cerere CIC

cerere CIC | Autor: madlene

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina cererea pentru intrarea in CIC si unde trebuie depusa ? (nu ma prea bazez pe contabila si de aceea vreau sa ma ocup eu fiind interesata sa intru cu veche ordonanta -Am nascut in 3 octombrie, din august am fost in prenatal, momentan sunt in postnatal pina in 5 decembrie).
Merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Cererea se face catre Dir.Gen. la firma la care lucrezi.Am sa-ti dau ex. cererea mea:
Domnule Director,
Subsemnata....angajata a firmei....in functia de ....,compartimentul...,va rog sa-mi aprobati CIC din data de.....conform legii in vigoare.
Va multumesc.

La respectiva cerere am atasat si copia certif.de nastere a copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Cum adica cu "vechea ordonanta" ? Ce intelegi tu prin asta ? Toata lumea intra in CIC cu noile ordonante, din moment ce ele "au iesit pe piata". Doar modul de calcul al CIC difera in functie de data depunerii cererii, conform acestor ordonante.
Cred ca esti interesata sa intri in CIC cu 85% din media veniturilor tale pe ultimele 6 (sau 10) luni, si nu cu 85% din venitul mediu pe economie. In cazul acesta este suficient sa depui cererea de CIC inainte de 31 decembrie.
Si atentie : am auzit ca unele firme calculeaza indemnizatia CIC ca 85% din media veniturilor pe ultimele 6 (10) luni anterioare datei depunerii cererii CIC, desi conform legii ar fi sa se calculeze ca 85% din media pe ultimele 6 (10) luni anterioare datei nasterii (ceea ce e mai avantajos, pentru ca nu se ia in calcul concediul de lauzie, care e deja diminuat la 85%).
Apropo de acte, mie mi s-a spus de la serviciul "personal" ca trebuie sa atasez la cerere si o declaratie pe proprie raspundere ca in periaoada CIC nu realizez alte venituri, iar din partea sotului o declaratie pe proprie raspundere (sau adeverinta de la serviciul lui, dupa caz) ca el nu beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului.

Iti doresc succes si sa-ti traiasca copilasul

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Mie nu mi s-a cerut sa depun vreo declaratie cu privire la obtinerea altor venituri(de altfel nici nu era cazul)si nici din partea sotului.
Dar probabil ca nu e regula.
Succes si grabeste-te cu cererea CIC pana la 31.12.2003.

Mergi la inceput