--> --> -->

ce sa fac? CIC

ce sa fac? CIC | Autor: ramonaa

Link direct la acest mesaj

buna! nu stiu daca e nou subiectul, dar nu stiu ce sa fac.poate ma ajutati. m-am angajat pe 01.04.2003 si am ramas insarcinata.ar trebui sa nasc pe 16.01.2004. ianuarie este a10-a luna de cotizare. nu am drept la CIC.ce sa fac? cum sa stau cu cel mic mai mult acasa? pentru 2 saptamani de cotizare...

Multumesc pentru raspuns. Mai este o problema. Eu am intrat deja in concediu prenatal la recomandarea medicului.(17.11.2003) Sa inteleg ca se cumuleaza concediul prenatal cu postnatal. Intrebare: mai e valabila solutia data? Cum s-ar spune ar trebui sa nasc in februarie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

E mai complicat. Totusi, daca gasesti un medic de specialitate care sa ateste ca data prezumata a nasterii este cu 2-3 saptamani mai tarziu, vei beneficia de prevederile art.99 alin.4_1, astfel incat stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii si data prezumata a nasterii, atestata de meidcul de specialitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Initial creeata de ramonaa
Multumesc pentru raspuns. Mai este o problema. Eu am intrat deja in concediu prenatal la recomandarea medicului.(17.11.2003) Sa inteleg ca se cumuleaza concediul prenatal cu postnatal. Intrebare: mai e valabila solutia data? Cum s-ar spune ar trebui sa nasc in februarie.

La recomandarea medicului, se poate cumula concediul prenatal cu cel de lauzie. Incepand cu 01.02.2004, va fi obligatoriu un concediu postnatal (de lauzie) de 42 zile.

Mergi la inceput