Un sfat -daca ati avut sangerari in sarcina
Am noua saptamani de sarcina si sunt tot stresata, pentru ca am un fel de sangerare maro, care nu e continua, doar in unele zile. Azi a fost cel mai rau (in sensul ca mai abundenta ca altadata) si ma sperie. Acum cateva zile cand s-a intamplat din nou am mers la medic si l-am vazut pe bebe la ecograf (ii batea inimioara, deci era bine). In consecinta doctorita mi-a spus ca nu sunt motive sa ma ingrijorez. De la inceput, mai precis din saptamana sase iau Duphaston, tocmai ca sa previn evenimentele de genul asta.
Asadar desi mi s-a spus sa nu ma ingrijorez traiesc intr-o permanenta stare de stres ca as putea sa pierd sarcina (ar fi a doua). Asa ca fie-va mila si spuneti-mi cele care ati mai patit asa ceva, cum a fost la voi, cum s-a rezolvat chestia asta, ce v-au zis doctorii despre asta, sau orice, care mi-ar mai reda optimismul.
Raspunsuri
Oani spune:
Si eu am patit asta. Si eu am avut sangerari si eram disperata. Insa doctora mi-a spus ca daca acestea sunt inchise la culoare nu reprezinta neaparat un pericol, deoarece acel sange a aparut mai demult. In cazul meu spunea ca probabil cand s-a cuibarit ovulul fecundat s-a produs o sangerare care de-abia dupa cateva sapt. a ierit in afara. Deci daca sangele nu este rosu (proaspat) si mai ales daca bebe era in regula, stai linistita. Trebuie sa gandesti pozitiv si sa faci ce-ti spune medicul. Si eu am luat Duphaston, de 2 ori pe zi, pana in sapt. 20 (acum sunt in 27s), si tot ca si tine mai pierdusem o sarcina cu 3 luni inainte.
Incearca sa stai cat mai mult in patut si sa te odihnesti.
Iti doresc multa sanatate,
Oani
mitzura spune:
Mersi mult Oani, asta vroiam sa aud de altcineva care a mai trecut prin asta si s-au terminat lucrurile cu bine. La tine a fost un singur episod sa inteleg?
ruxij spune:
Si eu am avut la fel in luna a doua, am fost la doctor si totul a fost in regula. Nu am mai avut nici o problema ulterioara pe toata durata sarcinii. Deci, mult optimism!
Numai bine!
ruxij
carrie spune:
in primul rand iti doresc sarcina usoara si bebe sanatos.si mult optimism din partea unei mamici care a stat ultimele 3 luni de sarcina in pat din cauza contractiilor.
am avut si sngerari in luna 4-a , am luat Utrogestan, si a fost ok.
si ff important, te rog nu fa efort!DELOC!
pupicei
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
ane2 spune:
Si eu am avut sangerari tot in luna a doua si destul de abundente si am luat Duphaston pana in saptamana 20 acum sunt in saptamana 32 si totu e ok.
Daca ai fost la eco si lai vazut pe bebe inseamna ca totu e ok.
Numai bine
anita
A_Iulia spune:
Eu am sangerat si in luna a 5a. Putin, asa cum zici tu. Am fost la eco si totul era normal. Am facut chiar si colposcopie - si iar nimic. Am sangerat de 2 ori, la interval de 2 saptamani. De atunci nu am mai sangerat deloc (a trecut mai bine de 1 luna). Si noi ne-am speriat, chiar tare; am avut chiar si concediu in perioada respectiva, mi-a zis dr. sa stau in pat si efort deloc...
Am inteles ca in primul trimestru, asa cum esti tu, pot sa apara sangerari, si nu sunt problematice. Asa ca stai cumintica, fara stres, ca totul va fi bine.
amelia spune:
Eu am avut o amenintare de avort in saptamana a 6-a, cu sangerare care a durat vreo 2-3 ore. Eram disperata!! Mai avusesem o sarcina extrauterina in antecedente, copilul asta il obtinusem apoi de la prima incercare, dar nu voiam sa-l pierd!! M-am dus urgent la spital si, din fericire, am vazut ca totul este OK, embrionul era in uter, ii batea inimioara, iar sangerarea era spre sfarsite.
