situatia este urmatoarea...actualmente sunt in america, pe viza de student(ca si in ultimii 5 ani)Platesc asigurarile sociale in Romania din decembrie 2002.Voi naste in martie 2004 in america dar intentinez sa ma intorc in romania in vara lui 2004.
Copilul meu are drept la indemnizatie in romania? si daca da cat?cum trebuie procedat pt a fi obtinut?
precizez ca sotul a fost tot acest tim[p in us pe viza de dependent de student..
va multumesc
precizare---
scuze de confuzia din primul mesaj...
de fapt am confundat...nu am platit CAS(ca nu aveam cum!!)
totusi ...are drept copilul la indemnizatie?...si daca da cat?
ce trebuie facut pt a il obtine?
poate sa depuna cererea si altcineva (cu procura?)
multumesc anticipat
Vei putea obtine o indemnizatie de nastere de 1.400.000 lei de la Directia de asistenta sociala din sectorul in care locuiesti.
Totodata, copilul va primi o alocatie lunara, care in acest moment este in cuantum de 210.000 lei.
Nefiind asigurata in sistemul asigurarilor sociale in Romania, nu vei primi indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
sunt studenta la facultate la zi, si voi naste anul viitor. m-ar interesa daca dupa nastere voi avea dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului.
Numai daca ai asigurare cu cotizatie CAS. In caz contrar nu vei beneficia. Perioada de studentie este perioada asimilata, dar necontributiva deci nu se incaseaza indemnizatie pt aceasta perioada.
Marius (www.desprecopii.com)