Bebelusi de aug-sept. 2003 (5)
Raspunsuri
roisin spune:
Multumim, draguta Vilma...
Salut, mamici si bebelici!
Noi ne pregatim de munte, maine plecam la Poiana Brasov (avem o traditie in firma, si se respecta in fiecare an... ), asa ca astazi am facut o gramaaaaada de treburi si mai am inca o data pe atata.
Miruna e bine, a inceput sa se rasfete si isi cam bate joc de mine, ultimele seri n-a vrut sa adoarma decat cu tzitzi in gura, iar azi-noapte m-a trezit pe la 3, nu ca sa manance, ci ca sa mai tzoncane putin din tzitza... . Am zis ca nu e real, am pus-o in pat, i-am infipt-o pe suzi si in 10 secunde dormea... offff!!!
Din pacate, noi n-avem inca un program, cel putin dpdv masa suntem cam haotice, incerc s-o mai temperez cu ceai pentru ca am senzatia ca mananca prea putin si nu prea sunt multumita de cum ia in greutate. Inca n-am trecut pe completare, vad ca in ultimele zile am laptic suficient, inclusiv seara, insa daca domnisoara se plictiseste repede normal ca mai vrea sa suga si peste 2 ore.
Ca ultime realizari avem suptul degetului mare si statul in pozitie culcat pe burtica. Vad ca incepe sa se obisnuiasca si sa-i placa, a invatat cat de cat sa-si culce capul pe o parte si e fericita ca poa' sa molfaie la degetel. In rest, acum doua zile a ras cu hohote, a mai avut ea tentative, dar acum a facut foarte clar: "hehe hehe", imi venea s-o mananc cu totul, si ne place foaaarte tare masajul de seara, in special la sunculitele de pe interiorul coapselor. Seamana cu ma-sa .
Cristina, din nou iti zicem saru-mana pentru site, arata foarte frumos, eu am verificat acum poza de la 2 luni si merge (ieri nu se deschidea, e drept).
Si giza mea molfaie la manute toata ziua, cand nu are rabdare sa caute degetul mare isi baga tot pumnul, sau isi cracaneaza aratatorul si mijlociul si le baga asa, te apuca rasul daca o vezi (inteleg ca si Alex face la fel ). Din cate stiu e absolut normal sa-si suga degetele pana la 1 an si nu prezinta nici un pericol pentru dentitie.
Eu sterilizez inca biberoanele inainte de fiecare folosire, stiu ca exagerez, insa imi e destul de usor (am un sterilizator, asa incat nu risc sa topesc biberoanele) si am de gand sa o mai tin asa vreo luna, doua.
Gata, ma striga giza, s-a trezit!
Va pup, week-end placut si la multi anisori Andreilor si Andreei!
http://community.webshots.com/user/r0isin
tigresa spune:
Si eu sterilizez biberoanele de fiecare data.Dupa ce l-am golit, gata, il pun la sterilizat.
Cu sucul de mere, ca si cu cel de morcovi si portocale e o mare problema cu petele. Nu stiu cu ce sa le scot nici eu, de obicei folosesc Vanish, dar de data asta nu functioneaza nimic.
La cele care mai alaptati vi s-a intamplat ca bb sa refuze biberonul??? Horia cred ca e tare derutat saracutul cu alimentatia asta mixta.Cred ca l-am zapacit total.Acum refuza sanul, maine biberonul.In ultima vreme a devenit un mare stres sa-i dau sa manance.
Pana la urma unde este exact intalnirea din mall?? Sus, dar unde exact??Daca e liber, cred ca ne putem vedea usor, dar daca e aglomerat??Hai mai bine sa stabilim un loc clar, mai ales ca nici nu prea ne cunoastem intre noi. In fata la Spring, sau la Kfc..sau..???
Pupici !!!
Sisi spune:
Fetita mea vad ca e in "urma", nu-si suge decat pumnisorul din cand in cand. Sau umarul meu daca o tin pe umar si ii e putin fomica.
