Locuinte pentru tineri casatoriti

Locuinte pentru tineri casatoriti | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Anul acesta, in iulie, am primit o locuinta de la primarie. Apartamentul e super, chiar "la cheie"...
Din pacate, cartierul in care au fost construite blocurile este sub orice critica, in mijlocul unei colonii de tigani (sunt cam 1.000, de jur imprejur...). Ne este pur si simplu imposibil sa ajungem acasa, cu un bebe de numai 9 luni, mai ales ca stradutza de acces nu este asfaltata, masina nu avem, iar pe acolo nu cricula nici un mijloc de transport in comun. Pana acum cei de la primarie ne-au ametit cu promisiuni, dar nu s-a realizat nimic.
Intrebarea mea este urmatoarea: putem sa renuntam la acest apartament (mai sunt inca vreo 8.000 de cereri la primarie) si sa ne reluam locul pe listele de asteptare? La anul vor fi finalizate alte blocuri, mai in "centru"?
Exista vreo prevedere legala prin care, daca am renuntat la o locuinta sociala (pentru tineri casatoriti), sa mai primim alta?

Multumesc,
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Articolul 2 alin.(1) din Legea nr.15 din 9 ianuarie 2003
privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală prevede ca se beneficiaza o singura data de aceasta facilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Ma scuzati ca insist, dar legea se aplica si pentru locuinte (apartamente)? In lege se specifica ca este vorba numai de terenuri si nu locuinte pentru tinerii casatoriti...
Multumesc,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In timp au fost adoptate mai multe acte normative in baza carora au fost acordate locuinte tinerilor. Toate cuprindeau aceasta prevedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

hop si eu, care's conditiile care trebuiesc indeplinite sau criteriile pe baza carora se acorda asemenea locuinte de la primarie?? Si cam cat astepti pana primesti una?

Mickyyy 22 saptamani

Mergi la inceput