Indemizatia

Indemizatia | Autor: ioanna

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Ioana si ma bucur ca existati!
Stiu ca s-a mai discutat aceasta problema si imi cer scuze ca o lansez din nou:
Am lucrat din mai 1999 pana pe 29.08.2003. M-am reangajat la data de 5 noiembrie si in mai o sa nasc. Care este situatia mea in legatura cu indemnizatia si concediul? La Casa de Pensii mi s-a spus ca beneficiez de acei 85% din sal. mediu fara nici o problema iar din alta parte mi s-a spus ca trebuia sa am 1 an de zile neintrerupt inainte de data nasterii copilului. eu nu mai inteleg! probabil ca nu sunt ultima! voi fii oare nevoita sa muncesc pana in ultima zi si dupa nastere chiar din primele zile ale lauziei pentru ca nu am niciun drept din cauza a celor 2 luni si cateva zile pierdute?
va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pentru persoanele care anterior datei de 17 martie 2003 au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, cuantumul brut lunar al indemnizației pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau până la împlinirea vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap, este 85% din baza de calcul, respectiv din media veniturilor pe baza cărora s-a datorat sau, după caz, s-a achitat contribuția de asigurări sociale din ultimele 6 luni anterioare datei nașterii copilului.
In cazul tau, ai un stagiu de contributie de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, prin urmare consider ca vei beneficia de CIC.
Sunt si persoane care considera ca trebuie sa ai o contributie de 10 luni din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar atat legea cat si nota sa de fundamentare in care legiuitorul explica ce a intentionat cu acel act normativ sunt foarte clare in aceasta privinta.

Mergi la inceput