Cat despre confuzia san biberon, desi mult timp la inceput nu a avut nici o problema acum se pare ca din cand in cand ii face zile fripte bunicii. Nu e vorba de gust (pentru ca papa tot lapte de mami) ci de "intalnire" cu tetina aia tare si nesuferita. La un moment dat nu a mai acceptat decat tetinele de silicon, de celelalte nici nu a vrut sa mai auda...
Doarme in schimb in continuare ca ursuletul noaptea. Poti sa rastorni mobila pe langa ea, nu misca. Iar dimineata vad ca si 7 a inceput sa i se para prea devreme, astazi m-am rugat de ea sa se scoale ca sa ii dau sa pape si sa pot pleca la birou. Iar eu dimineata am niste bidoane de dau pe afara ... la propriu! Ii dau ei sa pape si mai si pun intr-un biberon de inca o portie.
Sa fiu sincera la un moment dat am crezut ca scade productia si mi-am luat Galactogil. Nu stiu daca din cauza asta sau daca pur si simplu sunt mai putin stresata, dar momentan nu ma plang... Iau oricum in continuare pentru ca e mniam mniam
http://community.webshots.com/user/sisi03
dana_ene spune:
FETELOR !!!!!!!!!!!! Am internet si eu acasa !!!!!!!!
Gata ! Din seara asta am reusit sa ne conectam la internet !
Mai intai am verificat paginutza noastra si tare imi mai place ! Sunt cateva pozici de-ale noastre pe-acolo, dar nu se prea deschid. Oare de ce ?
Acum voi reusi si eu sa intru mai des in legatura cu voi, daca ati sti ce fericita sunt.
Oana mea e tare dulcica, acum a adormit singurica, in patut, asa cum face de obicei. Sunt o fericita, nu adoarme nici leganata, nici cu alt stimulent. Pur si simplu adoarme singura, daca este la ea in patut si ii este somn.
Suzeta nu o mai vrea de peste o saptamana. Si am 4 suzete cumparate !!!! Lasa, mai bine ca n-o vrea, nu ?!
Si ea suge degetelele. Mai tot timpul este cu ele in gura. Prefetatul ei este degetul mare, la care trage din greu, in timp ce toate celelalte degetele strang nasucul ! E asa dulcica, o sa-i fac o poza s-o vedeti si voi.
Acum dau fuga si la pagina (4), ca n-am apucat sa citesc ce s-a mai scris pe-acolo, dar, revin !!!!!
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/album/100824764ITFXgO?519
dana_ene spune:
Am terminat de citit ce mai aveam restant din mesajele de pe (4) si am descoperit ca mai vreau sa va spun ceva.
In primul rand, Yasmin sa stii ca si eu am fost cu gandul la tine atunci cand am aflat despre tragediile din Istanbul.Ma bucur din tot sufletul ca sunteti bine ! Si mai vroiam sa-ti spun de mult timp ca mi-as dori ca fiica-mea, care este tiza ta sa fie tot asa de frumoasa cum esti tu.
Cristinuco, am vazut ca te-am nedumerit cu datele mele. Ai dreptate ! Pai, ultumele valori sunt de acum, de la 2 luni si 3 saptamani, asa ca mai bine treci la 2 luni valorile cu 4,600 kg, iar pentru 3 luni, mai vedem cat vom avea saptamana viitoare. In ceea ce priveste pozele, ai ales bine. Imi plac oricum toate pozele fiica-mii, asa ca sunt de acord cu ce-ai trecut tu. Nici pozicile noastre nu se deschid, poate mai verifici tu !
Iuliana, mai ai putintica rabdare, of, ce bine ca scapi....
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/album/100824764ITFXgO?519
cristinamh spune:
Pentru ca e prima pagina, iata listuta!
