Atentie ce ceaiuri dati la bebelusi

Atentie ce ceaiuri dati la bebelusi | Autor: antoioana

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Nu trebuie generalizat. ceaiul de menta este folosit in medicina traditionala romaneasca si nu numai traditionala de sute de ani, si nu am auzit de copil care sa i se faca rau de la ceaiul de menta.

Ma intreb ce cantitate de ceai trebuie sa fi baut bebeii aia de u facut intoxicatie de la acest ceai si in ce concentratzie a fost facuta infuzia.
Cred ca daca este respectata o doza de decentza in administrarea acestui ceai, nimic nu se poate intampla.

Articolul este din noiembrie 1996, si spune doar de 2 copii, nu a fost facut nici un studiu in aceasta privintza.

Deci, asadar si prin urmare, (ca sa aiba cei de la GRAMATICA ce sa comenteze...) io voi da in continuare copilului meu ceai de menta atunci cand va fi cazul.

p.s. (gluma) Si mie imi place ceaiul de menta.. de la aia sa am probleme cu capul ?

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Jox asta vroiai sa ma-ntrebi dimineata?Daca cred ca ai probleme cu capu' de la menta?
Tind sa cred ca ceaiul cu pricina a fost obtinut din pliculete si-n acest caz vina poate fi a producatorului,nu a mentei in sine.Ma-ndoiesc ca planta-n starea ei naturala contine acel ulei toxic!

Irina & Vevemica & margica(19) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Da, cred ca asta-i secretul. Ceaiul, mai ales cand este dat la copii, trebuie sa fie foarte slab. Eu dadusem atunci ceai de menta la bb si a facut tare urat. Dupa care m-am apucat sa citesc despre el. si stiti cum este: cu cat citesti mai mult... Si m-a apucat o panica, fratilor, de-am tras semnalul rosu. :-))Oricum, concluzia mea este ca in cazul copiilor trebuie sa fim circumspecti la administrarea ceaiurilor, cu exceptia celor "clasice" care se pare ca sunt mai studiate. Ceaiul de musetel mi se pare cel mai sigur.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Da, dar ceaiul de musetel face kk moale.Depinde in primul rand varsta lui bebe.Exista in farmacii pt bebei ceaiuri foarte bune ,noi le-am folosit: BABY DRINK ,SEDI BIMBI ,BABY CALM.Mai ales pana la 6 -8 luni sunt super.Totusi stiu ca e bine ca mamele care alapteaza sa nu dea ceiut la bebei mai ales in primele luni.Subliniez:doar cele care alapteaza.CEEA ce doresc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Copiilor mei, si acum, la 1 an si 10 luni, le dau tot BABY CALM. Menta doar cand au scaune proaste, iar musetel cand sunt constipati!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Baby calm in care pun un virf de cutit de baby drink ca sa-l indulceasca

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan spune:

Interesant acest subiect.
Ce parere aveti despre ceaiul de chimen?
Noi am folosit pana acum ( fetita are 8 luni )doar acest ceai?
Credeti ca ar trebui incercat si cu alte ceaiuri?
Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Eu stiu ca ceaiul asta e f. bun mai ales pt. bbii care au colici fiindca ajuta la eliminarea gazelor. Eu inca nu l-am incercat. A dat rezultate bune la voi? Si cam cat ii dati pe zi? Cat vrea bbul?
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu stiu daca am facut bine sau nu, dar eu pina la doi ani nu i-am dat nici un fel de ceai Agatei (doar citeva lingurite de ceai de anason, intr-o noapte cind nu se simtea prea bine). Asa am hotarit dupa zecile de carti citite inainte de a se naste, asa mi-a spus si un medic naturist acum citiva ani si acum am cunoscut o chinezoaica la cursurile de franceza, care cunoaste foarte bine plantele si binefacerile lor, asta era meseria ei in China si mi-a spus ca tratamentele naturiste, indiferent de ce natura, nu sint bune pentru copiii sub 4 ani (cu exceptia unor ceaiuri usoare pentru colici si a unor uleiuri care se pun pe ranile superficiale in urma cazaturilor). Eu nu am vrut sa risc, asa ca nu i-am dat deloc. Acum bea ceai de tei, musetel, soc, papadie, galbenele, atunci cind imi cere si i-l dau foarte slab, cu lamiie si miere de albine. Prefera oricum sucurile de fructe facute in casa sau apa si cred ca e mai bine, nu o fortez sa bea ceai.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput