Metoclopramidul in sarcina

Metoclopramidul in sarcina | Autor: MariaG

Link direct la acest mesaj

Buna,
am si eu o nelamurire: sunt in a 15 saptamana de sarcina si acum o luna, la ultimul control, medicul mi-a prescris metoclopramid (sper ca am scris corect) pentru ca nu reuseam sa mananc mai nimic din cauza greturilor (eu avand si o gastroduodenita mai veche si mai rebela) si a arsurilor cu recomandarea sa iau 1-2 pe zi la nevoie. Buun. Am luat cam una la 2 zile ca in rest manifestarile erau suportabile. S-au terminat ca au fost 10 pastilute. M-am dus ieri la farmacie in ideea ca sa mai iau 10 pastilute ca sa fie acolo la nevoie. Decat ca farmacista m-a cam bagat in ceata din cauza ca mi-a spus ca nu se dau in sarcina. Am citit prospectul si nu scrie nimic. Adica scrie ca nu sunt facute studii relevante bla, bla, bla. Eu nu mai stiu ce sa cred si sunt cam ingrijorata, n-as vrea ca puiul meu sa fii patit ceva. Voi ce ziceti?

MariaI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Buna,
Metoclopramidul este intr-adevar un medicamnet care deprima centrul vomei. In 12 din 26 de tari europene este folosit si la gravide. Nu este inca bine studiata influenta medicamentului asupra sarcinii, desi au fost descrise niste cazuri de malformatii. Mai mult decit atit nu-ti poate spune nimeni.
Dar atit cit situ eu, pe orice chestie care nu a fost bineinvestigata mai bine nu o folosesti. Deci este un risc pe care ti-l asumi si nu stiu daca vrei asta. De fapt sint sigura ca nu. Cere un alt inlocuitor , 100% accceptat in sarcina. Si urmareste cu atentie copilul ecografic si nu numai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Am uitat sa-ti urez o sarcina cit mai usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Saru'mana

sper sa nu se intample nimic rau....

MariaI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si eu aveam greturi cumplite in sarcina si dr. mea mi-a recomandat Metoclopramid la nevoie. Vreau sa spun ca au fost zile cand luam 2/zi, greturile nu-mi treceau, iar bebe nu a patit nimic rau.

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 7 luni) si Ramona (1 an jumate)

Mergi la inceput