite in 50 ml de apa), fie Baby Drink sau Baby Calm (cate un pliculet la 100ml de apa). Cu ceaiul il ajuti si la burtica si poate reusesti sa-i mai departezi mesele, ca suptul non-stop nu e bun deloc. Ca idee, intre mese ar trebui sa treaca macar 1 ora jumate, altfel durerile de burtica vor fi tot mai mari si tot mai dese. Iar plansul asta la 20 de minute dupa ce mananca este clar de la colici.
Vorbeste, totusi, cu un pediatru... In orice caz, nu te grabi cu intarcatul, ar fi mare pacat...
Succes si multa sanatate!
PS Ma mai gandesc la o posibilitate... Poate simte nevoia sa suga in timp ce doarme, incearca sa-i dai o suzeta.
Vezi cum face atunci cand plange, daca ridica piciorusele deasupra burtii si se chinuie ca si cand ar avea dureri, atunci sunt colici. Daca e linistit si adoarme imediat ce il pui la san, s-ar putea sa fie doar nevoia de a suge, si poate accepta suzeta.
http://community.webshots.com/user/r0isin
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Sabina spune:
Scuze...am vrut sa spun 600 grame, nu 6000....Ce mai faci, Maria, da o veste!
Sabina & Sofia Galagia
teresa spune:
Draga Maria,
Un copil flamand sigur ar accepta formula. Eu ii dau la al meu o lingurita de ceai sau siropul pentru colici inainte sa manance si stii cum le inghite? Cu o pofta...Cred ca daca i-as da toata sticla ar bea-o pe toata. Deci e clar ca copilasul tau se satura cu laptele tau. Nu ai spus daca atunci cand il pui la san atat de des suge sau adoarme. Al meu asa a facut vreo luna (acum are 7 sapt. jum.), voia la san, mai ales seara, si eu credeam ca i-e foame. Intr-o seara l-am pus de vreo 4,5 ori la san si am observat ca suge din ce in ce mai putin si adoarme, pana cand, ultima data cand l-am pus a adormit imediat ce a simtit sanul in gura. Atunci de-abia m-am prins ca voia sa doarma la san si ca simte nevoia sa suga chiar daca nu i-e foame. I-am dat suzeta pe care nici acum nu o folosesc prea des dar merge. Incearca sa-ti dai seama de ce vrea la san. S-ar putea sa nu aiba putere sa suga mult, adica sa oboseasca, nu se satura si atunci mai vrea. Mai asteapta sa creasca. Oricum, nu renunta la alaptat. Cine ti-a zis ca 1 kg in 6 sapt. e putin? Succes. Rodica
teresa
Maria spune:
Va multumesc. N-am mai scris pentru ca n-am mai intrat pe internet de cateva zile. Bebe al meu s-a mai linistit, au fost mai multi factori care l-au agitat in halul ala, inclusiv ca era putin racit si infundat.In plus, ziua celelalte doua fetite ale mele sunt vesele si galagioase si nu prea are parte saracutul de prea multa liniste. Acum accepta ,e drept fara entuziasm, si completare dar nu prea mult iar noaptea sta treaz doar cat mananca. M-am mai linistit si eu, slava Domnului, ca eram chiar disperata.
Maria
crisotexa spune:
maria, parerea mea e sa nu incepi cu completare decat daca este absolut necesar.
Eu asa am facut si imi dau seama ca am gesit. Eram atat de stressata ca nu am lapte (m-au innebunit prostele alea de asistente din Giulesti) ca la doua luni am inceput sa-i dau completare desi copilul luase bine in greutate. acum imi pare rau ca nu am facut proba suptului si am ascultat-o pe pediatra care a zis "Asa am patit si eu". Astfe am ajuns ca la patru luni si jumatate sa-l intarc pentru ca s-a obisnuit cu biberonul si nu mai vroia baiatul sa suga.
Doamne ajuta
Pupa Crisa
Sabina spune:
Draga Maria, te rog frumos, sa nu-i mai dai completare.Mai ales ca n-are entuziasm...Felicitari pentru reusita!Ar fi pacat sa se intarce!
Sabina & Sofia Galagia
Dandanescu spune:
Crezi tu ca daca stresezi atit de mult ai sa ai lapte mai mult?Linisteste-te si ai sa vezi singurica lapttaria ce o detii.DINTRE TOATE MAMICILE TU AI CEL MAI MULT LAPTE SA STII.Semnat mamica Daniela si minunea ei Dania[MIELITA].
Sa fiti iubiti !
Nanut spune:
Draga Maria,
Fetita mea are acum 2 ani si 5 luni. A supt pana la 1 an, iar pana la 6 luni nu a mancat altceva, refuza pur si simplu.
Si eu am trecut prin asa ceva. Am incercat sa ii dau completare cu biberonul, dar nu a acceptat. Asa ca am continuat cu sanul. O prietena de aici mi-a zis: "Gandeste-te ca ai lapte, stai linistita, nu te impacienta si laptele o sa vina!". Asa am facut de fiecare data cand micuta mea dadea semne ca nu se mai satura.
Concluzia la care am ajuns:
- productia de lapte creste cu cat copilul suge mai mult
- BB se dezvolta continuu si cand trece de la o etapa la alta mai apar si diferente intre "cerere" si "oferta"
Sfatul meu: nu il intarca daca el vrea sa suga in continuare la san.
Numai bine,
Nanut