Dar dupa aceea am avut timp de o luna sangerare maronie si pierdere de pielite!! Iti dai seama ce stressata am fost si eu in acea perioada... Am stat la pat aproximativ 3 saptamani si am avut norocul sa nu pierd copilul.
Eram speriata numai ca dupa atatea pielite pierdute sa nu fi patit ceva copilul, dar temerile ca el ar fi putut ramane cu urmari mi-au fost spulberate in clipa in care la ecografia de morfologia fetala efectuata in luna a 5-a s-a vazut ca este absolut perfect dezvoltat si sanatos!
Acum am o fetita frumoasa si sanatoasa, in varsta de 1 an si 2 luni, pe care poti sa o si vezi la link-ul de mai jos.
Deci ai multa grija si mergi la doctor urgent daca vezi ca e ceva in neregula. Dar incearca mai ales sa nu stai stressata, ca nu-i face bine la bebe!
Multa sanatate si sarcina usoara!
Cu drag,
Amelia.
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
onix spune:
Stiu ce inseamna sa poti citi ca si altii au mai trecut cu bine prin asa ceva asa ca iti descriu si sarcina mea.
La 8, 9 respectiv 11 saptamani am avut scurgeri maronii cate 2 zile: o zi inchise la culoare apoi foarte reduse si deschise la culoare. In aceasta perioada am luat alilestrenol care s-a dovedit a fi cam slab. Apoi la 12 saptamani m-am trezit intr-o balta de sange rosu aprins si timp de cca 10 minute a curs acest sange plus un pumn de cheaguri. N-am crezut ca n-am pierdut copilul, abea dupa ce s-a oprit sangerarea m-am gandit ca un copilas la 12 saptamani trebuia sa fie mai mare decat cheagurile de marimea unei monede de 100 lei pe care le-am avut.
Am fost internata si trecuta pe utrogestan 2x1 pe zi, intravaginal si Gravibinon 1 injectie pe saptamana timp de cinci saptamani. Dupa internare vreo 4 zile am mai avut ceva pete maronii dupa care s-a oprit.
In urma ecografiei s-a vazut ca sacul amiotic era OK, bebelusul la fel iar placenta era bine inserata mai putin o urma de hematom la marginea inferioara a placentei. Dupa consultarea mai multor pareri am ajuns la urmatoarea concluzie, la formarea placentei, uterul incepand sa fie mai vascularizat s-au spart ceva vase de sange care au format un hematom. Din acel hematom a provenit scurgerea maronie (sange oxidat) iar la un moment dat peretii hematomului au cedat si am avut hemoragia. Mi s-a spus ca la fel de bine puteam sa am in continuare scurgeri maronii pana se curata hematomul.La doua saptamani dupa aceasta si in urma tratamentului placenta era perfect lipita de uter si acum am 28 de sarcina, cu un bebelus foarte energic care nu-i lasa timp sa gandesc "oare de ce nu misca" :-).
Deci se poate! Totul este sa nu ignori situatia, sa urmezi tratamentul, sa nu faci efort si daca ai unde sa mergi la un ecograf performant nu ezita sa o faci.
Iti urez sarcina cat mai usoara in continuare!
Ramona
MarikaStefan spune:
Am patit in primul trimestru la ambele sarcini la fel, si iata ca am doi copilasi frumosi si sanatosi. Atata timp cat spune la echograf ca misca, bate inima, si nu este sangele proaspat, pot fi niste ramasite. Gandeste-te pozitiv, este mai bine sa iasa afara decat sa ramana inaintru langa bb. Sa ai sarcina usoara si copil sanatos. Fii optimista, pentru ca transmiti trairile emotionale si al bb. Odihna si plimbari usoare, fara efort.