nasterea la Elias

nasterea la Elias | Autor: Umflatzel

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
stiu ca s-a mai scris despre acest spital, eu o sa nasc in curand acolo (la Elias) si nu prea stiu care sunt tarifele; as vrea sa stiu la ce sa ma astept cand voi merge si eu acolo, sa imi pregatesc bugetul pt operatiunea asta, sa imi pregatesc si sotul si pe mine sufleteste de ce ne asteapta.
Va multumesc din suflet si va urez numai bine voua si bebeilior
Umflatzel, 37 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Eu am nascut acum aproape 1 an jumate, asa ca poate s-au mai indexat. Eu am dat la asistenta 500 de mii si la infirmiera 50 (inainte de nastere-cred ca si 200 mii era suficient). Pediatrei i-am dat un buchet frumos de flori, cand am luat copilul acasa. Doctorului i-am dat 100$ aproape de externare (fetele dadeau cam 2 mil. la nastere normala). La fiecare toaleta dadeam 20 mii dar aveam si antibiotic injectabil de facut. La asistentele de la copii le-am dat doar cand am vrut ceva special de la ele (sa-i fac poza lui bebe in patut de ex.). Infirmierele imi mai aduceau cate un pachetel de la poarta, de la sotul meu, la dadeam 10 mii, la lenjerie dadeam cateodata tot cam asa. Fetele de la bucatarie nu au vrut sa primeasca nimic (le-am rugat noi sa ne faca ceai). E oricum mai ieftin ca in alte parti, lumea e draguta si fara sa dai, si sunt mai putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Multumesc mult oanaesn pentru informatii, tu cu ce doctor ai nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Dr. Parvu Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Si eu tot cu el nasc, cum a fost la nastere cu tine? S-a intamplat ziua sau noaptea? L-ai sunat si a venit? Ai scris povestea nasterii pe-aici pe forum sa o pot citi si eu? mUltam mult inca o data de informatii.
Umflatzel 37 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Mie mi s-a rupt apa la 2 noaptea, la 4 eram la spital, Parvu era de garda. Tocmai nastea altcineva Avusese alta nastere inainte. Eu eram a treia, si nu am nascut decat la 14:00! Intai mi-au luat sange pentru analize, apoi infirniera mi-a facut toaleta si clisma. Apoi m-a consultat doctorul si a decis ca va dura. Mi-au pus niste senzori pe burta: unul monitoriza contractiile, altul monitoriza inima bebeului. Contractiile erau la 5 min, total nedureroase, asa ca au decis sa le ajute. Intai cu un ovul, apoi cu o injectie cu occitocina. Daca tot se pornisera mi-au facut si un analgezic ceva. Cand nu aveam senzorii pe burtica ma plimbam pe hol. Nu durea inca prea rau. Ma tot controlau si mergea incet de tot cu dilatatia. Tot stand in pat, mi s-a facut greata. M-am dus la asistenta si i-am spus. E normal zice ea, de la contractii. Sa stau linistita in pat. Si daca vars? intreb eu. Stergem! zice ea. Asa ca m-am dus in pat si cum am pus capul jos, cum am varsat! A venit repede si m-a dus la dus, camasa curata, tot ce trebe. A aparut si doctorul sa vada ce se petrece. Iar m-au controlat, monitorizat contractii, nu prea era bine. Capul lui bebe nu era pozitionat bine pe col si nu prea ma dilatam, fara occitocina nu prea aveam contractii, occitocina nu prea ii placea lui bebe. Mi-au pus perfuzie cu occitocina, inca un calmant, tub cu oxigen in nas, monitorizare continua, si doctorul si asistenta stateau cu mine tot timpul. Incepuse si sa doara, si cum eu nu prea suport calmatele mi-era rau de la ele. Imi aduc aminte ca prin ceata ca vorbeam cu mama la mobilu' lu' dom' doctor, al meu era la sot, al sotului era la mine si nimeni nu stia pe ce numar sa sune!
Oricum, la 8 centimetrie nu mai evolua deloc dilatatia si m-au dilatat manual, si doare ingrozitor, dar altfel ajungeam la cezariana. In perfuzie mi-au bagat si antibiotic, pentru ca avusesem membranele rupte prea mult timp. M-au dus in sala de nasteri si din 5 impingeri a fost gata. Am vazut bebe, dar l-au luat repede la neonato. A avut apgar 9, ca cica doctorita aia nu da 10 Doctorul ma intraba vesel daca vreau sa vad placenta Nu am vrut. Cat nu m-am plans cand aveam contractii, m-am plans cand m-a cusut, ca xilina si-a facut efectul cand a terminat. M-au dus in alta camera si mi-au zis sa nu dorm, sa ma masez pe burtoi. Evident ca am adormit imediat. Infirmiera mi-a adus masa, de care evident nu m-am atins, si flori de la famelion. Dupa cca. 2 ore m-au mutat in salon si au adus bebeul sa-l vad si eu mai bine. Parvu avea in ziua aia program la Medsana, dar seara a venit sa vada ce facem. L-am intrebat cum mai rezista si mi-a zis ca atunci cand se termina bine, nimic nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Salut Oana, multumesc de informatii, se pare ca ai avut bafta sa fie chiar de garda domnu' doctor. Oricum felicitari, ai fost o curajoasa, sa-ti traiasca bebeul, sa fie sanatos si mancacios!

Mergi la inceput