sunt disperata
Ma numesc Anda, am 29 ani si am o mare problema (dilema). pe la sf. lunii august, am cunoscut un baiat. nu ne-am placut de prima data, dar cu timpul..am inceput sa iesim impreuna si pana la urma am ramas "iubiti". Toate bune si frumoase, pana acum o saptamana, cand a incetat cu orice semn de viata. Parca era mort. La un moment dat, am si crezut asta. Faza este ca,, cred ca sunt insarcinata, posibilitate pe care o discutam si cu el, pana sa ne despartim. L-am sunat pana la urma si mi-a spus, foarte indiferent, ca nu mai rezista, ca asa e mai bine pentru amandoi, si intr-un final, ca are pe altcineva.Cand i-am amintit, de posibilitatea ca as putea sa fiu insarcinata, a spus ca nu-i nici o problema, ca ma ajuta. mentionez ca, tot timpul cat am fost iubiti, ne-am "certat" o singura data, din cauza unei "prietene", dar pana la urma mi-a dat mie dreptate si am ramas impreuna. In rest totul mergea perfect.Spuneti-mi ce sa fac? as vrea sa sufere si el cum am suferit si eu. Ma gandesc sa pastrez copilul, dar nu stiu daca e cea mai buna solutie< nu pentru a-l aduce langa mine, ci ptr. ca imi doresc un copil, si cred ca este timpul (simt eu asta) si sa sufere si el asa cum am suferit si eu, ca m-a parasit fara nici un motiv, exact in clipele astea, cand ma chinui cu greturi si cu toate cele.
Raspunsuri
petra spune:
Delicata situatie! si nici nu cred ca te-as putea ajuta cu vreun sfat, deoarece daca as fii si eu in situatia ta nu as stii ce sa fac. In primul rand vezi daca esti sigur insarcinata si dupa aceea toate gandurile se vor lega altfel. DAca nu esti insarcinata, lasa-l sa plece linistita, deoarece nu merita sa suferi, atata timp cat a ales el plecarea, dar daca totusi exista un copil la mijoc, decizia este mult mai grea, mai ales in situatia ta. Deocamdata trebuie sa stii foarte clar care este parerea lui despre aceasta situatie nou creata si numai tu stii cata baza poti pune in spusele lui, mai ales in privinta copilului.Ce inseamna pentru el ca"te v-a ajuta!"???????? Cum poate sa spuna asta, ca te ajuta stind in bratele alteia??? Sau crede ca ajutorul pentru un copil consta doar intr-un telefon sa mai vada ce faci?? Mare nesimtit!
Nu stiu , ce sfat ti-as mai putea da, doar ca iti doresc sa-ti de-a
D-zeu multa intelepciune si rabdare pentru a trece peste acest hop din viata ta!
camelia-daniela spune:
Pärerea mea este...stiu cä sunä cam brutal!!!...cä ajutorul de care vorbeste el, se referä la cheltuielile de avort.
Si faptul ca acum se aflä "in bratele alteia", intäreste aceasta presupunere.
Imi pare räu cä trebuie sä-ti scriu asta, dar iti spun sincer si deschis, ceea ce cred!!!
Gravidä cred cä esti, atita timp cit spui cä ai greturi...dar asta rämine la latitudinea ta sä decizi ce vrei sä faci.
Eu ti-as sugera o ultimä discutie cu el, fff. serioasä si cit mai urgentä, ca sä-ti clarifici tu gindurile si situatia, astfel putind sä iei decizia adecvatä.
Cred cä si el este la o virstä, la care poate sä ia decizii mature, dar din comportarea lui ( descrisä de tine ) nu am senzatia asta.
Imi pare räu cä sunä prea negativ räspunsul meu, dar prefer asa, decit sä-ti spun acum cine stie ce povesti, ca sä te alin un pic!!!
In situatii de genul ästa este bine sä privesti adevärul in fatä si sä nu te imbeti cu apä rece!!!
Dar discutia cu el este primordialä!!!
Mä gindesc la tine si iti doresc sä ai puterea si täria de caracter sä "vezi" calea cea bunä pt. tine!!!
Cu drag, Cami.
P.S. Räzbunarea nu este o rezolvare...genul ästa de oameni, se pedepsesc ei singuri....mai bine zis, ii pedepseste soarta!!!
anis spune:
Eu zic sa inchizi usa, si sa-l uiti si sa iti vezi de propria viata.El NU TE MERITA!
Copii poti avea si cu o persoana , care sunt convinsa ca va aparea pana la urma, care va fi langa tine si tata la copii!
Razbunarea ,nu o solutie..Dumnezeu e sus si le vede pe toate!
AniS
ramona_b spune:
Uf ! Saraca fata .... eu te inteleg perfect caci si eu al doilea copilas il am de la iubitul meu cu care nu sunt inca casatorita (deh trebuie sa divortez intai eu si apoi sa facem nunta dar nu stiu daca o sa ma mai vrea ! - in barbati nu te poti increde niciodata !). Actualul meu sot e mai indiferent si tine la mine si mi-a spus ca pe el nu-l intereseaza. Acuma eu stau sa ma gandesc ce se va intimpla cand voi naste. O sa-l iubesc pe al doilea mai mult decat pe primul ?
amorena spune:
Parerea mea este ca acest om nu mai are ce sa caute in viata ta!!!!!!!!!!Incearca sa afli daca esti insarcinata cu adevarat, si, mai, apoi eu spun ca viata iti este inainte........deci poti face cati copii vei dori, dar cu omul care te iubeste si pe care il vei iubii si tu, si mai apoi nu va suferii, un biet copilas nevinovat de pe urma greselilor parintilor.
