Expunere la Zona Zoster -saptamana 33

Expunere la Zona Zoster -saptamana 33 | Autor: Lala26

Link direct la acest mesaj

Buna seara -in primul rand!..sunt insarcinata in saptamana 33 si astazi am aflat ca sotul meu s-a imbolnavit de aceasta boala: zona zoster. Va rog din tot sufletul spuneti-mi care sunt riscurile pentru bebe in aceste conditii. Astept un raspuns cat mai repede posibil. Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Infomedica 3(97)/2002 – Referate generale

INFECTIA CU VIRUSUL VARICELO-ZOSTERIAN LA
FEMEIA GRAVIDA

Sef de lucrari dr. Victoria Arama*, Dr. Gheorghita Sardescu**,
Sef de lucrari dr. Radu Vladareanu***, Dr. Marius Calomfirescu****
* medic primar, Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“, UMF „Carol Davila“ Bucuresti ** medic primar pediatru, Sectia Nou-Nascuti, Spitalul „Sf. Pantelimon“ Bucuresti
*** medic primar, Clinica Obstetrica-Ginecologie, Spitalul „Sf. Pantelimon“,
UMF „Carol Davila“ Bucuresti
**** Clinica Obstetrica-Ginecologie, Spitalul „Sf. Pantelimon“ Bucuresti

"Rezumat:
Riscul de varicela congenitala variaza, in functie de autor si de varsta sarcinii, intre 1,2-2,2%. Riscul de infectare intrauterina a fatului este maxim in trimestrul II (1,2-2,2%), mic in trimestrul I (0,4%) si nul in trimestrul III. Atunci cand mama face varicela dupa saptamana 20 de sarcina, infectia fetala este asimptomatica, dar poate produce herpes zoster in primul an de viata (25% din cazuri). Cand gravida face varicela in saptamana care precede sau urmeaza nasterii, riscul de transmitere a infectiei la nou-nascut este mare, iar copilul face de obicei o forma severa de boala. In acest caz transmiterea infectiei se face prepartum (transplacentar) sau postpartum (contact apropiat cu mama). Incidenta varicelei congenitale este estimata la 1,6/100.000 de nasteri sau la 10 cazuri/an. Virusul varicelo-zosterian nu se transmite prin laptele matern. O gravida cu herpes zoster nu poate transmite infectia la copil."

Important e sa nu faceti dumneavoastra varicela. Daca in copilarie nu ati avut aceasta boala trebuie neaparat sa-l izolati pe sot pentru ca exita pericolul ca va imbolnaviti.

Mergi la inceput