Bebelusi de august-septembrie
17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
5 august - deia - Lucas
6 august - Simy - Andrei-Calin
15 august - ancuta - Sara Andreea
18 august - Yasmin - Asli
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
22 august - ina_nz - Adrian
23 august - sisi - Petra
28 august - anny -Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
28 august - irinuca - Radu Petru
31 august - Oana_Noemi - Erik
2 sept - dana_ene - Oana Maria
10 sept - Mihaela S - Silvia Petra
11 sept - Catia – Gabriel
14 septembrie - gtania - Andrei Cosmin
17 sept – Danat – Radu-Stefan
23 sept - Alex_2003 - Alexandru Calin
vai, ce zi cumplita, andrei a plans 80% din timp... cu chiu cu vai a dormit o ora dupa-amiaza, si pe la 7 a mai adormit un pic... si ce plansete, se mai linistea in brate, dar nici asta nu dura mult daca nu ma plimbam... kk facuse de dimineata, dar nu stiu ce a avut... si pe deasupra mai si vomita dupa ce manca. acum la ultima masa vad ca s-a linistit si nici nu a mai vomitat.
sisi, imi vine sa plang cand va cat laptic ai... nu ne dai si noua? ca la mine e din ce in ce mai putin, iar andrei intinde de tzatzi de o sa mi le faca de-o juma' de metru! si asa imi place sa-l tin la piept, sta si se uitain ochii mei si zambeste cu tzatzi intre gingii, apoi se rusineaza si baga nasul in tzatzi. ma topesc cand imi face asa, si ma apuca plansul cand ma gandesc ca n-o sa mai fie laptic si o sa pierd momentele astea...
fetelor, please! cand imi spuneti ca nu merge ceva, spuneti-mi clar unde! si mai ales ce anume: adica nu se vede poza mica sau nu se deschide cea mare? si daca mai vedeti greseli pe site, spuneti ca sa le corectez.
asa roisinule, vacanta la munte... cu bb? sau fara?
cat despre intalnirea de la mall, chiar credeti ca o sa fie asa multa lume cu bb in brate care sa se uite dupa alt bb in brate??? eu ma indoiesc. apoi, cine ajunge prima sa se orientaze catre un loc unde e mai liber, adica mai multe mese libere. dar am putea sa stabilim o parola, de recunoastere . si din cate am auzit eu prin parc, a mai fost o intalnire in vara intre gravidutze, asa ca nu e intalnire la prima vedere...
cristina si andrei
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
cristinamh spune:
am primit scriptul pt pagina noastra, in cateva zile putem sa incepem sa votam bebelusii!
Tango spune:
Va pupicesc pe toti, mamici si pruncuti voinici!!!
Cum faceti dragelor sa va faceti puii asa voinici si frumosi? Eu cred ca o sa-mi inscriu atisoara la bebelusi de oct-nov ca sa am si eu impresia ca este dudunica.Sau poate veniti pe rand la noi acasa sa-mi aratati cum faceti voi la ora mesei si asa, in general, ca sa creasca puii ca din apa. Va admir pe toate si va si invidiez. Cristinamh, felicitari pentru site si toata admiratia mea. Chapeau!!!
Nici nu stiu ca sa va mai povestesc de noi, ca tare rarut mai dam si noi cate o veste. Puiuta mea creste intr-o luna cat puii vostri intr-o saptamana, a invatat sa scartaie toate ziulica, isi suge degetele, jucariile toate, nu adoarme decat cu tata in gura, suge tot din 3 in 3 ore ziua si noaptea.
Oana noemi, pate facem un club al mamicilor cu panaritii si hemoroizi. Macar asa am sa fiu si eu in top :)))
Daca ati sti ca am plans cand am vazut ca va intalniti la Mall, in prag de sarbatori.... Mi s-a facut asa de dor de acasa...poate la vara cand venim si noi acasa o sa mai vreti sa va intalniti si cu noi...
ooffffff, iar scartaie puiuta. Pupaceli multe, multe!!!
http://community.webshots.com/user/tangorezu
mihaela_s spune:
Ce harnicute sunteti fetelor la scris…se vede ca bebeii nostri au mai crescut si ne mai acorda cate o pauza, ca sa ne simtim si noi mamici de bebelusi mari!