Sa auzim numai de bine!!!!!!!
Amorena
Miguelle spune:
Nu cred ca e bine sa te gandesti sa sufere si el ca tine, razbunarea nu e niciodata solutia. Scoate-ti cu forta gandul asta din cap , e periculos.
Cat despre bebe , eu ma bucur ca te gandesti sa-l tii. Da nu ca sa-l aduci inapoi pe tatal lui. Pentru tine si copil. Ai familie, mama, tata, sa te ajute? Vorbeste cu ei!
Gandeste-te ca copii nu vin intamplator si peste ani s-ar putea sa-ti para foarte rau daca il scoti.
Curaj!
joxy spune:
In ziua de astazi daca vrei sa nu ramai insarcinata, nu ramai.
Metode de contraceptie exista o groaza, numai bunavointza sa fie. Varsta voastra este destul de inaintata pentru a nu putea spune ca nu stiti la ce va expuneti.
Nu spune ca.. "am crezut ca nu raman insarcinata... copiii ii aduc barza..."
Acum, daca tu ai decis sa ramai insarcinata... si nu ai dscutat cu el inainte.. e greseala ta.
Poate omul nu era pregatit si nici nu se gandise la asa ceva. Nu pot sa il condamn. Poate nu te iubea/iubeste asa cum spune.
Amandoi sunteti vinovati.. tu in proportie mai mare.
Sper ca dupa ce isi revine din shoc... sa te caute.. lasa-l in pace.. poate isi doreste totusi o familie (obligatzii multe...).
Numai vezi, sa te hotarashti repede.. daca esti insarcinata.
Asta e parerea mea.
Cu respect,
Florin
dpintilie spune:
Ceea ce am de zis o sa deranjeze probabil pe multa lume...Eu pur si simplu nu mai inteleg povestile astea lacrimogene...Femei insarcinate si parasite, dorinta de razbunare...
Haideti mai oameni buni sa fim seriosi...Spui ca ai 29 de ani...La 29 de ani "CREZI" ca esti insarcinata? Exista teste de sarcina, du-te si fa unul si vezi ce se intampla(mai ales ca "te chinuie greturile", deci sarcina trebuie sa fie suficient de mare incat un test de sarcina sa o depisteze), du-te la doctor. Nu presupune nise lucruri de genul asta in jurul carora iti creezi pe urma o intreaga telenovela cu dorinta de razbunare si suferinta.
In al doilea rand, omul te-a parasit pentru alta.Bun, asta se intampla destul de des...La 29 de ani nu esti suficient de independenta incat sa decizi singura daca iti doresti sau nu un copil, sa decizi daca poti sa il cresti singura?(Un barbat nu il tii langa tine pentru simplu fapt ca ii faci un copil...)De fapt in afara de faptul ca tu ai o dilema, nu inteleg ce astepti de la membrii acestui forum...
Recunosc, de cand cu telenovelele Zeta, Catherine J, si asa mai departe sunt extrem de suspicioasa la orice postare(mai ales ca prima postare a unui membru noi), cu iz de fetiscana naiva la 29 de ani.(A se vedea exprimarea: am cunoscut un baiat...hai mai, spune-i barbat..., am ramas "iubiti"...tz tz tz...)
Probabil ca as fi mai putin reticenta daca macar varsta ar fi mai mica...
Scuze daca am suparat pe unii sau altii, stiu ca astfel de lucruri se intampla in viata reala, dar nu imi inchipui ca la 29 de ani tot ceea ce poti sa faci e sa dai fuga la InternetCafe sa-ti spui repede povestea/problema asteptand sa o rezolve altcineva...
Dana.
Aliada spune:
Ce rost are sa calci dintr-o greseala in alta si mai mare?Aducerea pe lume a unui copil nedorit de unul din parinti nu repara nimic,ba cred ca tu vei fi cea care sufera pana la urma.Daca ai ramas insarcinata si-ti doresti copilul si de asemenea ai posibilitati sa-l cresti,atunci tine-l.Eu nu prea sunt adepta avorturilor.A mai spus cineva inaintea mea ca daca nu vrei sa ramai insarcinata,in zilele noastre sunt o gramada de metode contraceptive sa eviti sarcini nedorite.Daca nu ai folosit nici una din masuri atunci esti un pic iresponsabila(repet asta in cazul in care nu ti-ai dorit sa ramai insarcinata).
Pe el nu o sa-l ai inapoi prin intermediul vechii capcane cu copilul.Nici nu ar trebui sa-l doresti inapoi,ti-a facut asta acum cand nici nu sunteti la inceputul unei relatii serioase pai atunci la ce te astepti mai departe.Fii desteapta si calculeaza-ti viitorul fara el!