Articol interesant in ziarul Libertatea

Articol interesant in ziarul Libertatea | Autor: LauraFlo

Link direct la acest mesaj

A aparut prima previziune a salariului mediu brut pe economie in 2004! Corina Gheorghe- consilier al ministrului muncii este citata:
- indemnizatia de maternitate va fi calculata ca si pana in prezent
- concediul de crestere copil pana 2 ani va fi de 85% din salariul mediu pe economie folosit la fundamentarea bugetului pe 2004, adica 7.682.000 lei. Indemnizatia sub forma bruta va fi de 6.529.700 lei indiferent de salariul beneficiarilor.
Un alt lucru interesant: "Femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale primesc indemnizatie daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat."
Dupa un calcul superficial mie mi-a rezultat o indemnizatie pentru cresterea copilului neta de 5.438.872 lei, daca copilul este trecut in intretinerea mamei si 5.231.872 lei daca nu.
Sper sa fi calculat corect.
Aceasta e doar o stire din ziar, deci mai trebuie sa asteptam si versiunea oficiala.
LauraFlo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Ipoteza: eu sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani. Inainte sa termin concediul raman iar insarcinata (tot ipotetic, sunt in trei luni de sarcina). Beneficiez de indemnizatie?
Eu primesc indemnizatia de la somaj, iar pe cei de acolo i-am intrebat daca mi se retin sanatatea si somajul si mi s-a spus ca nu. Prin urmare, nu voi mai avea "calitatea" de asigurat la incheierea concediului...
Deja mi se invarte capul de atatea "calcule"!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

CIC este perioada asimilata perioadelor contributive, potrivit prevederilor art.38 din Legea 19/2000.
Prin urmare, beneficiezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

CIC este perioada asimilata perioadelor contributive, potrivit prevederilor art.38 din Legea 19/2000.
Prin urmare, beneficiezi.

liviu's esti sigur? Primeste bani in continuare? un tatic de la mine de la birou spune ca cei de la admin. financ. i-au spus ca trebuie sa lucreze minimum 6 luni inainte de noul concediu de 2 ani.

Sau nu am inteles eu despre ce este vorba..

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E sigur....chestia cu lucratul minim X luni...nu este valabila.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput