Pt .Dr. Romeo Stanescu

Pt .Dr. Romeo Stanescu | Autor: Fabya

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va intreb si anume problema mea este ca pe data de 27 septembrie am avut ultimul ciclu ,in luna urmatoare(octombrie) Nu am mai avut ciclu.Am asteptat o saptamana si daca nu a aparut m-am dus la medicul meu gineocolog,mi-a facut un test de urina la care rezultatul era NEGATIV.Medicul mi-a zis sa mai asteptam zece zile pentru ca este probabil ca este prea devreme, si daca nu apare ciclu in timpul acesta(10 zile)sa-mi fac un termen la el din nou .Intre timpul a celor 10 zile mi-am cumparat eu un test de la farmacie si rezultatul era POZITIV.Si ieri(14.11.2003) am fost la medic pentru ca trecuse cele 10 zile de ultima consultatie.Dupa calculul meu ar trebui sa fiu in luna 2-a adica mai precis 5 saptamanii implinite,dar la ecografiea care mi-a facut-o a inteles ca sint in sarcinatä,a vazut locul,apa(lichidul) dar embrionul nu la gäsit.Normal el zice ca trebuia sa-l vadä.Tot azi mi-a luat singe pentru analiza si luni(17.11.2003) i-mi va lua din nou singe pentru analiza,pe martzi va stii din singe daca este bine.Dar nu inteleg de ce nu la vazut la ecografie e prea devreme ceea ce nu cred sau nu este buna sarcina (adica nu se dezvolta normal).Eu ma simt normal(adica cu usoare sintome de sarcina normale)nu pierd singe de fel. In fine cred ca ati inteles problema mea si sper sa am vesti ,cert este ca i-mi doresc acest copil ca lumina zile mele.
va multmesc mult
Fabya

Fabya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Nu stiu daca iti sunt de foarte mare ajutor, uite ce pot sa-ti spun din ceea ce stiu eu:ovulatia putea sa aibe loc mai tarziu si ca urmare sarcina sa fie mai mica si sa nu se vada la ecograf sau daca nu este performant aparatul sa nu se vada inca.Eu cred ca este important ca ti-a confirmat sarcina si trebuie sa mai ai un pic de rabdare,vietii ii trebuie doar o ocazie sa fie triumfatoare.Mult succes!

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Fabya,
Si Oana are dreptate. Cel mai devreme o sarcina se poate observa cu sonda vaginala la 5 saptamani (doar locul), iar embrionul cu bataile cordului la 6 saptamani. Sper ca acum analizele (HCG) au iesit bine si astept vesti bune.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Buna ziua!
Vreau sa va multumesc pentru ca mi-ati raspuns,dupa ceva v-am scris ,eu am facut de trei ori intr-o saptamana HCG care mia fost foarte bun si a crestea de fiecare data ,deci am inteles si de la medicul meu din Germania ca in urma rezultatelor de la HCG ca este foarte bine de data asta. Acum sint intr-a 7-a saptamana si urmez sa fac din nou o ecografie (vagina) si de data asta si medicul meu de aici mia zis ca va trebui sa se vada embrionul in saptamana aceasta.
Inca odata va multumesc pentru raspuns,m-am linistit.
Cu respect Fabya

Fabya

Mergi la inceput

Buna ziua,azi 27.11.2003 am avut termen la medicul meu si mi-a facut azi pentru a 3 oara ecografie cu o sonda vaginala si nu sa vazut decit locul desi sunt in saptamana a 7-a mai precis 6 saptamani si 5 zile.Efectiv nu la gasit si nu sa putut sa vada embrionul cu bataile cordului.Eu am facut din sapamana a 4 pina azi de 3-ori HCG si de fiecare data a cresucut,mäine voi avea din nou rezultatul de la singe sper ca totul sa fie in oridine cu HCG.
Nu stiu care e cauza? sunt foarte nelinistita ca am mai pierdut citeva sarcini dar atunci am singerat acum nu am nici o picatuta de singe ,totul este normal.
Va multzumesc
Fabya

