sotiile medicilor si asistentele cum nasc?
Fetelor,am si eu un mare of : oare cum nasc sotiile medicilor si asistentele mai ales cele de la maternitati?Eu am o cunostinta care este asistenta la o maternitate si am intrebat-o cum o sa nasca atunci cand va avea un bebe?Mi-a raspuns foarte precis: normal ca prin cezariana,de ce sa ma chinui? Doresc sa aflu si alte pareri,poate chiar de la persoane in cauza,asa ca sa ma hotarasc si eu cum voi naste.
multi pe burticutze,
Simoneta si bebe
Raspunsuri
Androix spune:
Hai sa-ti povestesc cum a nascut nasha mea care la vremea respectiva era asistenta la municipal. In timpul sarcinii de comun acord cu doc au hotarit ca va naste normal, dar in timpul travaliului nu atat de durere cat mai mult de frica a inceput sa strige ca nu o mai intereseaza nimic ea vrea cezariana... S-a mai calmat putin cand doc i-a zis ca nici nu se gandeste, ca e tanara, ca nici nu concepe sa nu aiba dilatatie 10cm (ceea ce s-a si intamplat in final) asa ca sa nu-i fie teama ca mai e putin... Si in final s-au tinut de plan adik a nascut normal. Parerea mea este ca ar trebui sa iei in calcul alte aspecte, mai practice, in alegerea modului de a naste.
Oricum, iti doresc sa ai o nastere usoara si un bb sanatos si papacios!
Andreea
A_Iulia spune:
Cred ca e o moda a ultimilor ani - nasterea prin cezariana. Desi in ultimul timp are din ce in ce mai multi nemultumiti de efectele ei.
Acum, ca exista epidurala, nu mai exista nici un inconvenient al nasterii normale.
Eu una, am ales nasterea normala. Sigur, cu exceptia cazului in care este indicata cezariana.
PS: Sotul meu e medic. Si sora mea. Si toti colegii de la serviciu.
cataghe spune:
Eu eram studenta la medicina pe cind am nascut, tatal meu e medic si am nascut in spitalul in care lucreaza el. Nastere normala, fara peridurala, eu am inaltime 1,63m, copilul a avut 3900g! Toate colegele mele au ramas cu gura cascata cind le-am spus ca vreau sa nasc normal si nu prin cezariana, dar asa am crezut eu ca e bine si nu ma intereseaza ca "doamnele" vezi draga Doamne nasc prin cezariana - asta e o prostie. Personal nu va recomand cezariana daca nu e nevoie din punct de vedere medical, dar va recomand calduros peridurala!
Pupici,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
alycia spune:
Ce sa spun, eu sunt asistenta si pe primul l-am nasut normal pe cale genitala .A fost o nastere relativ usoara in 3 ore am nascut. La al 2 lea am hotarat ca vreau cezariana. Da ce a fost dupa mine?
M-a amagit dr. toata sarcina si cand a fost sa nasc(si s-a inatmplat la 7 luni) nici nu a vrut sa auda!Ca e bebe mic si nu are rost sa ma taie, ca e mai bine pt. bebe sa treaca prin stresul genital pentru anticorpi si uite asa iar am nascut normal. Acu imi pare bine ca nu-s taiata ca mult mai repede iti revi dupa o nastere normala.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru tine!
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
DARAEL spune:
Nasc ca toate celelalte femei, dar de multe ori sunt si ele pacalite de anumite "metode la moda" gen cezariana... asa ca "o musca" si ele destul de des !!! Si stau si ma gandesc acuma, cred ca e mai nasol pentru ele, ca stiu de multe ori cum este regimul in spital si la ce sa se astepte si poate de aceea nu se lasa pe mana oricui, ca stiu ele ce stiu !!!!
Nastere usoara tuturor, fie dr., asistente sau mamici "doar cu burtici"...
DARAEL
A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile. DEMOCRIT
bagoiu spune:
Pe mine altceva ma "oftica" vizavi de personalul medical. Voi stiti ca la ginecologie e cam naspa: mai vine unul, isi mai da cu parerea, daca ai norocul sa fii la un profesor, mai vin si studentii etc.
La inceputul sarcinii am fost internata vrea cateva zile. Si la un moment dat am fost chemate mai multe paciente la EKG. Bineinteles am stat la rand. Dupa ce ca incaperea avea un perete din geam, mat, e adevarat, dar prin care se vedea foarte bine, mai intrau si altii din cand in cand pt diverse probleme profesionale. Numai ca, la un moment dat, a venit un medic cu sotia lui la consult. Ei, bine, usa s-a incuiat, el a ramas afara si cand alt medic a vrut sa intre, el a spus: Nu, nu, asteptati putin, e sotia mea inauntru!
Pai e corect?! Nu suntem cu toatele ... oameni?!
Asta a fost atunci, dar cand nasti nu te mai intereseaza nimic, decat bb-le sa iasa cu bine.
rachel spune:
Timp de trei ani de zile am lucrat in sectia de neonatologie a spit. jud. Galati. Majoritatea doctoritelor si a sotiilor de doctori nasteau prin cezariana.
Rachel si Carmen
http://www.babiesonline.com/babies/s/spetco