Buna tuturor,
Ce stiti despre situatia in care doctorii indica "cantitate mare de lichid amniotic". Mie asta imi spun de vreo luna si m-au tot trimis la ecografie sa ma "masoare" de cateva ori. Nu mi s-a spus ca ar fi vreo problema dar eu imi fac griji. Am cosmaruri noaptea. Stiti ceva despre asta. Spuneti-mi va rog daca stiti ceva. Nu ma simt rau dar am burta cu pielea mereu intinsa si tare.
multam' de eventuale sfaturi,
Z.
37sapatamani
Zeeva,
Si eu am "lichid amniotic in exces". Am inteles ca pot fi 2 cauze: ori copilasul nu "recicleaza" bine lichidul (stii ca il inghite si il elimina); ori tu ai produs mai mult lichid. Daca ti-au facut ecografie si nu au gasit nimic in regula la BB, probabil ca e idiopatic.
Depinde si ce inseamna "cantitate mare". Eu am cam cu 50% mai mult si am fost mereu la eco (din 2 in 2 saptamani); dar m-au asigurat ca BB e in ordine (ii verifica tubul digestiv si vezica urinara).
Sper sa ai acelasi lucru ca mine; inseamna ca e OK.
Problematic intr-adevar era sa ai lichid prea putin!!
Multa sanatate,
Adina &BB 25W
Zeeva,
Cumnata mea a avut acelasi lucru. Au supravegheat-o foarte din scurt si, intr-un final s-a decis pentru cezariana. Nu ca ar fi fost probleme efective ci ca sa fie siguri. Am inteles ca dincolo de volum ei supravegheaza si calitatea lichidului.
Acum are o mandrete de baiat.. si sa vezi ce mandra-i matusicaaa!
Roxana&Ruxandra
Draga Zeeva , daca Doftorul a spus ca nu este nimic grav , atunci stai linistita.
Eu am urmarit acum citeva zile la Tv emisunea mea preferata cu nasterile speciale si era o mamica acolo care avea probleme ca are prea mult lichid amniotic, ceea ce doctorul ia facut indus ca nu cumva sa aibe bebe probleme si la fel mamica....din partea mea iti doresc multa sanatate si stai linistita daca doftorul nu sa agravat.
Elena cu burtica 37 saptamini
http://community.webshots.com/user/elenalove27