Mamici de mai-iunie 2004(6)
Raspunsuri - Pagina 6
Eryka spune:
Eugenia bine ai venit printre noi ,imi pare rau ptr. sarcina trecuta ,dar e bine ca ai reusit sa ramai iar gravidutza si poate poti trece mai usor peste ce sa intamplat inainte. Iti doresc multa sanatate si bebelusul sa-tzi aduca numai fericire si implinire. O sarcina usoara in continuare si fara probleme.
Eryka & sufletzelul din burtica---> (14 saptamani)
chgeni spune:
Multumesc Erika,
Multa sanatate si fericire si voua!!
DPN-ul ma puteti ajuta sa mi-l calc? (Am avut avort in 15 august si de atunci nu am mai avut menstruatie)
Pupici la mamici si bebeii din burtici :)
Eugenia
BurlacuP spune:
Fetelor, eu sunt intr-a 10a saptamana dar nu am oscilatii ale starii afective. In afara unei pofte de mancare MULT PREA MARI altceva nu ma supara! Nici dureri de spate, nici greturi, nimic! Am inceput deja "sa-mi mangai" puiul, sa-l alint, sa-i vorbesc.... Voi vorbiti cu puii vostri ( cele din al doilea, al treilea trimestri de sarcina)? Reactioneaza la vocea voatra sau al tatalui lor?
In afara faptului ma simt cam obosita din cauza ca imi zugravesc casa si am muncitori in casa..... stiti cum e! Nu car greutati, dar de folos trebuie sa fiu si eu...
Ce analize ati mai facut voi de-a lungul sarcinii si la cate luni?Mai intai analizele generale: sange, urina... etc, apoi....?
Va pup! Sarcina usoara!
madutza spune:
Bun venit Eugenia, multa sanatate tie si lui BB,
Banuiesc ca ai avut menstruatie odata cu avortul, adica UM ar fi in 15.08.2003. Poti sa iti afli DPN pe pagina principala, este un test numit "Cand vine barza?". Success!
Paula, in primele 2 luni am facut cele generale. Acum tocmai am facut listeria, toxoplasmoza si CMV. Cand o sa intru in luna a 4-a a spus dr. ca imi face o analiza penttu sindromul Down si nu mai stiu exact ce. La 20 de saptamani m-am programat la 3D. Cam asta pana cum.
Madutza & ingerasul din burtica de 13 saptamani
Ana spune:
Madutza, paracetamolul nu face nici un fel de rau bebelusului. Poti lua 3 pe zi, fara griji. Chiar medicii il recomanda in cazul racelilor.
Ana
Teodora D. spune:
Eugenia,m-a impresionat povestea ta;iti doresc sarcina usoara si un bb sanatos!
Madutza,si eu am luat paracetamol si mi-am facut multe probleme pana cand a scris Heron ca a luat in primele 3 luni de sarcina in mod constant si bb e sanatos si asa m-am mai linistit si eu.Cam peste tot scrie ca se poate administra in sarcina si ca nu trece prin placenta,nu-ti fa probleme.
Multa sanatate tuturor!
Dora si Paul de 17 sapt.
acris spune:
Buna frumoase ,
Madutza, am auzit si eu ca paracetamolul este indicat in sarcina, ca nu afecteaza bebelul. Eu, pana acum, nu am luat nici un medicament, decat vit. prenatale Materna, dar nici nu am avut nevoie, multumesc lui Dumnezeu.
Mai grav este ca nu mai am pofta de mancare. Nu-mi mai place nimic, mananc de nevoie. Voi aveti astfel de probleme?
Si usor-usor, constat ca lui bebe al meu nu-i place orice fel de mancare. Adica, carnea de pasare care era favorita mea culinara, nu mai pot sa o vad macar in fata ochilor. In vine sa vomit cand o vad...Usturoiul la fel..Ieri, am facut peste (fiind dezlegare la peste) si am zis sa fac si putin mujdei de usturoi, ca aveam o poftaaaaa. In momentul cand am inceput sa mananc, a inceput bebe sa se miste si m-au apucat niste crampe de numai puteam...
Deci tot ce-mi place mie nu-i mai place lui si invers.....
Nu-mi vine sa cred !!!
A...si ii cam place berea ..Mie care nu-mi placea berea, sa ma vedeti ce mai dau cate o dusca pe gat ...
In speranta ca nu v-am facut pofta de ceva, va las sanatoase si va pupic !
A....uitam... Mai am o problema delicata....Nu mai am chef deloc sa fac . Mi-e o mila de sotiorul meu...ca il tot refuz..ma intelege, dar ce-o fi in sufletul lui...
Hai gata..V-am pupat !
Cris-19 sapt.
heron spune:
Buna fetelor si bun venit Eugenia!
