Razatoare din sticla

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Fetelor, dar razatoarea si alte ustenile folosite pt hranirea/prepararea papa la bebei nici nu trebuie sterilizate!!!
De sterilizare este nevoie la biberoane si tetine, acestea au contact cu laptele,care este foarte "bun" mediu pt culturile bacteriene...(si mai nou sunt pareri ca, acolo unde calitatea apei de la robinet este sigur buna, nici biberoanele de lapte nu mai trebe' decat spalate bine si uscate, atat!!!)
Eu una, am sterilizat biberoane+tetine si atat!!! - si doar pe cele de lapte, ceai sau suc ii dadeam din alte biberoane, pe care doar le spalam bine, imediat dupa folosire! De razatoarea de sticla, nici nu mi-a trecut prin cap s-o fierb... apoi ce mai urma?! sa fierb: castronelul, canitza, farfurioara, linguritele, lingura de gatit papa, etc?! Nu, nu, parca e cam exagerat, cel putin mie asa-mi pare!
PS. Ma rog, fiecare face cum vrea, dar eu am tinut putin si la timpul meu liber, si daca am considerat unele chestii doar niste exagerari inutile, le-am inlaturat...

daca dragoste nu e, nimic nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Fetelor, eu nu am alaptat si am trecut la diversificare la 3 luni. Toate sucurile copiilor le-am facut la storcator! NUMAI la storcator!!!
Nu s-a intamplat nimic, copiii au acum 9 luni si sunt foarte, foarte sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KRISTA spune:

Eu aici n-am auzit ca n-ar fi indicat sa folosesti storcatorul de fructe pt. a face suc bebeilor si nici n-am auzit de vreun copil bolnav din aceasta cauza. Din contra!
De asemenea, mai folosesc si blenderul( are cutite de inox) atunci cand ii fac papica, o ustensila indispensabila pt. homemade baby food. Pireurile sunt omogene si de consistenta pe care o doresti( mai "lichide" in prima faza). Tot cu blenderul ii fac puiului meu o chestie delicioasa si pe care v-o recomand, un "smoothie" din lapte si banana. Ii place la nebunie.
M-am gandit si la cele spuse de voi cu oxidarea sucului...care oricum se oxideaza in contact cu aerul.Dar de ce sa astepti sa se intample acest lucru? Din cate stiu sucurile trebuie consumate imediat dupa ce le faci.
Si alta chestie. cand eram in RO tin minte ca aveam o razatoare asa-zisa de "inox" care dupa cateva folosiri se inegrea. Poate la asta se referea doctorul....
Sanatate la bebei,
KRISTA.
P.S. meu are 4 luni si aproape 2 saptamani.

Mergi la inceput

Si inca ceva, referitor la sterilizare....Atat storcatorul cat si blenderul se descompun in bucati si se spala foarte bine cu apa fierbinte si lichid de spalat vase dupa fiecare utilizare.
Krista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Eu am cautat disperata razatoare de sticla.Nu am gasit in Bucuresti.Acum 2 sapt. sotul meu a fost plecat in Moldova (Vaslui) si a gasit acolo. Sapt viitoare pleaca la Botosani. Poate gaseste acolo.Razatoarea a costat aprox. 33.000 lei.Daca vrea cineva pot sa cumpar eu si sa ne intilnim pentru a vi-le da. Cind pleaca el eu ma duc la mama(Ialomita)si stau o sapt. unde nu am internet
Vorbim deci peste o sapt.Daca doriti trimiteti mesajele voastre astazi ca sa stiu cite vreti.
Va pup
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Eu am cumparat razatoare de sticla din Metro Otopeni acumo luna. Poate mai gasiti si acum. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

ptr Krista: draga mea, am vazut ca bb tau are 4 luni jumate. spune-mi si mie ce mananca, te rog, la varsta asta. Teodora a implinit azi 4 luni si nu mananca nimic in afara de lapte. nu bea ceai, nici apa, sucurile nu le-a vrut si a mancat vreo doua zile cereale cu lapte, dar aseara s-a strambat la ele si nu prea le-a vrut. in schimb, titica cat cuprinde. are vreo 7600g, e vesela, nu prea avem probleme (doar cu somnul de noapte), dar am vazut ca alti copii la varsta asta baga in ei o gramada de chestii si incep sa -mi pun intrebari...
multumesc.

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by mumulina

ptr Krista: draga mea, am vazut ca bb tau are 4 luni jumate. spune-mi si mie ce mananca, te rog, la varsta asta. Teodora a implinit azi 4 luni si nu mananca nimic in afara de lapte. nu bea ceai, nici apa, sucurile nu le-a vrut si a mancat vreo doua zile cereale cu lapte, dar aseara s-a strambat la ele si nu prea le-a vrut. in schimb, titica cat cuprinde. are vreo 7600g, e vesela, nu prea avem probleme (doar cu somnul de noapte), dar am vazut ca alti copii la varsta asta baga in ei o gramada de chestii si incep sa -mi pun intrebari...
multumesc.

La multi ani Teodorei! Se pare ca-i merge foarte bine numai cu titica.....poate ca nu e inca pregatita sa accepte si altceva? Chestia asta cu mancatul depinde de la copil la copil. Si eu as fi vrut sa-l alaptez exclusiv pe al meu BB cam pana la 6 luni( ce visuri naive), dar am observat ca nu ii era de ajuns si era tot timpul cu ochii in farfuriile noastre. In plus el sta foarte bine in fundulet, de sustinerea caputului nu mai vorbesc!
Asa ca pe la 3 luni si jumatate l-am "testat" sa vad daca primeste mancarica( rice cereal) si spre surprinderea mea a luat foarte bine si i-a placut. Nici el nu bea apa, ceai( oricum nimic cu biberonul). Si de atunci ii dau 2-3 lingurite de rice cereal dimineata si seara si intre timp i-am mai introdus suculet de morcov( in fiecare dimineata, tot cateva lingurite), apoi la pranz ii dau pireu de morcovel sau sweet potatoes( niste cartofi dulci) si de curand i-am introdus si banana( se digera usor) in amestec cu lapte( in blender). Ii place foarte mult asta si aici e indicata ca first food pt. copiii care nu primesc altceva. Poti sa incerci si tu, o faci de o consistenta mai lichida. Toate astea alternativ, nu toate intr-o zi.
Dupa cum vezi, nu mananca prea mult, ideea e sa se obisnuiasca si cu alt "gust", pt. ca tot titica e baza. Am inceput sa-i dau si putin suc de mar sau strugure amestecat cu apa( daca introduci solide trebuie neaparat sa bea si apa) si ii place, dar tot cu lingurita, dupa sau intre mese.
Asta e perioada de testare si acomodare, pt. ca de mancat in adevaratul sens al cuvantului nici nu poate fi vorba pana la 6 luni.
Deci, succes si multa rabdare, bb Teo o sa te surprinda intr-o buna zi cu o pofta nebuna de mancare!
KRISTA.
P.S. Saptamana viitoare o sa-i dau dovlecel, am uitat sa-ti spun ca mie doctorul mi-a spus sa incep cu legume si fructe galben-portocalii, apoi verzi si in principiu mai intai legume si apoi fructe. dar nu suc de citrice pana la 6 luni si atunci diluat cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Dar in Ottawa, Canada...unde gasim? :-))
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

In bucuresti, la magazinele de mase plastice.. sau pur si simplu la tarabele din cam orice piatza (unde au "plåsticåraie") exista o razatoare foarte buna, de plastic, pe care noi o folosim cu succes.

Cea de sticla e cam fragila si ne e frica sa nu o spargem. Aceasta de plastic, este si mai ieftina, poti sa o scapi pe jos.. si face la fel de multe ca si cealalta.

Bafta.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput