Spalatul pe cap o problema!

Spalatul pe cap o problema! | Autor: irina2000

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 1 an si nu suporta sa o speli pe cap (si cand era mica era la fel), cum simte ca are parul ud incepe sa tipe si o tine asa pana cand ii usuc parul. Ce sa ma fac? Spalatul pe cap a ajuns o teroare! Am incercat tot felul de trucuri, apa e potrivit de calda, am supermare grija cu spalatul asta pe cap dar....tipa mereu cum simte ca se uda pe par. Va rog sfaturi daca ati trecut prin asa ceva!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Eu nu am astfel de probleme
dar probabil nu o deranjeaza atat parul ud
cat faptul ca-i curge apa pe fata...
poti sa-i confectionezi un fel de palariuta de plastic
cu boruri mari si fara cozoroc
astfel incat atunci cand o speli
sa nu-i curga apa pe fata
si sa nu-si dea seama ca e udata pe par :)...

Altceva...

Sa nu o fortezi niciodata,
poate incerci sa te speli si tu odata cu ea in cada
sa-i mai treaca din frica...

poate fi problema si cu samponul,
o fi usturand-o capul...
cumpara-i unul hipoalergic

numai bine,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

La noi batalia cu spalatul pe cap a durat pina nu demult (Antonia are acum 3.5 ani), deci peste 2.5 ani. De fiecare data plingea si urla de zicei ca o batem, si eu nici nu ma atingeam de ea. Am incercat fel si fel de metode, nici una nu a mers. Pina la urma am convins-o ca, daca lasa capul pe spate si ma lasa sa-i clatesc parul cu dusul nu ii va intra apa in ochi si vom termina si repede operatia. Deci de aprox 2 luni avem liniste. Cred ca acceptarea spalatului pe cap vine cu virsta, la unii copii mai devreme, la altii mai tirziu (ca si cu olita). Nu trebuie sa-ti pierzi speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Tot cu capul pe spate am invatat si eu copiii mei. fetitei ii era frica de dus. Pana cand am fost cu ea la mare si a vazut ca nu avem cada decat de stat in picioare, s-a invatat cu dusul, imi cerea sa-i torn apa cu galetusa pe cap... Bb are decat cinci luni si facem baie in cada cu capsorul pe spate si il clatesc sa nu curga apa peste fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si noi am avut ceva probleme cu copilul cel mare. Ii placea sa faca baie, dar cand ajungeam la spalatul pe cap se punea pe urlat.Incepea sa se agite si atunci ii intra apa in ochi si se punea si mai tare pe plans. Doar cu spalatul la cap reuseam sa-l scoatem din cada, ca altfel ar fi stat cu orele. Situatia s-a rezolvat cand a aparut al doilea bebe si a vazut cum sta pe spate la spalat. De atunci sta si el cu capul pe spate si nu mai e nici o problema.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Si eu am o mare problema cu spalatul pe cap.
Baiatului meu ii place sa faca baie dar numai pana la spalatul pe cap. Atunci incepe a urla de se aude tot blocul.
Am incercat tot ce se putea incerca dar nu am noroc. Asa ca spalatul pe cap e teroare pentru mine si baiat si nimic nu-i distrage atentia de la asta.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si Alex al meu incepuse sa urle, ca din gura de sarpe, la un moment dat. I-am pus ochelari de soare, ca sa nu mai zica ca-i pot da apa-n ochi, iar sub cap ii puneam un mic scaunel, de plastic. Si uite asa am scapat noi de circul cu spalatul pe cap!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

O prietena are aceeasi problema cu fata ei de 4 ani, dar i-a aratat ca daca sta pe spate si o face cu dusul nu ii intra deloc in ochi apa si sapun. A functionat... si deatunci ii place sa stea la spalat pe cap. Tot prietena aceea ii sice la fata ei ca: "Printesele nu plang atunci cand servitorii le spala parul... si ca ele ca printese trebuie sa stea la spalat ca sa aiba cel mai frumos par si cel mai bine mirositor. Julian al meu are aceeasi problema la un an... ii dau o jucarie in mana si in pun pe spate si totul este ok. Foloseste un sampon sau sapun lichid special pt bb care nu ii ustura ochi de la el.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput