Cum se trece de la un contraceptiv la altul?

Cum se trece de la un contraceptiv la altul? | Autor: Stefana

Link direct la acest mesaj

Buna, tuturor!
Citind niste prospecte pe internet, m-am speriat. Am luat 3 luni Marvelon si am avut probleme serioase cu sanii, asa ca doctorita mi-a spus sa trec pe Novynette, care sunt mai slabe. Dar nu mi-a spus cum sa fac aceasta trecere si nici eu nu am intrebat, crezand ca merg la fel, numai ca cu alte pastile. Asa ca am facut pauza de 7 zile dupa Marvelon si apoi am inceput cu pastila nr. 1 de pe folie, in ziua a opta. In prospect nu e f. clar cum se trece. Dar, acum am citit un alt prospect, de la Logest (asta pt. ca voi schimba iar, pe Logest, ca nici cu astea nu e tocmai bine) si acolo scrie ca dupa ce se termina folia (de mrvelov, de ex.), in urmatoarele zile apare sangerarea, si in prima zi de sangerare se ia prima pastila din noua folie (de ex. Novynette).
Am gresit? Daca da, ce mi se poate intampla?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Stefana, intr-adevar, trecerea de la un contraceptiv la altul se face, ca si cind ai lua pentru prima data contraceptive. Adica pe prima zi de ciclu. Acest lucru se face pentru a continua protectia si pentru cele 7 zile de pauza. Ideea este ca protectia se instaleaza dupa 5 zile de la prima pilula, daca nu faceai pauza, nu mai era nevoie sa astepti acele 5 zile, pentru noul contraceptiv. Daca ai facut pauza, e nevoie ca in primele 5-7 zile sa te protejezi suplimentar pentru a nu risca o sarcina.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Cu drag, Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Dar pe prospect scrie ca protectia se instaleaza din prima zi de administrare a pilulei, iar, in plus, daca as fi mers cu acelasi fel de pastile nu era tot aia? Toate pilulele dintr-o folie au aceeasi concentratie de hormoni si as fi inceput tot cu "prima". Si in plus, sunt tot acelasi tip de hormoni, numai ca in doza mai mica, deci de unde sa stie organismul meu ca e alta pastila si sa se dclanseze ovulatia?
Asta nu inteleg, daca sunt acelasi gen de pastile, nu se merge in continuare, ca si cum as lua aceeasi marca?
Si as fi vrut sa stiu daca acest lucru poae avea si alte repercusiuni aspura organismului meu, daca nu cumva s-a dereglat ceva.
Oricum, multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Buna Stefana

Eu am trecut de la Diane la Tricilest (3 seturi de pilule cu 3 concentratii diferite), dar medicul mi-a zis sa le iau in continuare, adica am facut pauza aia de 7 zile....De ce ar trebui luate in prima zi, cind schimbi pilula, nu inteleg...

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Eu v-am reprodus ce mi-a spus mie doctorita de planificare, atunci cind am schimbat contraceptivele...Stiti cum este, fiecare cu pararea lui...Probabil ca ea a vrut doar sa se asigure ca voi fi protejata.

Madi

Mergi la inceput