Stimate domnule doctor
Sint intr-un tratament ifv/icsi.De fapt am avut primul embriotransfer in luna august si anume: 8 ovule puctionate,transfer in ziua a cincea a doi embrioni ,nu pot spune cu siguranta stadiul de diviziune dar medicul la care sint in tratament s-a aratar multumit.Pina aici toate in regula.La 8 zile de la transfer (13zile de la punctie, care se socoteste a fi momentul ovulatiei)am inceput sa singerez normal cantitativ si ca durata cu un ciclu menstrual,moment in care am sistat din proprie initiativa singura medicatie pe care am avut-o dupa transfer(3x2utrogestan intravaginal).La 14zile dupa transfer m-am dus la testul de singe pt.ca asa trebuia,nu ca m-as mai fi gindit la vreun rezultat.HCG la valoarea 64,4 dupa inca 2zile din pacate scazutla50 estrogen203 progesteron aproape 9(deci nicidecum valori de faza foliculara ,mentionez ca intre timp imi trecuse si singerarea).Am reluat utrogestanul si dupa inca o saptamina la eco am observat medicul mai atent la aspectul ovarelor dupa ce i-am povestit ce s-a intimplat.Din motive de limba nu prea pun intrebari.Ma pregatesc de o noua stimulare si as dori sa inteleg ce s-a intimplat atunci,daca natnra a selectionat pur si simplu,a cazut estrogenul,de ce,am
o multime de intrebari.Va multumesc anticipat.
Draga Sophie,
Din pacate in lume rata de succes la IVF/ICSI este de 20%-50%. Problema majora, nerezolvata inca, este fixarea embrionilor in mucoasa uterului. Tratamentul dupa ET se face in general cu progesterone in Europa –Utrogestan, in SUA-Crinone, pentru sustinerea corpului galben de pe ovar, dar exista autori care sustin suplimentarea si cu estrogeni- in Europa- Gravibinon, in SUA -estrogeni conjugati - Premarin. Oricum aceste probleme raman extrem de controversate. Poti sa ma anunti la urmatorul IVF/ICSI + ET pentru a-ti spune si punctul meu de vedere.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu