buna! nu stiu daca e nou subiectul, dar nu stiu ce sa fac.poate ma ajutati. m-am angajat pe 01.04.2003 si am ramas insarcinata.ar trebui sa nasc pe 16.01.2004. ianuarie este a10-a luna de cotizare. nu am drept la CIC.ce sa fac? cum sa stau cu cel mic mai mult acasa? pentru 2 saptamani de cotizare...
Multumesc pentru raspuns. Mai este o problema. Eu am intrat deja in concediu prenatal la recomandarea medicului.(17.11.2003) Sa inteleg ca se cumuleaza concediul prenatal cu postnatal. Intrebare: mai e valabila solutia data? Cum s-ar spune ar trebui sa nasc in februarie.
E mai complicat. Totusi, daca gasesti un medic de specialitate care sa ateste ca data prezumata a nasterii este cu 2-3 saptamani mai tarziu, vei beneficia de prevederile art.99 alin.4_1, astfel incat stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii si data prezumata a nasterii, atestata de meidcul de specialitate.
quote:
Initial creeata de ramonaa
Multumesc pentru raspuns. Mai este o problema. Eu am intrat deja in concediu prenatal la recomandarea medicului.(17.11.2003) Sa inteleg ca se cumuleaza concediul prenatal cu postnatal. Intrebare: mai e valabila solutia data? Cum s-ar spune ar trebui sa nasc in februarie.