Leptotrix?????

Leptotrix????? | Autor: Margot

Link direct la acest mesaj

Mi-am facut de curand un test Papanicolau.Rezultatul a fost clasa II de tip inflamator.Aceasta inflamatie ar fi data de Leptotrix.Daca stie cineva ce este acest Leptotrix sa ma lamureasca si pe mine,fiindca eu nu am gasit acesta denumire pe site-urile romanesti.Si cat de grava este o infectie cu aceasta bacterie?????
Va multumesc.
Margot

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Draga Margot uite ce am gasit despre Leptothrix vaginalis:
Leptothrix vaginalis is a long curving filamentous organism, which is very frequently observed together with Trichomonas vaginalis.
Deci este o infectie asemanatoare cu cea data de Trichomonas si tratamentul trebuie facut de ambii parteneri.
Link-ul urmator iti spune tot acelasi lucru: http://www.upstate.edu/courseware/cytotech/gyn/bact3.shtml
Deci fuguta la dr si incepe repede tratamentul. Nu ai de ce sa-ti face probleme. Daca urmezi tratamentul corect si tu si partenerul se vindeca, plus ca testul PAP a iesit 2 din acelasi motiv.
Succes si multa sanatate, Dea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Margot,

Stai absolut linistita, infectia cu Leptothrix este banala.

Tratament de fapt si de drept nu prea este necesar. Simpla intretinere uzuala a vaginei prin dusuri vaginale la 3-4 zile (adica de doua ori pe saptamana) cu un antiseptic destinat acestui scop (Septovag, Tantum Rosa) sau cu solutie de bicarbonat de sodiu (o lingura cu varf la 0,5 litri apa calduta) rezolva problema in majoritatea cazurilor pe parcursul unei luni.

Daca vrei sa fii mai catolica decat papa poti completa tratamentul local mentionat cu unul general, respectiv Doxiciclina 1cps la 12 ore timp de 10 zile. Daca ai si bani de aruncat (si ar trebui sa ai, pentru ca iata nu-i mai dai ginecologului) poti lua Amoksiklav sau Augmentin (de 500+125 mg) in aceasi ritm de administrare, 7 zile.

Pap-ul tip II nu se datoreaza in mod obligatoriu infectiei cu Leptothrix. Acest lucru ar fi posibil doar daca infectia este masiva si veche, cu alte cuvinte obligatoriu insotita de scurgeri semnificative si senzatii vaginale neplacute. Leptothrixul insoteste in 70% din cazuri Trichomonasul in infectiile vaginale. Este posibil ca un eventual tratament antitrichomoniazic sa fi dus la disparitia protozoarului cu ramanerea pe loc a bacteriei. Chiar si in absenta tratamentului mentionat, uneori Leptrothrixul se dezvolta in asa masura incat reuseste sa determine "sufocarea" Trichomonasului si disparitia lui. In astfel de situatii, mai mult ca sigur infectia trichomoniazica este cea responsabila de aspectul inflamator observat la examenul citologic.

Daca vrei sa afli mai multe, iti mai vand un pont: tasteaza in Internet Explorer "www.google.com" si in spatiul special destinat de pe pagina respectiva arunca "leptothrix". Sunt sigur ca vei obtine cateva zeci de pagini de raspunsuri. Oricum, panica nu foloseste (niciodata) la nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Multumesc pentru raspunsuri.Domnule doctor sa stiti ca am cautat pe google si nu am gasit decat 2 site-uri romanesti, in rest doar in spaniola, olandeza....Se pare ca romancele nu se prea infecteaza cu Leptothrix, de aceea eram asa ingrijorata.Am fost si la medicul ginecolog care mi-a dat tratament pentru Trichomonas din ce am dedus eu adica flagyl ovule , meclon crema si metronizadol pastile.
Voi face tratamentul si voi repeta testul Pap.
Multumesc
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Inca o data, stai linistita: productia romaneasca de Lepto e mai infloritoare ca oricand! Nu esti deci o exceptie (desi nu este, asta suna a veste proasta: nu te astepta la investitori straini ).

Nu imi permit sa comentez tratamentele altora, dar imi dau seama ca am omis completarea tratamentului meu local cu un reinstaurator al eubiozei (florei normale) vaginale. Si aici s-ar potrivi de minune Cervironul. Dar, evident, trebuie sa urmezi sfatul medicului care te-a vazut direct, el stie indiscutabil mult mai bine decat mine care este situatia ta locala.

Trage aer in piept si zambeste larg: morala este ca te-ai speriat (aproape) degeaba! Totul va fi in mod cert bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Multumesc mult.
Margot

Mergi la inceput