Si totusi, 85% din salariu in CIC?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amelie spune:

Liviu merci mult de tot de raspuns dar poti sa tragi totusi o concluzie ca am citit si rascitit toate articolele acestea si nu reusesc sa trag o concluzie clara..
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cindy spune:

Din ce am citit eu, am inteles asa:
- daca nasti pana la sfarsitul lui 2003 si ai cotizat inainte de 17.03.2003, primesti 85% din media venitului pe ultimele 6 luni
- daca nasti pana la sfarsitul lui 2003 si ai cotizat dupa 17.03.2003, primesti 85% din media pe ultimele 10 luni
- daca nasti dupa 1 ianuarie 2004, primesti 85% din salariul brut pe economie (adica 6 milioane si ceva net), indiferent de salariu si indiferent cat ai cotizat.

Eu asta am inteles, dupa ce am citit de zeci de ori textele din Libertatea si legile. Poate gresesc, nu stiu, daca gresesc, luminati-ma!
cindy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce furtuna de informatii....
1. Dreptul de a solicita si de a primi bani in cazul in care persoana solicitanta nu merge la serviciu avand grija de copilul minor pana ce acesta implineste 2 ani astfel compensadu-se acest fapt prin ajutor banesc se numeste indemnizatie pt ingrijirea copilului minor.
Au dreptul sa solicite si sa li se acorde acest drept numai persoanele asigurate in sistemul public de asigurari daca si numai daca au o vechime de cel putin 10 luni de asigurare in ultimele 12 anterioare nasterii copilului. Cu alte cuvinte trebuia sa fie asigurata cu cel putin 1 luna inainte de a fi conceput acel copil nascut.
2. In cazul in care persoana se incadreaza in aceasta cerinta a legii se pune problema cati bani va primi acea persoana?
a. pt anul in curs pana la data de 31.12.2003 pentru toate solicitarile favorabile ca si raspuns persoanele solicitante vor primi o suma egala cu 85% din media veniturilor brute asigurate in perioada de 6 luni (pentru cele care anterior datei de 17.03.2003 erau asigurate) respectiv 10 luni pentru celelalte persoane anterior datei nasterii copilului
b. in anul 2004 pt toate cererile ce vor fi depuse dupa 31.12.2003 peroanele ce au dreptul vpr primi 85% din valoarea venitului mediu brut pe economie pt acel an. Valoarea acestui venit va fi comunicat oficial in timp util.

Sper sa fi adus un pic de lumina.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

quote:
Originally posted by marius

Cu alte cuvinte trebuia sa fie asigurata cu cel putin 1 luna inainte de a fi conceput acel copil nascut.

Nu se poate face o plata retroactiva pe "X" luni de zile pentru a se acumula cele 10 luni pana la data nasterii copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Celine

quote:
Originally posted by marius

Cu alte cuvinte trebuia sa fie asigurata cu cel putin 1 luna inainte de a fi conceput acel copil nascut.

Nu se poate face o plata retroactiva pe "X" luni de zile pentru a se acumula cele 10 luni pana la data nasterii copilului?

Nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

As vrea sa mai mentionez ceva si daca am fost informata gresit va rog sa-mi spuneti si mie.Sotul meu a fost asigurat 10 luni de zile innainte de a naste si a vrut sa-si bage CIC-ul luna trecuta.I s-a spus ca nu poate face acest lucru deoarece trebuie sa fie asigurat ope luna in curs(luna in care depune cerere pentru CIC).A vrut sa se duca sa plateasca asigurarea si nu i s-a dat voie deoarece este student.Deci se pare ca nu este de ajuns sa ai 10 luni (6)innainte de producerea riscului.
Am fost mintiti sau asa este?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Cele 10 luni de cotizatie efectiva trebuie sa fie in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
Acesta ar fi singurul motiv pentru refuzul cererii (n-au fost 10 luni din ultimele 12).

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

pai tocmai am zis ca nu asta este motivul.au fost 10 luni innainte de nastere,dar i s-a cerut sa fie asigurat si in luna in care isi depune dosarul,el nemaifiind angajat acum.
Multumesc

quote:
Originally posted by nela

Cele 10 luni de cotizatie efectiva trebuie sa fie in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
Acesta ar fi singurul motiv pentru refuzul cererii (n-au fost 10 luni din ultimele 12).

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Cand eu am ajutat sa depuna cererea pt.CIC pe prietena mea ,care a avut numai contract de asigurare ,au spus la CNPAS ca nu trebuie sa fie asigurata in luna cand depune cererea.Eu am intrebat exact acest lucru ,sa mai plateasca inca o luna asigurare sau nu.Si contractul ,care era contract de asigurare cu plata in fiecare luna automat a fost anulat .Sa va mai interesati !!!
succes,ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Eu nu am cunostinta de existenta vreunui act normativ care sa conditioneze acordarea CIC de existenta la momentul solicitarii a unui contract de asigurare.

Mergi la inceput