Eu ma simt mai bine si cu mult mai multa energie. La weekend, am asamblat impreuna cu baietelul meu o piesa de mobila cu sertare si zona speciala pentru schimbat pentru bebe. Aici mobila ti-o asamblezi singur. Si inainte sa va repeziti ca este poate prea devreme, pot sa va spun ca pot sa o folosesc si pentru alte scopuri. In acelasi timp, am inceput sa inventariez ce mi-a ramas de la baietelul meu de cind era bebe. Deci am muncit o gramada.
Si acum, zau asa, nu mai ziceti ca numai in Romania un anume medic a refuzat sa-i faca cezariana la o femeie fiindca eu sint caz viu a unei mame cu bebe "in distress" cum se zice fiindca baietelul meu a avut cordonul ombilical de 3 ori in jurul gitului cind l-au scos si desi impingeam de 2 ore dupa 15 ore de labour, tot nu mi-au facut cezariana. M-au taiat foarte larg caci si acuma sint deschisa mai tare acolo jos fiindca cusaturile n-au rezistat si mi-au scos bebelusul cu forcepsul. Am supravietuit cu bine fiindca amindoi am avut zile, desi nu m-am ridicat din pat ca alte femei, 2 zile din cauza hemoragiei. Asta in UK si nu in Romania!
Oanna, parca ma intrebai de hormonii lunilor finale. Desi, eu nu am fost atit de impresionabila in lunile de inceput ale sarcinii precedente, eu am avut scandaluri monstru cu sotul meu in lunile finale. Parca nimic nu-ti mai intra in voie si aproape, de fapt m-am si dus la spital sa-i cer doctorului sa-mi scoata bebelusul afara ca nu mai pot sta gravida. Mi-au venit mintile in cap la timp. Este posibil ca eram si foarte stressata din cauza altor factori (printre altele abia imi sustinusem teza de doctorat in luna a 8-a, desi asta-i motiv de bucurie) dar totusi toata lumea zicea ca sint hormonii de vina.
Crengutalil, nu stiu unde se face testul Down in Romania, dar sint convinsa ca daca iti intrebi doctorul, iti va recomanda unde. Trebuie insa facut in saptamina 16 (si citeva zile, poate).
De Craciun, se pare ca nu voi merge in Romania, fiindca tot la weekend s-a petrecut un deces in familia sotului si parca nu se cade sa mai mergem, mai ales ca inca nu avem bilete si nici n-as stii pe cind se le iau. Asa ca sint necajita.
Numai bine va doresc si pe curind,
Liliana
chgeni spune:
Ciao din nou,
Ma asteptam sa ma primiti calduros, dar nici chiar asa! sunteti niste scumpe toate!
Pt Liliana: Imi pare rau pentru experienta neplacuta a primei nasteri! ma si cutremur numai cand ma gandesc cum poate fi, macar ca habar n-am cum arata forcepsul ala! Nu putem decat sa speram cu toate ca nu se vor mai intampla din astea nici in Romania si nici in afara!
Pt Acris: si eu patesc la fel cu mancatul. Mi se face foame dar parac n-as manca nimic anume! Asa-mi pregatesc mancarea incat sa o mai variez, dar nu ma atrage aproape nimic in mod deosebit! Apropos, o reteta pentru gatit broccoli aveti? Io n-am gatit niciodata asa ceva, dar am auzit ca are o gramada de fier.
He he he si la fel patesc cu sexul... da' va trece si asta :) am un sotior iubitor si intelegator.:)
Si pt. Teodora :) Paul e numele BB-ului din burtica ta?
Ce dragutz! Eu nu m-am gandit inca prea serios la un nume. De fapt inca nu stiu daca e fata sau baiat. Oricum mai am timp :)
DNP-ul meu, (aprioximativ) 25 mai 2004.:)
Va imbratisez pe toate
Eugenia
acris spune:
Bun venit Eugenia si multumesc pt. raspuns.
M-a cam pus pe ganduri aceasta lipsa a poftei de mancare pt. ca la inceputul sarcinii nu am avut astfel de probleme, cand poate erau normale, ci acum, cand am inceput sa crestem, la 19 sapt.
Oare sa fie o noua etapa a sarcinii?
Tu cate sapt. ai?
Stati putin ca misca frumusetea mea de bebe..am senzatia ca trage de cordonul ombilical ca ma doare pana la buric.
Doamne, de abia astept sa-l vad iar la echo, dar asta la inceputul lunii decembrie....
Am dat peste un site cu felicitari virtuale si am gasit un bebe asa frumos, cu caciulita de mos...la www.resursadefun.ro. Nu pot sa va dau link-ul exact pt. ca nu-mi incarca pag. Este in categ.felicitarilor de Craciun, daca va intereseaza.
Eu deja am printat-o si mi-am lipit-o de monitor.
Va pup dulce !
Cris