Indemnizatie la data cererii sau a nasterii?

Indemnizatie la data cererii sau a nasterii? | Autor: olimat

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma clarificati si pe mine intr-o problema. Dupa parerea mea mass-media spune una iar legea alta.
"De anul viitor, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la doi ani se va schimba. Drepturile deja stabilite vor ramane nemodificate, noua formula fiind aplicata doar femeilor care nasc dupa 1 ianuarie 2004. Pentru cresterea copilului indemnizatia va fi de 6.529.700 lei, indiferent de salariul parintelui." - asta spune Libertatea, si bineinteles acelasi lucru l-am auzit aseara si pe Realitatea TV
dar...
OU 23/2003 spune:
"5. Articolul 125 va avea următorul cuprins:

Art. 125. - (1) Cuantumul brut lunar al indemnizației prevăzute la art. 121 alin. (1) lit. a) și b) este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 99.

(2) Pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizației prevăzute la art. 121 alin. (1) lit. a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat."

Mie mi se pare ca legea este foarte clara si ca se incearca sa se minta Tara cu Televizorul, sau poate a aparut ceva nou sau va aparea in viitorul apropiat si eu nu stiu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Acestea sun normele in vigoare, pana acuma nu au fost modificate. Consider ca sunt foarte clare: se aplica persoanelor ale caror drepturi se stabilesc după data de 31 decembrie 2003. Prin urmare nu este relevan momentul nasterii, ci al depunerii cererii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

deci incompetenta este en-gross in mass-media

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Nu incompetenta, sa nu fim atat de drastici. Am lucrat si eu in presa cand eram student, asa ca pot sa spun ca am o experienta de 1-2 ani in domeniu.
Cei care au scris articolele respective au dat dovada de superficialitate. Au scos din context anumite declaratii oficiale, prezentand informatia trunchiat, astfel incat concluzia este cu totul alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

Multumesc mult de tot.

Mergi la inceput