Al doilea copil! La ce varsta? La ce greutate ?
Dupa prima nastere am luat in greutate vreo 10 kg pe care nu le-am mai dat jos cu nimic. Nu slabesc decat daca sunt in concediu, plecata ade acasa si fara stres. Acum am 74kg la 1.65 m si am trecut de 30 de ani. Am facut si varice si medicul spune ca si artroza la genunchi.
Ne-am pus in cap ca mai trebuie sa avem un bebe. Baiatul nostru cere un fratior si se roaga de barzoiul din desene sa stea si pe blocul nostru..
Eu cred ca nu se mai poate din cauza greutatii si a complicatiilor pe care care le am de la prima nastere.
La voi cum a fost a doua nastere? Ati avut probleme similare? Ce complicatii au aparut dupa? Varsta inaintata influenteaza negativ perioada de sarcina? Dar a doua cezariana? A fost mai complicata?
Astept parerile mamicilor cu 2 bebei!
Irina
Raspunsuri
Andra28 spune:
Draga Irina,
eu nu am nascut inca (mai am cam 2 luni- prima nastere), dar vreau sa-ti raspund ptr ca in nici un caz nu trebuie sa consideri ca 30 de ani este o varsta inaintata. Eu am aproape 29 de ani si dupa acest copil pe care il astept cu mare drag, mai vreau inca unul.
Succes,
Andra
diana904 spune:
Irina, nu-ti face probleme. Eu am avut al doilea copil la 31 de ani si aveam vreo 10 kile ramase in plus de la prima sarcina (la prima sarcina am luat 25 de kile in total). Dupa a doua nastere am reusit sa revin la greutatea din "tinerete". A doua nastere a fost la fel, poate chiar mai usoara pentru ca stiam deja ce ma asteapta (am nascut prin cezariana de fiecare data). Nu au fost complicatii, am nascut luni la prinz si joi dimineata am plecat din spital pe picioarele mele. De fapt, m-am ridcat din pat a doua zi dimineata, ca si la prima cezariana. Operatia e facuta peste prima (cel putin la exterior, in interior nu stiu cum este), astfel incit nu am decit o singura cicatrice.
Diana
anutze spune:
hello,
Primul copil l-am facut la aproape 27 - am nascut pe 2oct 2001 (pe Alexia) si eu sunt nascuta in dec. M-am ingrasat 14kg si in 9 luni am dat tot jos.
Apoi am ramas insarcinata din nou. Pe 16 aprilie 2003 am nascut-o pe Bianca, m-am ingrasat 13 kg si acum am 63kg ar trebui sa dau jos 5 kg dar as vrea sa ajung la 55.
Eu am nascut cu anestezie peridurala si a fost super - la a 2-a nici nu stiu cand am nascut ca am avut o anestezie beton si am stiut si sa imping (eram stresata sa nu ma apese asistenta pe burta ca asta a fost cea mai traumantizanta amintire de la prima nastare).
Asa ca trebuie doar sa-ti faci curaj;)))
Irinabr spune:
Va multumesc pentru incurajari! Si am sa incerc sa dau ceva jus si apoi sa ma apuc de treaba.
Am uitat sa intreb mamicile care au facut cezariana daca au avut probleme cu lactatia. Eu nu am avut laptic prea mult si nici nu era consistent...
Irina
Andruska spune:
Si noi suntem la a doua sarcina - mai avem 2 luni pana nastem. Prima nastere - acum 4 ani - a fost prin cezariana si lactatia s-a instalat - in adevaratul sens al cuvantului (de alaptam 2 copii si tot mai aveam lapte) cam la 4 zile dupa nastere.
Vom vedea cum va fi de data asta. Oricum varsta este super - eu voi face 30 de ani la anul, asa ca...
