I-am dat suzeta!
Cu toate insistentele celor din jur, pana acum, la o luna si o saptamana, Irina nu a vazut suzeta. Ziceam tot timpul ca nu o sa i-o dau, ca nu e nevoie etc... Dar azi am cazut in ispita. Dupa ce i-am dat de mancare, i-am schimbat pampersul, ne-am jucat un pic si am cantat, incepuse sa se agite si sa scanceasca. Se vedea ca-i era somn, dar ca de obicei astepta s-o legan in carucior sau s-o iau in brate (de fiecare data oricum se lasa cu plansete). Asa ca m-am dus sa caut suzeta asta pe care o primisem cu alte chestii marunte la iesirea din spital. "Numai asa, sa vad cum reactioneaza..." La inceput ma umfla rasul ce caraghioasa e cu suzetoiul ala in gura.
Ma intrebam daca sunt pe marimi pentru ca am vazut ca pe asta scrie un 5 (sunt alea de la Chicco, 100 % in cauciuc). La inceput tragea si un pic de aer si ma gandeam serios sa nu i-o las dar dupa ce a inceput sa o tina bine si dupa ce a inceput sa inchida ochisorii in cea mai completa liniste, nici prin cap mi-a dat sa i-o mai scot din gurita. Doar ca ma simt vinovata ca o pacalesc in halul asta, saracuta. Ma privea in ochi si parca ma intreba "da' de ce nu vine lapte!" 
Scuze daca v-am plictisit cu acest episod atat de banal pentru unii/le dar m-ar consola (cat egoism, eh?) sa aud experientele voastre in acest sens.
P.S. Dar trebuie sa-i las suzeta dupa ce adoarme?
Pupici!
Raspunsuri
tutus spune:
Buna!
Nici piticania mea nu a vrut la inceput suzeta. Dupa o tura de plans din cauza colicilor, pe la o luna, i-am dat titica si a fost ok. De atunci doar cand era obosit si trebuia sa mearga la culcus i-o dadeam. La fel e si acum la un an si 2 luni. Eu in general nu i-o las in gurita cand doarme. Nu cred ca trebuie sa ne invinovatim ca le dam piticilor suzeta, pt ca ei inca din timpul vietii intrauterine isi sug degetelul. Asa ca si dupa ce se nasc, n-ar trebui sa-i privam brusc de acel obicei, al suptului (chiar daca nu curge laptic). Incetul cu incetul o sa scapam de titica, dar sa-i mai lasam, ca-s caraghiosi si dulci si cu titica in gurita 
.
mamica dulce spune:
Incade prima data Marc a scuipat suzeta,tot asa ca nu curgea nimic din ea si dupa ce l.am mai ispitit pana pe la 3 luni sa o accepte am renuntat definitiv la ea.Acum are 1 an si pot spune ca ne.am descurcat foarte bine fara.
Cam pe la varsta la care am renuntat era un subiect aici pe forum referitor la cat de greu se dezvata unii copii de suzeta/deget si la ce forme de deformare a gurii sau mentinerea pana la varste mari a obiceiului "deget in gura"...eu m.am cam speriat si zic ca e mai bine asa.
Cel putin aici in Germania vad multi copii de 3-4 ani cu suzeta (chiar si o nepoata de.a lui barbatu.meu a scapat de suzeta abia la 3 ani jumate!!
dar,asa cum a spus tutus...cand sunt bebelusi sunt tare dulcei cu suzeta in gurita,dragii de ei..

Pet spune:
De fapt si eu citisem despre anumite efecte negative in urma folosirii suzetei si din cauza asta nu voiam sa i-o dau, dar de cateva zile o vad pe Irina cum isi cauta manuta sa o bage in gura (nu din cauza foamei). Asa ca ma gandesc ca o fi mai bine suzeta decat sa-si roada manecile. ![]()
EDDY spune:
Naomi a acceptat suzeta mai repejor,poate shi pentru faptul ca nu am avut lapte decit 10 zile
dar la fel de repede a shi aruncat-o cind a crezut ea ca nu-i mai serveshte.La aproape 8 luni,a renuntzat definitiv la folosirea suzetei shi cind mai gasea vreuna prin preajma o folosea doar sa-i roada inelul sau marginea aceea din plastic mai tare.Nu i-am lasat niciodata suzeta in guritza dupa ce adormea shi am folosit numai suzete ortodontice,din silicon,facute de NUK.Cred ca nu ai de ce sa te invinovatzeshti,ca o mai pacaleshti asha.In fond,este o pacalala placuta shi fi sigura ca daca nu ar relaxa-o suzeta,ar scuipa-o imediat din guritza.Pe mine m-a ajutat foarte mult suzeta,in zilele cind aveam de condus mai mult shi tero-chan se plictisea doar cu jucariile atirnate peste tot,in jurul scaunelului ei.
