Duphaston sau Utrogestan?
Stit careva sa-mi explicati care este diferenta intre Duphaston si Utrogestan, pentru ca ambele sunt pe baza de progesteron, dar nu inteleg de ce la unele femei se administreaza Utrogestan (pentru dureri de burta si pete maronii mai ales), iar la altele Duphaston. Ati avea vreo idee pe tema asta (poate din discutiile voastre cu medicii)?
Raspunsuri
Claudelu spune:
Draga Mitzura, eu am luat Duphaston in primele trei luni dee sarcina dar nu din cauza durerilor de burta ssau a peteor maronii ci din cauza faptul ca bb-ul meu era foarte mic si medicul ginecolog mi-a spus sa le i-au ptr.ca sunt pe baza de hormoni si ajuta la cresterea normala a fatului...si a avut rezultate...
Atat este tot ce stiu despre Duphaston....
CFloarea
anis spune:
Mitzura,
Diferenta intre cele doua nu este.Exact ca si in cazul Clostybegytului si Ova-mit, ambele sunt la fel.
Utrogestanul e dat f des in Bucuresti,in alte orase(Constanta de ex) se foloseste Duphastonul.
Utrogestanul contine progesteron , iar duphastonul didrogesteron, dar sunt la fel. Eu am inteles ca efectele negative in cazul duphastonului sunt mai putine, cum ar fi ingrasarea, starea de nervozitate etc.
Eu le-am folosit pe amandoua si nu am sesizat nici o diferenta.
AniS
MirelaV spune:
mie mi-a explicat doctorul k utrogestanul aduce mai mult a progesteronul nostru..dar eu aproape k nu l-am suportat..eram f nervoasa...aveam ameteli, greturi, nu ma puteam tine bine pe picioare...f rau mi-a fost de la el..in schimb cu duphastonul m-am inteles tare bine..aproape k nici nu am simtit ca iau ceva..
si din ce aud..multa lume se plange de efecte adverse la utrogestan
MirelaV
inaioana spune:
Si ca sa va zapacesc mai tare, eu am patit asa: am luat Duphaston pana la 19 saptamani. Dr. care mi l-a recomandat mi-a spus ca e un progesteron natural si ca va trebui sa-l iau pana pe la 20 de saptamani dupa care imi va fi schimbat , probabil cu Utrogestan. Buuun! Acum, ma vede alt dr. care mi-a spus sa opresc duphastonul si sa nu mai iau nimic. Dupa ce l-am intrerupt am avut vagi contractii si mici intepaturi dar...nu stiu sigur daca au vreo legatura. Oricum, nu am avut nici un efect secundar cat am luat duphaston!
Mult succes!
Ioana in 20 de saptamani
inaioana spune:
Mitzura, am uitat sa spun ca am luat Duphaston pentru ca am sangerat la inceputul sarcinii. Dr. meu de acum mi-a spus ca in mult prea putine cazuri sangerarea semnifica o lipsa de progesteron si cu toate ca nu mi-a oprit Duphastonul pe care il luam deja, m-a trimis frumusel la analize de chlamidia, toxoplasma, micoplasma, ureaplasma...etc... niste infectii care au EXACT aceste simptome : ataca mucoasa uterina si in caz de sarcina esti in pericol de avort in primele trei luni. In rest sunt asimptomatice, iar unele pot da si malformatii fatului. Din fericire majoritatea se pot trata si in timpul sarcinii (adica nu e cazul de avort terapeutic) dar...trebuie depistate. Tu ti-ai facut testele astea?
Ioana in 20 de saptamani