Indemnizatie ptr. al doilea bebe

Indemnizatie ptr. al doilea bebe | Autor: DanyP

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Poate ma puteti ajuta cu raspunsul la cateva intrebari. Inainte de a le pune am sa va descriu pe scurt situatia.
Sotia mea este angajata ca asistent medical si pe 25.08.2002 a nascut un baietel pentru care a beneficiat de cele 123 de zile de concediu pre si post natal si dupa aceea a intrat in CIC. Pe toata aceasta perioada a beneficiat de drepturile banesti prevazute prin lege. De curand a ramas din nou insarcinata si micutul urmeaza sa vina pe lume la inceputul lui iulie 2004, cu o luna inainte de incheierea CIC-ului pentru primul bebe. Intrebarile:
1. Beneficiaza de ceva drepturi banesti pentru cel de-al doilea avand in vedere ca nu a lucrat si nu va lucra in aceasta perioada?
2. Daca nu, ce trebuie facut ca totusi sa aiba aceste drepturi?
3. Care ar fi modul de calcul in acest caz?
4. Este obligat angajatorul (de stat) sa ii pastreze locul de munca chiar daca va mai ramane inca 2 ani acasa?
5. Exista vre-o lege care sa se refere la astfel de cazuri si care este?
Multumesc pentru ajutor.
Va doresc tuturor numai bine,
Daniel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Va beneficia de 85% din media salariului brut prognozat pe economie. Si angajatorul e obligat sa-i pastreze locul de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanyP spune:

Oana,
Despre ce salariu este vorba? Minim sau mediu?
Chiar are aceste drepturi avand in vedere faptul ca in ultimul an nu a mai platit nici-un fel de contributie la asigurari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanyP spune:

Scuze,
Am vazut acum ca este vorba de salariu mediu pe economie. Ramane a doua intrebare.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Da, perioada concediului reprezinta perioada asimilata perioadelor contributive.
Detalii despre cuantum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17539

Mergi la inceput