Ajutati-mi prietena cat se poate de repede!!!

Ajutati-mi prietena cat se poate de repede!!! | Autor: lili257

Link direct la acest mesaj

Va multumesc foarte mult daca puteti sa faceti lumina in ceea ce priveste urmatoarea problema ''legislativa '' sa-i zic asa ....
Prietena mea urmeaza sa nasca in urmatoarele zile ....deci pana la sfarsitul lunii noiembrie 2003...
Problema care si-o pune e urmatoarea: ea inca nu si-a luat concediul prenatal... care am impresia ca e de 126 zile...o sa lucreze pana in preziua nasterii ... si isi pune intrebarea '' EA IN CE LEGE SE INCADREAZA ....ce indemnizatie va avea IN CONDITIILE IN CARE ACUM ARE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE...''
Nu stie exact legea se aplica din ziua nasterii... sau din ziua in care depune cererea pt. concediu...dar care concediu ... PRENATAL ( pt. ca inca nu l-a luat..) SAU CEL DE CRESTERE AL COPILULUI ( de 2 ani )???????
Poate sa isi depuna crererea dupa 1 ianuarie 2004...pt. a primi 85% din salariu mediu brut pe economie SAU NU???

VA ROG FOARTE MULT FACETI LUMINA IN ACEST CAZ PENTRU CA ASTEAPTA NERABDATOARE RASPUNSUL MEU!
Va multumesc din suflet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

Daca are salariul minim pe economie sfatul meu este sa astepte cu cererea ce crestere si ingrijire copil pana la doi ani pana dupa 01.01.2004 fiindca atunci va lua 85% din salariul mediu brut pe economie care acum este aprox. 6.900.000 lei, deci este in avantaj. Pana la data de mai sus poate sa isi ia cele 63 zile de postnatal (concediu medical).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Avand in vedere ca va naste peste cateva zile si ca nu a beneficiat de nici o zi de concediu prenatal, va putea sa ia pana la 126 zile de concediu de lauzie. Incepand cu ianuarie 2004, are dreptul la concediul de crestere a copilului pana la 2 ani si la indemnizatia aferenta. Fiind un drept constituit dupa 31 decembrie 2003, indemnizatia respectiva este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili257 spune:

Deci data la care naste nu conteaza deloc????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

quote:
Originally posted by lili257

Deci data la care naste nu conteaza deloc????????

Exact

Mergi la inceput

Conteaza, in raport cu acea data se sfarseste concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Totodata, daca formuleaza cererea pt acordarea CIC anterior datei de 31.12.2003, acea data va fi momentul de referinta in stabilirea indemnizatiei acordate.

Mergi la inceput

In momentul de fata totul este batut in cuie???????
Nu mai pot apare alte Ordonante de Urgenta care sa modifice Legea existenta....?
Practic ea poate beneficia de cele 126 zile.. de-acum inainte , adica dupa socotelile mele sa-si depuna cererea pe la 1 martie 2004?

Mergi la inceput

Daca se modifica sau nu pana la sfarsitul anului cadrul legislativ actual in privinta asigurarilor sociale, nu cred ca poate cineva sa-ti raspunda. Eu cred ca nu. Dar este o parere personala.
Referitor la intrebarea ta, prietena ta poate sa ia concediul de maternitate (lauzie) - cele 126 zile acordate de lege. Cred totusi ca mult mai eficient din punct de vedere financiar este sa solicite in luna ianuarie concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.

Mergi la inceput

VA MULTUMESC DIN SUFLET!
Ma bucur ca exista oameni ca voi ,... si ma bucur ca am descoperit acest forum!
O sa-i transmit prietenei mele tot ce am aflat de la voi ...1
Va multumesc inca o data!

Mergi la inceput