Sanatate shi
la bb
,
Eddy & Antonia Naomi
Pet spune:
Irina in somn se sperie destul de des pe langa zambetele pe care le face. Si cand se sperie isi ridica rapid mainile in fata si daca nu da de nici un obstacol incepe sa urle saracuta (obisniuta fiind in burtica unde se simtea protejata). Din cauza asta de obicei trebuia sa vin sa o mai legan un pic ca sa adoarma iar, dar azi de cand i-am dat suzeta (si o tin sub observatie
)in momentul in care se sperie incepe sa suga de cateva ori si nu se mai simte singura si pierduta, cred eu. Si in felul asta adorame imediat la loc fara sa scanceasca macar.
Hai ca fac un adevarat foileton... ![]()
Aalina spune:
Si bb Dorian a primit suzeta Nuk pe la vreo luna. La inceput o tinea destul de mult. A avut si perioade pe la 3 luni cand statea in gurita cu toate degetelele, sau incerca sa isi indese ambii pumni. Acum la 6 luni tine zuseta doar cateva minutele ziua pana adoarme, sau daca se plictiseste la plimbare. Seara adoarme fara ea, si o mai cere pe la 4-5 dimineata. Dar o scoate singura afara dupa ce adoarme. Cane este treaz nu ii mai trebuie decat sa se joace cu ea ca si cu oricare alta jucarie.
carmenutza spune:
Si eu i-am dat suzeta de pe la cateva saptamani, fara sa fie nevoie.. doar asa sa vad cum ii sta..si de atunci(are 4 luni acum) nu prea mai adormim fara ea...este drept ca ziua nu o folosim..dar inainte de culcare este omniprezenta...altfel ar fi cu tot ce prinde in gura..si decat degetelul parca e mai bine suzeta..
carmen
Gabbriela spune:
Susetele sunt pe marini... poti sa mergi la magazin si sa te documentezi mai bine... marimile sunt de la 0 la 6 luni, de la 6 la 12 luni si de la 12 luni in colo. La Julian a tebuit sa ii dau suzeta dupa o repriza de plans pe la o luna si o saptamana ca nu vroia sa adoarma si eu aveam treaba, asa deci am luat-o, am spalat-o si am infipt-o in gurita lui, de atunci de cate ori doarme o ia si gata cu scandalul. In timpul zilei nu o tine in gura numai daca il doare gingiile, practic nu o tine in gura... o tot baga si dupaia strange cu dintzi si trage foarte puternic de ea. Am vazut si copii de 3 - 4 ani cu suzeta pe aici... mamele lor zic " De cat sa il aud ca plange mai bine i-o dau shi gata" . Eu nu am degand sa i-o mai dau dupa ce are toti dintzi si intzelege ca aia este o rusine sa o porti in gurita asa cand esti baiat mare. Daca nu o sa mearga treaba asta am sa fac ce a facut mama cu a mea :) "Mi-a luat-o si a legat-o cu o ata de clanta si aveam o pisica si un catel si au anceput aia doi sa ii dea limbi de numa numa, iar eu plangand strigam "Vreu titi meu, vreau titi meu", in 30 de minute am uitat si am inceput sa ma joc, iar de cate ori o ceram mami zicea " Dute si ia-o ca este acolo legata de usa" Nu am mai vrut-o asa ca eu am scapt de suseta si mama la fel :)".
Sper ca nu v-am plictisit cu asa raspuns lung.
Gabbriela & Julian 
bebelusha28 spune:
eu i-am dat-o de a doua zi dupa ce s-a nascut.Ca dupa ce manca si o puneam sa doarma,ea incepea sa planga,iar eu nu mai puteam-ca oricum dormeam 2 ore pe noapte-asa ca i-am dat suzeta si adormea instantaneu! Si cand veneau asistentele o ascundeam!![]()
Iar acum are 6 luni si cand nu o vrea o scuipa de ajunge in celalat capat al patului.Nu intotdeauna adoarme cu ea,dar mai ales cand o dor gingiile simte nevoia sa roada ceva.Deja acum cand o vrea o cauta cu manuta si o ia si si-o baga in gurita!In rest e foarte buna de joaca,o intoarce pe toate partile,o studiaza,o mai gusta!Eu cred ca in loc sa-si suga degetul si sa ramana cu ticul asta mai bine suzeta!
http://community.webshots.com/user/corinutza111
Cricor spune:
Eu i-am dat suzeta la 3 saptamani, pentru ca ma folosea pe mine drept suzeta si din cauza asta alaptatul dura 1,5h. A fost "dragoste la prima vedere" care continua si in zilele noastre la 2ani si 2 luni. Suzeta asta e cea mai buna prietena pentru el, aliatul la toate supararile lui. M-am hotarat sa i-o mai las pana la 2,5 ani. Cum o sa fie cand o sa i-o iau, nici nu vreau sa-mi inchipui.
Oricum, daca o sa mai am un copil o sa ma straduiesc din toate puterile sa nu-i mai dau suzeta, ca eu o vad ca pe o mare pacoste.