Mamici de iulie-august 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 7
mitzura spune:
Da, sunt bine. ieri am si stat toata ziua in pat, de seara ma dureau oasele (e obositor sa stai numai in pat, serios). Si n-au mai aparut petele. Sa vedem ce-mi rezerva ziua de azi.
iubitoiu imi zici si mie daca o sa am baiat sau fetita?
mitzura - 9 saptamani
mitzura spune:
Da, sunt bine. ieri am si stat toata ziua in pat, de seara ma dureau oasele (e obositor sa stai numai in pat, serios). Si n-au mai aparut petele. Sa vedem ce-mi rezerva ziua de azi.
iubitoiu imi zici si mie daca o sa am baiat sau fetita?
mitzura - 9 saptamani
rain spune:
Mitzura, asta da veste buna, eram sigura ca vei fi bine daca esti cumintica si stai in patut. Sa ai grija de tine ca altfel te certam .
nicole - 5 saptamani
mitzura spune:
Na, ca am reusit sa-l trimit de doua ori!!
Fetelor, intrebare de 100 de puncte - pentru cele care ati fost deja la medic.
Voi ati cerut numarul de telefon (mobil sau fix) al medicului in caz de ceva, si daca l-ati cerut, vi l-a dat?
mitzura - 9 saptamani
rain spune:
Si pe mine ma intereseaza raspunsul asta foarte mult, ma gandesc de cateva zile daca marti cand o sa merg la doctor sa-i cer numarul sau ba, ca nu stiu cum va reactiona, ma gandesc sa nu-mi spuna ca nu-mi trebuie acum, ca mi-l va da in ultimele luni de sarcina.
nicole - 5 saptamani
cristalina spune:
Eu am primit numarul de mobil al doctorului fara sa il cer inainte de a ramane insarcinata, iar ieri chiar l-am folosit...:)
Ma duc azi la cabinet pentru ca eu ma lamuresc mai bine cand discut cu omul fatza catre fatza.
Parerea mea e ca trebuie sa ai numarul de mobil, sau sa stii unde il gasesti oricand in caz de ceva...Sper sa nu am nevoie!
Cert e ca te linisteste psihic daca ai numarul...:)
Sanatate maxima !
anas34 spune:
Felicitari Bunny pt bebita si bine ai venit printre noi!
Eu am 33 de ani si ma intrebam ieri daca cineva are mai multi ani, ca eu cind ma vad intre atitea mamici tinerele ma pierd! Cred totusi ca mai e o mamica de 33 si Fabya are 34, dar tu daca ai 35 esti sefa!
Pupici,
Ana
roxanaz spune:
Frumoaselor, imi pare bine ca v-am putut ajuta!
Hihi, daragutza papadie, sotzul tau a luat-o inaintea sfaturilor mele...bine sa aia asa barbatzel de nadejde linga tine.... al meu pleaca cu listuta la cmparaturi si tot ma suna de vreo 14527 de ori...dar e al meu, nu?
Monica, farmacista te-a intrebat daca "una sau alta" ptr ca fac parte din aceeasi categorie, a anti-spasticelor. la unele persoane merge mai bine unul, la altele altul. in general sunt bine tolerate ambele. In principal doza maxima pe zi nu trebuie sa depaseasca 240 mg la drotaverina (No - Spa), adica maximum 2 comprimate / supozitoare de 3 ori pe zi. La voi nu e cazul de asa mult....sper eu! In ceea ce priveste scobutilul, doza maxima e tot de 4 comprimate pe zi...
Nu au probleme in asociere, facind parte din aceeasi clasa de compusi.
Drotaverina se administreaza cu prudenta numai la persoanele cu sindrom Parkinson, deoarece scade efectul Levodopa (hai ca asta chiar am scris-o degeaba....scuze daca imi dau drumul la "gura" prea mult).
Pupici la mamici
Roxana aspiranta de gradul I
mitzura spune:
Roxana, multumim pentru sfaturile tale, tare bine ne prind!
Rain, eu cand am fost am intrebat ca daca am vreo urgenta unde o gasesc (si speram in sinea mea sa-mi dea telefonul). Si mi-a spus ca o gasesc in fiecare de luni pana vineri la spitalul nostru judetean. Chestie care nu prea m-a satisfacut pentru ca poate uneori am nevoie doar sa intreb ceva, nu sa merg pana la spital pentru asta. Dar n-am insistat. Intr-un fel ii inteleg si pe medici (daca dau la toata lumea telefonul si ii suna, ce fac?). Iar nasa mea a nascut tot cu doctorita asta, si mi-a spus ca i-a dat telefonul intr-un final ca sa o anunte cand incep durerile.
mitzura - 9 saptamani
roxanaz spune:
PS: m-am grabit si am vazut ca la scobutil am aiurat la doza maxima: aceasta este de 50 mg pe zi in administrare rectala (5 supozitoare/zi), 80 mg pe zi in administrare orala (maxim 2 comprimate de 4 ori pe zi).
Sper ca nu v-am aiurit prea tare