Succes si Doamne ajuta,
Andra cu burtica de 30 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
diana904 spune:
Lactatia?? pai cred ca de a 2-a zi am avut laptic la cel de-al doilea copil. Mi l-au pus la sin prima oara la vreo 2-3 ore de la nastere, si a supt mititelul, apoi mi l-au mai adus de citeva ori pina m-au mutat cu el in salon, nu stiu daca se satura el, dar oricum se linistea. De a doua zi am avut mult. Si am nascut la 37 de saptamini, mi s-a facut cezariana mai devreme din motive medicale, bebe nu avea nici un kef sa iasa atunci...
Oricum, stai linistita, o sa ti se para mult mai usor, sint lucruri pe care le-ai mai facut...
Bafta
mamamariana spune:
Draga Irina,
Pot sa iti spun ca am fost in aceeasi situatie ca si tine. Primul copil l-am avut la 23 de ani si inainte de a ramane insarcinata cu al doilea aveam 74 de kile, la 1.65 m. Exact la fel!!! Am nascut pe Emi la 36 de ani (aproape). Perioada de sarcina a fost usoara... mi s-a parut chiar mai usoara decat prima, cezariana a decurs normal si m-am refacut f.f. repede, mult mai repede decat la prima cezariana, cand culmea - eram si f. tanara. Probleme majore de sanatate, nu am avut nici inainte si nici acum. Putina tensiune si dureri de spate, asta a fost tot ce m-a chinuit inainte. Dupa - pot sa iti spun ca ma simt mai bine.
La a doua sarcina am luat doar 12 kg (poate chiar 11) si cand bb avea o luna, am ajuns la 76 pe care le duc si acum in spate. As vrea sa mai slabesc putin, mi-am propus chiar sa tin un regim si o voi face. Eu nu ma simt f. grasa... sunt bine proportionata, adica am peste tot. Mi-a ramas putina burtica de la a doua sarcina, dar sper sa o dau jos imediat - deja m-am apucat de gimnastica.
Daca vrei sa mai faci unul, fa-l repede... nu astepta sa treci de 35 ca atunci pot aparea complicatii sau probleme cu bb. Si sa stii ca slabesti si mai usor inainte de 35. Basca perioada alaptarii, cand slabesti fara sa faci nika. Eu atunci am slabit cel mai bine. Pacat ca nu am avut lapte mai multa vreme...
Asa ca... eu zic sa consulti un doctor in legatura cu problemele tale de sanatate (varice si artroza) si intreaba-l ce zice de o sarcina??? Si pune-te pe treaba!
Bafta,
Mamamariana
MarikaStefan spune:
Prima nastere am avut la 26 de ani iar a doua la 36, adica la zece ani diferenta. Dupa prima nastere(pe cale naturala) am ajuns la o greutate potrivita (eram prea slaba inainte) dupa aproximativ 6 luni de cand nu mai alaptam. A doua sarcina in schimb m-a facut de am ajuns la 96!!!! kg (am 1,67m). Inca mai sper ca pot slabi, mai dau putin si piept. Dupa cezariana a fost cam brambureala prin spital, ca vineri am stat la reanimare si nu mi-a adus nimeni bb-ul. si el era mancacios si nu-i ajungea laptele, se invata-se la biberon, care curgea si el trebuia sa inghita decat, iar la san venea mai greu. Ma puneau sa ma mulg si completau sa dau cu bineronul. Dupa aceea acasa l-am pus la san, dar era cam tarziu. Acum mai suge de maxim trei ori pe zi, ca o completare, seara, la pranz si dimineata (are 5 luni). Am aflat mai tarziu ca poti da in primele saptamani si de 12 ori sa suga, adica din 2 in 2 ore, pana isi face laptele debit,adica sa suga la cerere, dar pentru asta trebuie sa ai un ajutor in permanenta, sa ai timp si de odihna. In schimb cu sarcina nu am avut nici o problema, doar la sfarsit mi se umflau picioare si aveam putina tensiune, dar am mers la serviciu pana la ultima zi, adica vineri, si marti trebuia sa nasc, dar ... bb nu vroia, de aceea mi-a facut cezariana sa nu sufere copilul. Cu varice, mare grija.. avea cumnata mea la a doua sarcina, dar avea posibilitatea sa se odihneasca din plin.
Pa, pa... numai bine