Roisin, sa ai un wekend placut si o vreme frumoasa, e binevenita o relaxare.
Dana_ene, ma bucur ca ai internet acasa, e foarte comod si vei putea fi in legatura rapida cu noi.
Am reusit si noi sa ajungem la un program, dimineata trezirea la 7, papa, apoi distractie, somnic, la 11 iar papam, iar povestim si ne distram, la 14 papam suculet si in completare laptic, apoi plimbarea si un somn lung, de 2-3ore, la 17 papa, iar vine un somnic pe la 19, apoi baita si la 20.30-21 ultima masa, apoi nani pana la ora 5 dimineata cand papam foarte putin, doar asa de moft, ca sa adormim cu tzitzi in gurita. Asa ca avem si noi 6 mese pe zi, dar Silvia nu mananca mai mult de 120ml in timpul zilei, doar masa de seara e mai consistenta, de 150 ml.
Dimineata la 5 papa de la tzitzi, atunci e plina dar nu-I trebuie decat una, la 7 o mai pun la san, dar dupa ce trage de cateva ori se plictiseste si incepe sa se arcuiasca de spate si doar linge sfarcul, nici gand sa o mai pot face sa manance, desi e flamanda.Eu mulg laptele care este, doar vreo 75-100 ml si I-l dau cu biberonul.
Peste zi o mai pun la san la ora 14, dar patesc tot asa, iar seara nici nu mai incerc, nu am deloc succes atunci, asa ca dupa ce adoarme, mulg laptele din nou si I-l dau sa pape la o masa de a doua zi.
Silvia a inceput sa faca mofturi la pozitia de mancat. De cateve zile ma chinuiam cu ea, desi ii era foame, tragea de cateva ori din biberon si apoi incepea sa se agite si sa planga. O tineam in brate, dar printesei nu-I placea si cum era ea sa spuna”mami, pune-ma jos”…? Ieri am patit la fel, a baut vreo 30 ml, chinuiti, printre plansete, am pus-o in carucior(eram in bucatarie, mancam si noi) si I-am dat sticla acolo. A baut-o pe nerasuflate! Ce ti-e si cu mofturile astea…Bineinteles ca azi I-am dat sticla in patut si a fost tare fericita ca in sfarsit mami a inteles.
De ieri am inceput sa conversam! Ma imita, cand spun che, chiiii, ghiiiii, spune si ea dupa mine. Iar daca am facut brrrmmm, asa cum fac masinile, era asa de scumpa cum se straduia si ea sa faca. Nu prea I-a iesit, asa ca a continuat cu ghiiiii, si rade cu gurita pana la urechi. Imi vine sa o mananc de scumpa ce e.
Am fost si noi la vaccin ieri, a plans putin cand a intepat-o, apoi a uitat repede si cum am plecat imediat cu masina si am fost pe drum pana la ora 15.30 a dormit non stop. S-a trezit doar sa pape si da-I iar pe soamne. N-a facut febra si nici piciorusul n-a durut-o.
Manutele si le studiaza intr-una, iar azi am gasit-o si eu cu degetul mare in gurita si cu celelalte facute evantai in jurul nasului. Si eu care spuneam la inceputul saptamanii ca nu-I mai place cu degetele in gurita.
Va pup si sa aveti un sfarsit de saptamana deosebit.
P.S. Coafeza mea mi-a spus sa ma astept ca la 3-4 luni de la nastere sa inceapa sa-mi cada parul , ca este normal si mi-a recomandat sampon si tratament cu gin seng . Atunci cand am fost la coafor nu-mi cadea deloc parul, dar acum a inceput sa cada, asa ca trebuie sa incep cu samponul si tratamentul, ea spunea ca e foarte bun.
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro