De ce...
nu stiu daca titlul reprezinta pe departe ce vreau eu sa dezbat...
Incerc sa-mi explic, ca multi altii, de ce oamenii inseala partenerii de viata (casatoriti sau nu), de unde vine imboldul de a o face iar. Putem fi "perfecti" desi perfectiunea nu exista? Sa oferi ce-i mai bun si placut spre bucuria celui de langa tine , iar tu sa te simti neamplinit(a)? M-a "mintzit" ore intuitia cand mi-a spus ca nu sunt singura persoana din viata lui (ei)? Cand am pierdut puterea de a vedea ce se intampla? Unde am gresit? Cand a aparut rutina, de ce apare?
stiu, ca intr-un fel sau altu toate astea s-au mai discutat, dar anul asta si evenimentele petrecute m-au schimbat iar gandurile nu-mi dau pace uneori.
deci, voi cum "vedeti" toate astea?
Freia si bebe Alexa
Raspunsuri
anis spune:
Si eu as vrea sa stiu rapunsurile la toate intrebarile tale.Si pe mine m-au framantat candva si poate ma framanta. Rutina..hmm cel mai mare dusman al unei relatii. Cu inselatul...nu sunt de acord, dar stiu ca uneori oamenii actioneaza animalic ,din instinct...in ideea de a-si verifica senzualitatea, increderea in ei....
Sunt asa de multe aspecte..ca uneori chiar daca par infantile situatiile..ele de fapt ajung asa fiindca 2 persoane nu au colaborat sa le infranga.
AniS
cioara spune:
Buna Freia!
Motivele depind de om, de mediul in care traieste , munceste.
De cele mai multe ori cred eu ca se insala in momentul in care rutina din relatie nu mai poate fi depasita , sau nu exista dorinta/putere de a fi depasita.
Si atunci prima ispita este luata.
Cred ca e normal ca rutina sa apara , cind apare ?depinde , unde ai gresit? nicaieri :rutina apare ca asa-i normal. Se poate lucra impotriva ei : mai intii constientizarea ei , apoi recunoasterea ei cu glas tare si apoi cautarea solutiilor. Impreuna cu partenerul.
Mult noroc si sper ca nu-i nimic grav
Freia spune:
pt mine e prea tarziu, dar eu vorbeam in general. nu vreau sa mai repet greseala, in cazul in care o sa mai fie cineva langa mine.
cand "vezi" rutina? cum o simti?
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
cioara spune:
Cred ca rutina se vede atunci cind lucrurile obisnuite cu ceva vreme in urma devin rare. Spre ex. daca primeai flori in fiecare luna si nu se mai intimpla asta . Daca te asculta , iti asculta cu atentie problemele, opiniile si acum n-o mai face poate fi un semn.
Dar binenteles ca nu este o regula si cred ca cineva care se zbate intre datorie si plictis/rutina , se va feri sa arate vreun semn evident.
Cei care mai pot fi "salvati" sunt cei "evidenti" :o problema "vizualizata" poate fi tratata
categoria "in balans" e mai complicata , ptr ca din pacate nici nu realizezi za exista o problema.
Cred deci ca in unele cazuri exista solutie in altele nu
Ai o fetita tare dulce .
Sa-ti traiasca, sa fiti sanatoase si fericite!!!!!
tora97 spune:
HA! daca as fi stiut raspunsul la aceste intrebari eram doctor in dragoste acusica...
pen' ca astia suntem noi, oamenii, schimbatori ca vintul... dornici de ceva mai si mai, vesnic nemultumiti, si tot asa....
da' tare mi ar fi placut sa stiu aceste raspunsuri...
anis spune:
Rutina, e greu de definit dar zic eu, usor de sezizat.
Cand zilele incep sa semene intre ele ca activitate, atunci ea e deja prezenta,de rutina vorbesc.
Eu am incercat sa discut cu partenerul despre asta, si dupa care am inceput sa am initiativa sa schimb.Adica decat sa stam la TV , mergeam la un film..si tot asa.
Desigur,la un moment dat obosesti daca nu ai si concursul lui!
AniS
cioara spune:
Draga Freia,
ai si poze mai recente cu micuta ta ...?
e tare dulce si cred ca acum este si mai mare , nu?
Nu mai fi trista , fii vesela, ai o fetita sanatoasa si tare dulce si sunt sigura ca va aparea si un barbat care sa te merite .
Numai bine va doresc
DARAEL spune:
De ce ??? Deoarece de multe ori oamenii confunda atractia cu Iubirea… si atunci vorba cantecului: “ Si daca Dragoste nu e, Nimic nu e, Nici…”
Cam asta e.
DARAEL
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
blue77 spune:
stiti ce mi-a raspuns sotul meu cand l-am intrebat "ce ii face oare pe barbatii angajati intr-o relatie sa se uite la alte femei?" mi-a raspuns simplu - cauta diferenta - .Nu puteam intelege cum barbati care aveau sotii minunate , frumoase , aranjate ,destepte se pierdeau in relatii cu femei fara nici o calitate fizica sau psihica aparenta .Acum inteleg ,barbatii cauta diversitatea -unii doar prefera sa priveasca altii nu , din pacate -dar e clar ca cele cu care ne pot insela nu au nimic in plus sau in minus, sunt femei ca si noi doar ca sunt diferite - e chestie genetica ,cica .
Rutina, din pacate, intr-o relatie,apare inevitabil , tine de noi (femeile)sa putem face ceva in acest sens , sa ne reinventam, sa jucam roluri diferite doar pt. a le atrage atentia ca suntem si noi inca atragatoare sau chiar dorite si de alti barbati-asta merge la sigur .In momentul in care ne vad daramate de rutina ,de probleme- fug cat pot de repede- trebuie sa ne vada mereu puternice ,descurcarete ca sa le tinem interesul treaz. Eu credeam ca odata casatorita , nu o sa-mi mai fac griji de mentinerea relatiei dar ce rau m-am inselat -e un job full-time din care nu putem iesi la pensie.
Cristina