bun gasit tuturor! poate ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de incompatibilitatea de RH: sunt insarcinata in 10 sapt, e prima sarcina si nu am alte antecedente (sarcini, av...), am rh neg si sotul meu poz. am inteles ca trebuie sa fac niste dozari de anticorpi, dar medicul a zis sa mai asteptam. oare sa mai astept sau sa le fac eu, din proprie initiativa? mai e cineva in situatia asta si stie cand se fac aceste dozari?
multumesc, va doresc tuturor sanatate!
cindy
cindy,eu sint in aceeasi situatie ca si tine...prima dozare am faut-o la 16 saptamini si pe urmatoarea tb sa o fac saptamina asta(26saptamini)la Institutul de Hematologie pe dr.Felix.Nu te ingrijora pt ca nu e cazul....se face acea dozare iar la nastere daca bb are rh+ se face un vaccin in cel mult 72 ore.EU asa stiu...
Te pup
Si noi sintem in aceeasi situatie. Eu sint in sapt.35 si am facut o analiza de singe prin sapt.22, si anume detectare de anticorpi anti Rh+. Mie mi-a iesit "anticorpi absenti", ceea ce inseamna ca nu e nici o problema. In principiu, circuitul sanguin al mamei este separat de cel al copilului, deci mama nu ar trebui sa dezvolte anticorpi anti Rh+. Mai exista si exceptii (accidente de sarcina, singerari, sau prezenta anticorpilor in singele mamei inca dinaninte de a ramine insarcinata). Daca nu ai avut nici o sarcina anterioara, avort sau transfuzie de singe, si daca nu ai singerari in timpul sarcini, atunci nu e nici o problema.
Mai multe poti afla din artiicolul http://www.eva.ro/sanatate/articol181.html
Simona
Si eu am fost in situatia ta. Prima dozare am facut-o la inceput, dar nu mai stiu saptamana. Apoi in saptamana 28 si 32. Cum toate au fost in regula si bb avea rh pozitiv dupa nastere am facut un vaccin.In primele 72 de ore de la nastere trebuie facut.