<<Te va ajuta sa reflectezi>>

<<Te va ajuta sa reflectezi>> | Autor: amoraru

Link direct la acest mesaj

<<Subiect: Paradoxul vremurilor noastre >>

Paradoxul vremurilor noastre in istorie este că avem
cladiri mai mari dar suflete mai mici;
autostrazi mai largi dar minti mai inguste.
Cheltuim mai mult dar avem mai putin;
cumparam mai mult dar ne bucuram mai putin.

Avem case mai mari dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii dar mai putin timp;
avem mai multe functii dar mai putină minte,
mai multe cunostinte dar mai putină judecata;
mai multi experti și totusi mai multe probleme,
mai multa medicina dar mai putină sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult,
Cheltuim prea nesabuit,
Radem prea putin,
Conducem prea repede,
Ne enervam prea tare,
Ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi,
Citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor și ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar și uram prea des.
Am invatat cum sa ne castigam existenta dar nu cum să ne facem o viata,
am adaugat ani vietii și nu viata anilor.

Am ajuns pana pe luna si inapoi dar avem probleme când trebuie să traversam strada să facem cunostintă cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior.
Am făcut lucruri mai mari dar nu mai bune.

Am curatat aerul dar am poluat solul.
Am cucerit atomul dar nu și prejudecatile noastre.
Scriem mai mult dar învatam mai putin.
Plănuim mai multe dar realizam mai putine.
Am invatat să ne grăbim dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare să detina mai multe informatii sa produca mai multe copii ca niciodată dar comunicam din ce în ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor și digestiei incete;
oamenilor mari și caracterelor meschine;
profiturilor rapide și relatiilor superficiale.

Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri dar mai multe divorturi,
Case mai frumoase dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unică folosintă, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care îti induc orice stare de la bucurie la liniste, la moarte.

Sunt niste vremuri în care sunt prea multe în vitrine dar nimic în interior.
Vremuri în care tehnologia îti poate aduce această scrisoare si în care poti decide fie să împartasesti acest punct de vedere, fie să stergi acest mesaj.

Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite,
Pentru că nu vor fi lângă tine o eternitate.
Aminteste-ti să spui o vorbă buna copilului care te venereaza, pentru că acel copil va creste curand și va pleca de lângă tine.
Aminteste-ti să-l îmbratisezi cu dragoste pe cel de lângă tine pentru că aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.

Aminteste-ti să spui “Te iubesc” partenerului si persoanelor pe care le îndragesti, dar mai ales sa o spui din inima.
O sarutare si o îmbratisare vor alina durerea atunci când sunt sincere.

Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mana si să pretuiesti acel moment pentru că într-o zi acea persoana nu va mai fi langa tine.

Fa-ti timp să iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp să impartasesti gandurile pretioase pe care le ai.

Tuturor prietenilor mei, va multumesc că existati.
Te va ajuta sa reflectezi. Continua sa citesti, merita efortul:
Un prieten a deschis sertarul dulapului sotiei sale si a ridicat un pachet invelit in hartie de matase:
"Acesta-a spus-nu este un simplu pachet, e lenjerie".
A aruncat hartia de impachetat si a observat matasea rafinata si dantela.
"Ea a cumparat aceasta prima data cind am fost la New York,acum 9 ani.Nu a folosit-o niciodata.A pastrat-o pentru o ocazie deosebita. Bine....cred ca aceasta este ocazia"

S-a apropiat de pat si aseza lenjeria linga celelate haine care urma sa le duca la pompele funebre.Sotia lui tocmai murise. Intorcandu-se spre mine spuse:
"Nu pastra nimic pentru o ocazie deosebita,fiecare zi traita este o ocazie deosebita."
Inca ma gandesc la aceste cuvinte...deja mi-au schimbat viata.Acum citesc mai! mult si fac curat mai putin.Ma asez pe terasa si admir privelistea fara sa
observ buruienile gradinii. Petrec mai mult timp cu familia si cu prietenii, si
mai putin ! la serviciu.Am inteles ca viata ar trebui sa fie un sablon de experiente de care sa te bucuri, nu o lupta pentru a supravietui. Nu mai pastrez nimic.Folosesc paharele de cristal zilnic.Imi pun paltonul nou pentru a merge
la cumparaturi,daca asa decid si asa am chef.Nu mai pastrez cel mai bun parfum pentru chefurile speciale,il folosesc oricand am chef.Frazele"intr-o
buna zi..." si"una din zilele acestea..."incep sa dispara din vocabularul meu.Daca ceva merita sa fie vazut,auzit sau facut,vreau sa vad, sa aud si sa fac acum. Nu sunt sigur ce ar fi facut sotia prietenului meu,daca ar fi stiut ca nu ar fi aici pentru ziua de maine pe care noi toti o ignoram destul de mult.Cred ca ar fi telefonat celor din familie,prietenilor apropiati.Poate ca,i-ar fi sunat pe cativa din vechii ei prieteni pentru a-si cere scuze pentru eventualele suparari din trecut si sa se impace cu ei.
Aceste lucru! si nefacute, sunt cele care m-ar supara daca as stii ca am orele limitate.As fi suparata pentru ca nu mi-am mai vazut prietenii buni, cei cu care m-as fi pus in contact"intr-o buna zi..."....Suparata pentru ca nu am scris anumite scrisori care ma gindeam sa le scriu " una din zilele acestea".Suparata si trista pentru ca nu le spusesem parintilor si copiilului cat de mult ii iubesc.
Acum, incerc sa nu intarzii,sa nu retin,sa nu pastrez nimic din ce ar aduce rasete si veselie vietilor noastre.Si in fiecare dimineata imi spun ca este o zi deosebita, fiecare ora, fiecare minut...este deosebit.>>>

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buburutza spune:

este o pilda buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Si pe deasupra ne lipseste timpul sa observam si sa reparam toate acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Foarte frumos mesajul postat de tine si plin de invataminte.
Multumesc !
Adriana in 30 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Frumos mesaj , dar greu de realizat...din pacate...

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

superb

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roossa spune:

SI EU I-TI MULTUMESC CA EXISTI!II MULTUMESC DOMNULUI,CA MAI EXISTA OAMENI CA TINE!ESTI MINUNAT,FICTIV SI TOTUSI REAL!IAR CEEA CE-AI SCRIS..NU AM PUTUT SA NU CITESC,CU LACRIMI IN OCHII!LA MULTI ANI !(ROMANE)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amorena spune:

Foarte frumos!!!!!!!!Si ce bine ar fi daca am lua aminte, dar........din pacate.......uitam prea repede totul.
Amorena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PrInTeSs2_ spune:

Foarte frumos, emotionant si miscator. Sti ce am facut eu acum am apasat print si o voi etala pe usa frigiderului caci in ceea ce ai scris tu este un mare adevar si poate citindul cateodata o sa ma ajute sa castig multe in viata.

Mergi la inceput