Am si eu o problema.....

Am si eu o problema..... | Autor: ileden

Link direct la acest mesaj

Buna,

am o mare problema, spun eu.
Imi doresc un copil si de aceea m-am apucat sa imi fac analize. Rezultatul lor nu a fost prea bun, am candida, e-coli, chlamydia si alti germeni gram pozitivi si negativi. De unde i-am luat nu stiu..Am inceput sa fac tratament si astept sa vedem ce rezultat vor avea analizele dupa aceea. Din acest punct de vedere sunt optimista.
Mai am insa o problema si anume un chist pe ovarul stang(aparent seros). Stiu de el de 4 ani, si l-am tinut sub observatie din 6 in 6 luni pentru ca dr. meu mi-a spus ca nu este nevoie sa il scot si ca pot sa raman gravida linistita cu el.Acum mi-am mai facut o eco la alt doctor care mi-a spus ca am un chist seros, dermoid sau hematic, nu se poate pronunta si ca daca vreau copii sa fac bine sa il scot.
Dimensiunile lui sunt 34mm/46mm, nu ma doare, nu mi-a influentat niciodata ciclul(28 zile de cand ma stiu), nu iau anticonceptionale(toata viata mea am luat 4 luni), nu am avut nici o sarcina si nici avort(m-am protejat cat am putut).
Am urmatoarele intrebari:
1.Sa las chistul acolo sau sa il scot?
2.Crezi ca pot ramane insarcinata cu el?
3.Care sunt riscurile daca raman insarcinata si nu il scot?
4.Care sunt riscurile daca il scot?
5.Cat ar dura pana ma refac dupa operatie?
Am mare nevoie de parerea ta.
Multumesc anticipat,
Ile

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

In ceea ce priveste Candida si chistul nu ai de ce sa iti faci griji. Chlamydia insa trebuie luata in serios si tratata.
Tu ai incercat vreodata vreun tratament naturist pt chist? Ce tratament ai urmat? Anticonceptionale?
Eu spun sa nu te operezi, dar nici sa stai asa. Eu in locul tau l-as trata cu bai de plante, cu ceaiuri, etc.
Nu te sfatuiesc sa iei anticonceptionale, este o masura de moment, ele punand ovarul in repaus, asa ca in momentul in care le stopezi chistul poate reveni.
Faptul ca ai ciclu regulat este un semn foarte bun, asa ca mai bine gasesti o cale sa scapi de chist fara hormoni artificiali, si fara operatie.

CRinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

exact asa s-a intamplat la mine..crinuta stie..cat am luat anticonceptionale..totul a fost ok..cand am intrerupt..nenea chistul de pe ovarul drept si-a facut de cap...si asta numai in 2 luni..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileden spune:

Am incercat si cu aticonceptionale si nu a mers. Am incercat si cu plante, cu bai cu ceaiuri etc si nimic. Am incercat si bioenergie si tot nimic.
Am o prietena care este insarcinata si i s-a spart chistul. A fost operata de urgenta, si deci anestezie, antibiotice taietura pe toata burta in sus. Doctorul ei spune ca e ok si ca v-a putea duce duce sarcina pana la sfarsit. Mie mi-ar fi frica dupa anestezie, antibiotice....copilul poate pe afectat.
Nici nu stiu ce e mai bine.

Mergi la inceput