Miopia si sarcina

Miopia si sarcina | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Husband-ul si eu ne dorim inca un bebe (cam intr-un an). Eu am o miopie (habar nu am daca e evolutiva, nu cred, am -1,5 si -2 de vreo 20 de ani) si nu am luat-o in seama la prima sarcina.
Voi ce stiti, este posibil sa imi avanseze miopia la a doua sarcina? Conteaza si modul in care voi naste (as vrea tot o cezariana)...
Multumiri,
Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

stiu k in cazuri de miopie nici nu ai voie sa nasti natural...

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Eu am -4,5 la ambii ochi, si trebuie sa nasc in urmatoarele 10 zile prin nastere naturala. Acum nu depinde aca ai miopie, depinde de fundul ochiului, adica cum e si daca are vreo tendinta de desprindere. La mine fundul ochiului e super bun, si deci nu conteaza daca as fi avut -2 sau -7.
Dar daca nasti prin cezariana, care e problema? Ca nu se afecteaza cu nimic.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Eu am miopie nasoala, -5.5, de vreo trei ani (am inceput cu -1.5 si nu am purtat ochelari, ca de...cochetarie tampita...), dar nu am avut nimic din cauza sarcinii.Am nascut prin cezariana, e drept, dar din alte motive decat miopia.De curand, am fost la control ofta si nu mi-au evoluat dioptriile.Acum insa port lentile de contact de aproape un an si nu ma mai prostesc.Ginecologul meu nici nu m-a intrebat daca sunt mioapa sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Din cate stiu eu miopia poate avansa la sarcina, dar cu siguranta se poate agrava la nastere. Insa cezariana era recomandata parca pentru miopie incepand cu -3.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

In caz de miopie severa, sau daca fundul de ochi nu este bun (ca sa zic asa), se recomanda cezariana, pentru ca la eforturile depuse la nastere normala sa nu se dezlipeasca retina.

Eu am miopie medie si ginecologul mi-a zis sa ma duc la control oftalmologic in jurul a 7 luni de sarcina pentru a verifica daca pot naste natural sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Si eu am miopie -5 si nimeni nu m-a intrebat de asta in timpul sarcinii. Si cumnata-mea e mioapa si tot n-a intrebat-o nimeni. Am nascut amindoua natural, cu epidurala, e drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu stiu ca la miopie se recomanda cezariana. Probabil depinde si cat de avansata e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

puppe, ginecologul nu te intreaba..k doar nu sta sa intrebe toate gravidele daca au miopie..tu trebuie sa ii spui..mai ales k porti lentile..el chiar nu are de unde sa stie..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu am -2,50 la stangu' si -4,50 la dreptu'...Am nascut cu cezariana, la recomandarea oftalmologului si ginecologului...E cel mai bine. Pe timpul sarcinii nu mi-au crescut dioptriile, insa, daca se naste natural cu miopie, se pot ivi probleme...Cresterea dioptriilor, sau, in cel mai rau caz, dezlipire de retina...Asa ca...cu ochii nu te joci!

_Ella & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In general, la miopi se recomanda a se evita nasterea pe cale naturala pentru a nu creste riscul dezlipirii de retina sau al luxatiei de cristalin. Evident, frecventa aceste complicatii creste odata cu varsta, cu gradul miopiei, dar si in functie de starea anterioara a globului ocular. Aceste complicatii dispar in cazul operatiei cezariene deoarece nu se mai produce contractia musculaturii din timpul travaliului, cu modificarile hemodinamice corespunzatoare, inclusiv la nivel ocular. Faptul ca o multime de gravide au nascut pe cale naturala si nu au patit nimic chiar daca sufereau de miopie, nu exclude posibilitatea unor complicatii, DECI ESTE MAI BINE SA SE EVITE CALEA NATURALA !!!

DARAEL

Mergi la inceput