Buna!
Ma framanta o problema de ceva timp. Banuiam o sarcina de 8 saptamani, desi iau pilule si am facut si cateva teste de urina si au iesit negative si o ecografie la "5 sapt." si, la fel, nimic. Asa ca am facut din proprie initiativa un test de sange si mi-a iesit valoarea hCG 8,6 mUI/ml. Si scria pe rezultat ca valorile normale sunt sub 10 mUI/ml. Din cate am mai citit eu, stiam ca valorile normale in lipsa unei sarcini sunt sub 5 mUI/ml, dar, in acelasi timp, in prima saptamana chiar cresc la peste 15 mUI/ml. Ce sa inteleg din valoarea de 8,6 mUI/ml?
Multumesc oricui imi da un raspuns in cunostinta de cauza.
Sincer, nu prea inteleg ce te framanta. Ce altceva poti intelege din rezultatul obtinut decat ca NU esti gravida????? Din moment ce pana si laboratorul a marcat valorile maxime in afara sarcinii, iar tu te afli sub ele, chiar nu-mi dau seama care este motivul nelamuririi. Ca sa nu mai mentionam testele de sarcina si ecografiile negative... Sau faptul ca stii ca secretia de HCG creste logaritmic in primele 12 saptamani... Oh, era sa uit: si sansa extrem de redusa a unei sarcini, in conditiile administrarii de pilule contraceptive.
Cu alte cuvinte, initiativa cu dozarea cantitativa a HCG nu a fost catusi de putin inspirata...
Multumesc mult de raspuns, Arian. De ceva vreme am o obsesie legata de sarcina, desi logic stiu ca nu poate fi dupa toate testele facute. Ce ma nelamurea era faptul ca peste tot unde am citit era data ca valoare normala maxima 5 mUI/ml, numai laboratorul a scris 10, si mai ales de ce a iesit 8, si nu sub 5. Oricum, incerc sa ma linistesc dupa rezultatul asta (deci nu a fost chiar asa neinspirat testul )si sa scap de obsesie.
Bafta si la cat mai putine paciente ca mine!