Ce stiti despre fibrom in sarcina?
Ieri am fost la medic si la ecograf, a descoperit pe langa bebe si un fibrom (n-as putea sa spun cat de mare). Inainte sa raman insarcinata nu exista ca am mai fost consultata, deci a aparut in timpul sarcinii. Doctorita spunea ca nu ne ingrijoreaza deocamdata si nici nu mi-a dat mai multe detalii. Dar eu as vrea sa stiu mai multe despre asta. Ati mai avut careva?
In plus mi-a mai recomandat Duphaston, ca sa mentin sarcina (am avut un avort spontan) si sunt curioasa ce efecte are Duphaston-ul asupra fibromului (fiind un preparata hormonal). Aveti idei?
Raspunsuri
Oani spune:
Si mie mi s-a descoperit un fibrom pe sarcina, la 16s (era de 31/20mm). Cand am mers ultima data la control, la 20s, nu s-a mai vazut la ecograf: dr. spunea ca ori s-a resorbit, ori este cumva plasat in spatele uterului, caz in care nu-l afecteaza pe bebe.
Cat despre Duphaston, eu am luat de 2 ori pe zi, pana la 20s. Si eu mai pierdusem o sarcina, iar acum sunt in 24s si vad ca totul merge bine.
Ai incredere in doctorita ta, stie dumneaei ce face!!!
, Oani
cindy spune:
Sora mea a descoperit, tot pe la inceputul sarcinii, un fibrom de vreo 3 cm. Medicul i-a spus sa il lase in pace, pentru ca nu ii afecta sarcina in nici un fel. Acum baietelul ei are 7 luni si la ultimul control, acum o luna, fibromul disparuse. Se pare ca sunt niste mici dereglari hormonale, care se reglează după ce nasti.
sanatate!
cindy
mitzura spune:
Multumesc mult oani pentru raspuns, chiar incepusem sa ma ingrijorez, mai ales ca am vazut ca nu-mi raspunde nimeni. Nu e vorba ca n-am incredere in ea, ca daca nu aveam nu mergeam la ea, ci de faptul ca ieri dupa ce mi-a spus, nu mi-a dat prin cap sa intreb o serie de lucruri despre asta (ca oricum aveam destule de intrebat). Si doar dupa ce am plecat am realizat ca am nelamuriri si pana data viitoare cand merg mai e mult. Am mai cautat si pe internet dar parerile sunt impartite. Am citit si ca creste riscul de avort spontan, si ca nu afecteaza sarcina. Asa ca sunt cam in ceata si cam speriata. ce-mi spui tu ma mai linisteste putin.
mitzura spune:
cindy, scuze, cand am scris raspunsul meu, nu vazusem mesajul tau. Mersi pentru raspuns. Deci sa inteleg ca nu e asa grav>
DARAEL spune:
Nu-ti face griji degeaba, caci o multime de burtici au dus sarcina pana la termen si chiar destule au si nascut pe cale naturala (s-au purtat mai multe discutii pe aceasta tema prin forumurile cu burtici mai mari – poate ca nu au fost arhivate inca !!!).
Mai multe nu pot sa iti spun, caci foarte multe lucruri depind de forma, de sediu, dar si de relatia fibromului cu placenta si sarcina. Oricum, este bine ca dr. a vazut fibromul, asa ca pe tine nu trebuie decat sa te preocupe acum ca bb sa fie linistit si sa creasca, mare si voinic, sa-i manance lui mami urechile !!!
Sanatate tuturor burticilor, mamicilor si la bb. lor
DARAEL