Cand incepem sa le spalam dintzishori ?

Cand incepem sa le spalam dintzishori ? | Autor: Gabbriela

Link direct la acest mesaj

Julian are 11 luni si i-au iesit 4 dintzi. Acuma sunt tare nedumerita ce sa fac, uni prieteni zic "nu trebuie sa il speli pe dintzi pana nu ii are toti" alti zic "trebuia sa il speli de cand a avut primul dinte".Ce sa fac, sa ii cumpar pasta speciala pentru copii si sa il spal sau nu?
Gabbriela & Julian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Lia
Moderator

Pana la un an si jumatate,curata dintisorii cu o compresa sterila de doua ori pe zi.Daca vrei,poti peria dintisorii cu o periuta pentru copii,fara pasta de dinti.Daca te lasa,poti peria si limba,pentru ca acolo se "ascund" multe bacterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgabriela spune:

Briana are 8 dintisori,1 maseluta si 3 clotisori la viitoarele maselute. O spalam zilnic pe dintisori, cand mergemm la baie chiar ea cere(cateodata) o spalam numai cu periuta si apa. Am inceput de cand i-a dat primul dintisor , mai mult in ideea "pt. obisnuinta". De spalat cu pasta de dinti am spus ca mai asteptam.
Gabi si Briana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Cristi are 8 dinti, unul este mititel, a aparut de vreo trei zile. Eu i-am luat o periuta pt. bebelusi care poate fi folosita de la 4 luni dar nu am prea mare succes cu ea. S-a cam prins despre ce este vorba si face gura punga de cate ori ma apropii. Totusi sunt perseverenta pt. a-l obisnui cu obiectul. Adica i-o arat zilnic, ma spal si eu de fata cu el in timpul asta (vad ca-l distreaza) si i-o dau lui. Bineinteles, primul lucru, o baga in gura. Asa ca, ceva, ceva se intampla. Astazi m-a lasat putin si pe mine dupa care i-am dat-o. Doar cu apa deocamdata. O sa-i iau pasta dupa un an si jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu am inceput sa-l spal pe Vladut pe la 11 luni. Atunci avea 8 dinti. Noi folosim si pasta de la chicco cu gust de capsuni. Nu prea-l spal zilnic, deoarece nu doreste mereu sa faca aceasta operatiuni si nu as vrea sa-l sperii, sa devina un cosmar spalatul pe dinti.
Acum, la 1 an si 4 luni, Vladut are 8 dinti, 4 masele, 2 canini - ceilalti 2 cred ca vor iesi curand, deja e umflata gingia, ne spalam aproape zilnic, chiar vrea el singurel sa se spele.

Mergi la inceput