OPERATIE pro si contra

OPERATIE pro si contra | Autor: teo1990

Link direct la acest mesaj

Am un nodul la san si unii imi spun sa-l scot iar altii nu;este cineva aici care s-a operat de asa ceva ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Daca as fi in locul tau, as cauta sa evit operatia. Incearca un tratament medicamentos si vezi evolutia nodulului. Daca tratamentul n-are efect, atunci opereaza-te. Mama mea a avut un nodul. S-a operat, dar acum regreta. Mi-a spus ca-i pare rau ca n-a facut totul sa evite operatia. Sanatate multa!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1990 spune:

Multumesc mult pentru raspuns;
Unul dintre noduli il am cam de 9 ani,iar de doua luni mi-a aparut un altul (in urma renuntarii la anticonceptionale-cred eu !;am luat un singur an in toata viata mea) si acum m-am ingrijorat;pana cand sa stau atat de stresata psihic??!?!Mi s-a spus ca ar fi ceva benign;dar de unde poti fi sigur,nu ?
Sa inteleg ca mama ta in urma operatiei a descoperit ca nodulul era malign ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Teo, ce marime au nodulii?
Citi doctori ai consultat?
In nici un caz nu lua o hotarire pripita sau in functie de pareri 'dupa ureke'.
Ceea ce trebuie sa faci acum este sa te informezi temeinic despre situatia ta, despre riscuri si consecinte - de preferat din surse medicale.

Parerile pe care le vei primi aici ia-le doar ca pe niste puncte de plecare in 'cercetarile' tale pe linga medici sau alte surse medicale autorizate.
Uite ce stiu eu, de exemplu (eu insami avind un nodul de 0,5 cm, subiectul nu mi-e indiferent si-am cautat sa aflu cit mai multe).
Jumatate din femeile din lumea intreaga au, de-a lungul vietii, unul sau mai multi noduli care pot fi descoperiti sau nu. Cauzele sint diferite, de la caz la caz. Unul dintre ginecologii consultatati de mine in Belgia mi-a spus ca incidenta cancerului de sin la femeile cu unul sau mai multi noduli (benign-i) nu este mai mare decit la femeile care nu au avut vreunul.
Nodulii benigni cu timpul se pot maligniza, dar nu este deloc obligatoriu. Important este sa fie depistata cauza pentru care apar si sa fie tratata, daca este posibil. La fel de important este sa fie supravegheati printr-un control o data la un an sau la doi ani (dupa virsta pacientei si/sau aprecierile medicului).
Daca nodulul este jenant ori prezinta semne suspecte, se face o punctie pentru stabilirea cu certitudine a caracterului sau.
Cam asta - daca-mi reamintesc ceva, revin.
Si, reamintesc: Parerile pe care le vei primi aici ia-le doar ca pe niste puncte de plecare in 'cercetarile' tale pe linga medici sau alte surse medicale autorizate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Si eu am fost operata de nodul care in termeni medicali s-a chemat fibroadenom, si imi pare rau. Dar fiecare cu organismul propriu si personal, singurul sfat pe care ti-l pot da este sa consulti mai multi medici inainte de a lua o decizie, eu asta nu am facut si am sa regret toata viata, ca m-am luat dupa o dr. si am facut ce-a zis ea. Poate a avut dreptate, poate nu... cine mai stie?

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu am avut un nodul la san. Nu era dureros, nu crestea si nici nu scadea, nu ma deranja, dar exista. Am facut o mamografie, si cred ca ar fi foarte bine sa faci asta, si o echografie la san. Apoi am intrerup anticonceptionalelel, pt ca aveam in perioada ovulatiei dureri de sani, ceea ce nu mi se mai intamplase si luasem vreo 5 ani pilule. Dupa ce le-am intrerupt am ramas imediat insarcinata si uite ca am un al doilea BB sanatos (are un an si 4 luni acum).Si nodulul a disparut de la sine(am si alaptat un an si 2 luni).
Dupa echografie si mamografie mi se pusese diagnosticul de mastoza nu mai stiu cum, mi s-a dat un gel pt masaj. Mergi neaparat la medic si fa-ti investigatii, ca nu e de glumit cu ele.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

au trecut 9 ani de cand ma tot duc la medic pentru asta;a crescut putin,nu ma doare dar exista acolo;am nascut ,el tot acolo;am luat anticonceptionale si cand le-am intrerupt(sau e doar o coincidenta) mi-a aparut un alt nodul;diagnosticul a fost fie fibroadenom,fie tumoare fie mastoza fibrochistica;majoritatea medicilor au spus sa-l tin sub control(am facut doua mamografii,o ecografie si au zis ca e ok),unul singur mi-a spus ca trebuie scosi(fara sa investigheze ceva)
Nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Tinatache,de ce regreti operatia ?

Oricum am o cunostina careia i s-a spus ca nu are nimic malign,a facut mii de controale si mamografii,insa ea a insistat pentru operatie,contrar parerilor medicilor;diagnosticul ? tumoare maligna gr 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

de ce? pt ca a fost facuta ca la noi, adica fara nici o pregatire psihica, intre timp nodulul era f mare si aproape ca au scos tot sanul, am avut un soc dupa ce au scos pansamentul. Acum a crescut la loc insa din cauza operatiei nu am putut alapta... Dar cel mai tare regret ca nu am incercat si alta posibilitate, daca se putea rezolva si cu medicamente...? asta va ramane intrebarea mea... for ever!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

imi pare rau...

Mergi la inceput