Subiect!
Raspunsuri - Pagina 2
Nietzsche spune:
O gramada de tipuri de raspunsuri dar bag eu de seama ca toate converg catre aceeasi concluzie. Nu se poate pune semnul egalitatii intr-un cuplu.Dar de fapt stiti ce este de-a dreptul hilar. Ca nici nu poti afirma ca se completeaza reciproc.Cand definesti un cuplu deja te gandesti la niste relatii bine statuate si afinitati prelucrate si verificate in decursul timpului. In acest caz nu-ti dai seama sau nu poti sa realizezi de ce totusi unii oameni se mai sidespart. Probabil ca au asa brusc o revelatie si descopera ca ceea ce au cautat ei la partener ca si "antonimie" de fapt nu le provoaca totdeauna implinire.
Si atunci va pun eu o intrebare.
Avand in vedere ca oamenii sunt intr-o competitie permanenta intre ei de ce n-a fi si in cuplu avand in vedere ca defectele si calitatile lor in cadrul cuplului nu sunt aproape niciodata aceleasi dupa cum ati afirmat voi?
ellaalba spune:
hm...de unde competitie? DE CE COMPETITIE? Pai eu zic ca familia e mediul in care, de obicei, cauti relaxare dupa ce vii de la competitie. Pai io cred ca de asta se despart oamenii: vad relatia de cuplu ca o competitie si atunci clacheaza! Au competitie si la job, au competitie si acasa si creierusul o ia la vale de atata competitie.
Eu pledez pentru familia unita la bine si la rau, pentru un camin in care sa te regasesti si sa te linistesti, pentru un partener pe al carui umar poti aseza capul plin de ganduri. Pentru ca familia nu e "oaza calda si relaxanta" in lumea asta nebuna in care traim se intampla despartiri.
Sa ne iubim frumos si cald fara competitii in cuplu!
Love and peace
ruxij spune:
Intr-o relatie? In ce sens, egalitate? In privinta dreptului la respect, intelegere, dragoste, adevar, odihna, confort etc., sigur ca da. Fara discriminari pe baze sexuale. Asa la general, dc. femeile sunt "egale" cu barbatii, sunt egale in ceea ce priveste drepturile "de baza" (adica nu ai dreptul sa iti iei nevasta la bataie sau sa o inseli pe motiv ca esti barbat, sa o pui la munca cand iti convine etc. vezi tu, sa nu incalci "drepturile omului"), dar indeplinesc roluri diferite si este OK. Barbatul in general se concentreaza mai mult pe cariera decat femeia, pentru ca ea e si mama si asta e un job "full time", cand sa le faci pe toate? Asa ca familia are nevoie uneori de sustinerea materiala mai consistenta din partea barbatului. Alteori femeile sunt chiar egale sau isi depasesc barbatii si in domeniul carierei. Cred ca si asta e OK, atata vreme cat lui ii convine. Si nu am nimic impotriva barbatilor care isi iau concediu de paternitate, sunt barbati capabili sa isi depaseasca orgoliul si ideile preconcepute si asta e mare lucru. Femeile de cariera au ceva masculin intr-adevar (si io cam am cam mult testosteron), dar cui ii place, le ia si asa.
In concluzie, eu cred ca DA, au aceleasi drepturi de baza. Nici un om nu e insa "egal" cu celalalt.
ruxij
korinna spune:
Competitia intr-un cuplu duce taman la despartzire...parerea mea!!!
KORINNA mamika x 2
Aliada spune:
Mai Nihilism mai,tu vrei sa ne provoci cumva?Chiar esti ofticat pe noi?
Deci egalitate in cuplul ar fi idealul.Noi toti incercam sa realizam acest lucru ca sa reusim in casniciile noastre.Dar oare reusim?Egalitate in drepturi dar si indatoriri,bineinteles ca cei mai multi se arunca la acapararea cator mai multe drepturi si se cam codesc la indatoriri.
Gandeste-te la situatia ta de exemplu.Esti casatorit,amandoi lucrati(egali)aveti un copil(sau 2,3)pe care il ingrijiti amandoi:spalat ,mancat ,leganat,ajutat la lectii,petrecut timp impreuna(egal),treburi casnice:faceti impreuna mancare,spalati vasele impreuna,rufele,cumparaturi,curatenie,etc(egal),va respectati si iubiti unul pe altul (egal) si cam asa ar fi egalitate in cuplu.
Incercam sa ne complectam unul pe altul si sa obtinem egalitatea asta si sa obtinem fericirea mult dorita.Ia spune te poti lauda cu o astfel de egalitate in viata ta?
Victoria spune:
Nihilismule, nu da cu rosii, dar la noi in cuplu, DA, e egalitate si armonie....Eu inteleg egalitatea prin faptul ca amandoi lucram, dar ne si distram amandoi...facem curat impreuna, treburile casnice le-am impartit amiabil, si nimeni in casa nu e "mai..." decat celalalt pentru ca e "capul" sau "gatul"....vin acasa cu placere, e oaza mea de liniste...daca sunt obosita si nu am chef sa fac nimic...nu fac...el la fel, dar cand facem...facem....Si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare pentru ca mi-a dat asta..stiu ca pare "din carti" dar asta e.....nu am mentionat insa cate experinte anterioare neplacute am avut, care m-au invatat sa-mi aleg tovarasul de viata potrivit pentru mine...
V.
veni, vidi, Victorie!
Victoria spune:
Da, se poate, dar cu bunavointa ambelor parti...intr-o relatie, ca si intr-o conversatie, e nevoie de 2....
V.
veni, vidi, Victorie!
Adela spune:
quote:
Originally posted by Nietzsche
O gramada de tipuri de raspunsuri dar bag eu de seama ca toate converg catre aceeasi concluzie. Nu se poate pune semnul egalitatii intr-un cuplu.Dar de fapt stiti ce este de-a dreptul hilar. Ca nici nu poti afirma ca se completeaza reciproc.Cand definesti un cuplu deja te gandesti la niste relatii bine statuate si afinitati prelucrate si verificate in decursul timpului. In acest caz nu-ti dai seama sau nu poti sa realizezi de ce totusi unii oameni se mai sidespart. Probabil ca au asa brusc o revelatie si descopera ca ceea ce au cautat ei la partener ca si "antonimie" de fapt nu le provoaca totdeauna implinire.
Si atunci va pun eu o intrebare.
Avand in vedere ca oamenii sunt intr-o competitie permanenta intre ei de ce n-a fi si in cuplu avand in vedere ca defectele si calitatile lor in cadrul cuplului nu sunt aproape niciodata aceleasi dupa cum ati afirmat voi?
Nihilism
Mai aveti de luptat mey barbatilor pana sa egalati femeia... cum spuneai "din toate punctele de vedere".
Competitie???
Azi e ziua glumelor sau nu stiu eu?
~~Adela & Julia