Luna a-4 -a si jumatate de sarcina,ce credeti?

Luna a-4 -a si jumatate de sarcina,ce credeti? | Autor: Ratusca

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Iata-ma din nou, povestindu-va cite ceva din simpomele pe care le am la momentul actual asteptind cu nerabdare parerile voastre.
Am fost la medicul ginecolog acum citeva zile si toate rezultatele(in legatura cu dezvoltarea bebeului si a sanatatii mele au iesti foarte bune),in schimb nu stiu ce sa cred desia m trecut de perioada de 4 luni(acum am exact 18 saptamini),continui sa ma dureri mari la mijloc,sub coastele de sub piept,spate si citeoata si jos.Au inceput sa mi se umfle talpile si palmele,mi-a scos pina si verigheta de la mina,de dormit mie deja imposibil,poate 2-3 ore pe noapte si asta nu din cauza burticii ci a durerilor care sint mereu prezente.
Ieri am fost putin prin Mall,dupa 10-15 minute de mers am simtit ca daca nu stateam jos cadeam din picioare,simteam de parca,ma pietrificam in timpul mersului ,mi-era greu sa mai fac si pasi,voi din experiente proprii sau auzite,ce credeti e normal sa te simti asa din doar luna a -4-a si jumatate?
NU stiu cum mai rezist inca pe atita,sincer,am incercat si chestiile cu perne in pat nu lucreaza nici o varianta,sint terminata fizic si moral.
Va pup si astet impresii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Dar la eco ce ti-a spus?Eu am avut cerclaj.Si eu am avut dureri de acest fel toata sarcina.Nu ai ce sa faci.Trebuie sa rezisti cu stoicism si sa fii cumintica dupa 7 luni ca sa nu nasti ca mine la 8 luni.Eu luam duvadillan care numai exista in farmacii.Inainte de eforturi mari luam mai multe jumatati.Am inteles ca si Nospa este acelasi lucru.Iti doresc succes!

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Daca simti ca ti se umfla picioare si mainile vezi sa nu fie edeme, in orice caz incearca sa mananci mai nesarat, daca poti chiar fara sare, si redu cantitatile de lichide. Am avut si eu dureri, de toate felurile, la echo se vedea ca este copilul snanatos, asa am si nascut, dar ma termina mijlocul si acum. Vezi ce-ti recomanda si medicul de familie.
sanatate si sarcina usoara!
Mari sm:)e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Trebuie sa mergi neaparat la medic. Ceea ce ai tu sunt evident contractii si sunt posibile si in luni mici. Daca (doamne fer) e nevoie de cerclaj, este bine sa stii acum. Pentru ca dupa 24 de sapt nu se mai face. Eu am contractii exact cum descrii tu, dar sunt in 31 de sapt. Iau Nospa si Scobutil (supozitoare). Mai mult, am trecut la leneveala in pat. Stiu ca e greu si acolo. Cateodata ma doare sub coaste, cateodata jos. Durerile de jos sunt periculoase de fapt, pentru ca BB impinge si actioneaza asupra colului. Fuguta la medic!

Cat despre edeme, mie mi-au aparut tarziu. Dar verigheta nu o mai pot purta de la 5 luni. Mai bine asa, decat sa ajungi sa o taie. Totusi e cam devreme sa ai asemenea manifestari (apropos, cate kg ai luat pana acum?). Fa-ti neaparat un sumar de urina, ca nu cumva sa ai glucoza, albumina sau proteine in ea. Prezenta lor poate semnala o afectiune mai grava pe sarcina, care necesita atentie.

Tinem pumnii. Multa sanatate si numai bine.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

si mie mi-a zis doctorul sa o las balta cu sarea...eu mancam delikat pe paine iti dai seama..sincera sa fiu pt mine nu are nici un gust mancarea nesarata, dar asta este...

Mergi la inceput