Fabya

Mergi la inceput

Am revenit cu problema mea ,ieri 27.11.2003am fost la medic find in saptamana a-7 mia zis ca trebuie sa vada embrionul,dar din pacate tot nu la gasit,tot ieri luat singe pentru HCG si a crescut nu foarte mult dar a zis ca a mai crescut un pic.
Find nelinistita ca nus e vede embrionul tot ieri(27.11.2003)am mai mers la un alt medic si asta fara sa stie rezultatul de la cele 4 analize de singe HCG ca au crescut de fiecare data pur si simplu numai dupa calcul de la ultimul ciclu cit timp as avea a zis ca trebuie sa uit si sa fac chiuretaj ca este sacul gol.
<<<<Pur si simplu nu inteleg dece i-mi creste HCG daca si al doilea medic a zis ca e sacul gol? dar ieri medicul meu gineocolog pe care il am si mia facut toate analizele mia zis ca daca HCG si de data asta creste atunci sa mai asteptam un pic sa treaca timpul.
O alta problema a fost ca daca am avut ultimul ciclu in septembrie 27
,in octombrie prin date 21-22 mia venit decit foarte putin ,nici nu a trebuie sa folosesc tampon atit de putzin era,si daca nu mia venit cu trebuia a zis gata sunt insarcinata .Am fost la medic si nici macar nu a iesit pozitiv in urina test-ul.Si pe la sfirsitul lui octombrie mi-am mai facut eu atunci din nou un test de urina si era clar POZITIV,dar asta mia iesit dupa 2 saptamani de la intritzierea ciclului .Nu stiu poate eu nu am avut ciclu in octobrie sau doar acele citeva picaturi in 2 zile le pot numi ciclu.Nu intelg sau poate a fost ovulatzia mai tirziu.
Totusi poate ma lamuritzi dumneavoastra intr-un fel ca nu inteleg de ce HCG creste si din 2 medici unul este sigur ca trebuie sa fac chiuretaj iar medicul meu (oficial la care merg) sa mai lasam sa treaca citeva saptamani dar nici el nu este de parere ca e in ordine ca nu se vede embrionul si deja trebuiea sa se vada clar(la 7saptamani )

Cu respect Fabya

Fabya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Buna, eu am patit la fel si am ajuns la chiuretaj ptr ca sarcina este oprita in evolutie..asta se numeste 'sarcina molara' care nu stiu daca este aceias cu 'sarcina falsa'..din cauze genetice..cromozomi..
se tot scrie pe forum despre aceste sarcini..
imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta...dar capul sus ca trecem noi peste toate..
..dupa chiuretaj am facut cateva luni teste de sarcina pana a scazut la 0 (HCG-ul)
sanatate maxima

Mergi la inceput

Azi am fost la medic si HCG valorile mele era 85000 rezultatul de saptaman trecuta,si analiza nou voi aveau joi dimineatza.Dar joi dupa amiaza mia zis sa merg la spital ca vineri(5.12.2033) sa mifaca chiuretajul.Sincer nu vreau sa merg pentru ca nu ma trage atza si asta cred ca din cauza ca valorile sunt bune ,sunt in crestere nu sau pus niciodata probelma lor.Ci doar singura problema ca nu se vede la ecografie intravaginala emboinul.
Va rog sa-mi scrietzi pararea dumneavoastra si daca se poate sa.mi explicatzi dece creste HCG daca sarcina nu e buna,medicul meu zice ca nu pare buna pentru ca nu o vede,decit locul fara embrion.
Vamultzumesc mult si astept raspuns incontinuarie.

Fabya inceputul a-8 saptamana.

Fabya

Mergi la inceput

Donmul Romeo Stanescu ,am revenit din nou cu o veste stind ca intr-una din zile vetzi intra sa raspundetzi celor ce va scriu pe forum.
Veste rea de azi (4.dec.2003) este ca mi sa comunicat ca valorile mele au scazut(HCG) si va trebuie sa merg luni la spital, acum ce sa zic ce va vrea dumnezeu ...i-mi pare nespus de rau ...stiu ca nu mai am nici o sansa,anul asta este pentru a -2 oara cind mi se intimpla asa ceva .
-1 sarcina din martie se vedea la ecografie in luna martie si era de 4 spatmani dar scadeau valorile si eu pierdeam si defapt trebuia sa am mai mult de 4 saptamni in martie pentru ca eu am avut ultimul ciclu in 2 inaunarie 2003...deci nu era bine
_iar a2 sarcina nu sa vazut asa cum va explicat si mai sus si si acuma au scazut valorile de azi....
As vrea sa va intreb ce fel de analize ar trebui sa fac pentru viitor atit eu cit si sotzul meu sau ce tratament ar trebuie sa iau,se poate remedia situatzia pentru da nastere la un copil....
Poate toate astea sunt rezultaul de la citeva chiuretaj pe care le-am facut acum 12-13 ani ...
In sperantza ca i-mi vetzi raspunde am sa incehi aici multuminduva ca mi-atzi fost de ajutor si prin celalalt raspuns....
Cu drag Fabya

Fabya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Fabya,
Imi pare rau de cele intamplate. Cand sacul ovular este de cel putin 3 cm si este gol ( " ou clar " )este necesara golirea uterului printr-un chiuretaj aspirativ - sub protectie de antibiotice.A fost insa paradoxala cresterea HCG.
Din pacate acestea sunt avorturile genetice (nu are nici o legatura cu chiuretajul de acum 12 ani ),si ar fi indicat sa faci impreuna cu sotul- cariotipul, si in functie de rezultat se poate trece la FIV/ET.
Stiu ca sunt momente grele, dar TREBUIE sa mergi mai departe!
Cu stima,
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput